Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsSebra Sports Cup Regiowedstrijd 1 Dordrecht

Sebra Sports Cup Regiowedstrijd 1 Dordrecht

{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/kay1_regio1.jpg" width=100 captionText='Kay Huisman pupil 1' }{/highslide}
Ik ben op zondag 18 oktober tijdens de eerste wedstrijd van de regiocompetitie bij het shortracken 3e geworden. Het was mijn eerste wedstrijd bij de pupillen 1. Vorig jaar was ik nog pupil 2. Toen werd ik 2e in het algemeen klassement.
De wedstrijd werd gehouden in Dordrecht. In de eerste rit werd ik eerste doordat ik bij de start snel weg was. Het was niet zo makkelijk om de andere drie voor te blijven als vorig jaar, maar het lukte goed. In de tweede rit werd ik tweede. Ik had een goede start en daardoor lag ik in de eerste bocht vooraan. Een jongen van Alkmaar kwam mij in de op een na laatste ronde voorbij. Maar ik heb wel Hessel Koot verslagen, die vorig jaar de regiocompetitie won. In de A-finale had ik startpositie 3, maar ging ik als 4e de bocht in. Nog in de eerste ronde kon ik de nummer drie voorbij waardoor ik 3e werd.

Uitslag Regiowedstrijd 1 Dordrecht
Foto's Regiowedstrijd 1 Dordrecht

Kay Huisman was een van de zes pupillen van HVHW die zondag 18 oktober in Dordrecht startten met hun regiocompetitie. De week ervoor hadden ze – met de junioren – hun eerste wedstrijden gereden in Turnhout tijdens de Openingsgames, maar op 18 oktober ging het er bij de regiocompetitie echt om. In die competitie van zes wedstrijden doen kinderen mee van clubs uit onder meer Utrecht, de Alblasserwaard, Zoetermeer en Alkmaar.
De resultaten van onze pupillen waren in Dordrecht wisselend, mede door een paar valpartijen.
{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/Anouk_Tjepkema.jpg" width=80 captionText='Anouk Tjepkema pupil 1 ' }{/highslide}
Pupil 1 Anouk Tjepkema had veel pech. In haar eerste 315 meter viel ze helaas en ook haar halve finale over 420 meter ging ze onderuit. In de C-finale over 420 meter vocht ze zich naar een fraaie tweede plaats.
{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/Avalon_Aardoom.jpg" width=80 captionText='Avalon Aardoom pupil 1 ' }{/highslide}
In dezelfde klasse was Avalon Aardoom succesvoller. Ze werd in haar eerste rit over 315 meter fraai tweede. In haar halve finale over 420 meter herhaalde ze dat kunstje, waarmee ze een plekje in de A-finale veroverde. Daarin vocht ze als een leeuw, maar moest ze twee meiden voor laten gaan.
{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/Danique_Lobenstein.jpg" width=80 captionText='Danique van Lobenstein pupil 2 ' }{/highslide}
Danique van Lobenstein had het geluk in haar eerste race bij de pupillen 2 ook niet aan haar kant. Ze ging in haar eerste rit over 210 meter onderuit en de race was met twee rondes te kort om de achterstand goed te maken. De A-finale was daardoor uit zicht, maar ze nam in haar tweede rit over 315 meter revanche door 13 seconden voor te blijven op de nummer 2. In de C-finale eindigde ze opnieuw ruim als eerste.
{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/Jeroen_Kruyswijk.jpg" width=80 captionText='Jeroen Kruyswijk pupil 2 ' }{/highslide}
Jeroen Kruijswijk toonde bij de pupillen 2 dat hij in de voetsporen van zijn broer Dennis aan het treden is. Lachend reed hij in zijn eerste rit over 210 meter naar de zege. Had hij in de serie anderhalve seconde voorsprong. Ook in de halve finale over 315 meter won hij, maar daarin bedroeg 0.7 seconde. In de A-finale was het verschil nog iets kleiner, maar gleed  hij wel als eerset over de lijn.
{highslide type="img" url="shorttrack/0910/regio1/Max_Wijk.jpg" width=80 captionText='Max van Wijk pupil 2 ' }{/highslide}
De jongste van het stel, Max van Wijk, debuteerde als pupil 2 en reed in zijn eerste race over 210 meter naar een fraaie tweede plaats. Zijn halve finale over 315 meter besloot hij met een derde plaats, waarna hij in de B-finale ook derde werd.
De wisselende resultaten hadden geen effect op de inzet bij de afsluitende relay (aflossing) over 2000 meter. De drie 'dames', geholpen door een rijdster uit Zoetermeer, schoten bij de start weg en dankzij snel rijden en goed wisselen zag de concurrentie ze niet meer terug. Bij de jongens was het van hetzelfde laken een pak. Met hulp van Zoetermeerder Koen Slootweg, die vorig jaar op de woensdag bij HVHW meetrainde, waren de HVHW'ers een maatje te groot voor de concurrentie. Het wisselen ging stukken beter dan bij de Openingsgames de week ervoor in Turnhout en er werd met hard en ziel gereden. Een valpartijtje van Kay kon de pret niet meer drukken. De voorsprong was groot genoeg om te kunnen opstaan en in de resterende anderhalve ronde de rest voor te blijven.

Erik Huisman

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords