Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

De eerste wedstrijd….

De eerste wedstrijd na de zomerperiode is altijd weer extra spannend: hoe sta je ervoor, heb je meer macht in je benen, rij je een PR? Want uiteindelijk doe je het om hard en nog harder te rijden want HVHW is per slot een hardrijvereniging en geen ijsvereniging voor tourschaatsers. Het is altijd even wennen aan het begin van het seizoen. De eerste slagen op het ijs bij de eerste training zijn nog onwennig, de skeelerslag moet er nog even uit. Het inschrijvingssysteem is veranderd en is nu elektronisch, Petra heeft ons uitgebreid geïnformeerd hoe het werkt (dank!) en als je toegang hebt tot internet (en wie heeft dat nog niet tegenwoordig?) is het makkelijk te regelen. Geen gedoe meer met wedstrijdkaartjes, HVHW ontdekt de voordelen van ICT. Zelfs het inrijden is nog even wennen, want er gelden nu andere regels: inrijden doe je aan de buitenkant van de inrijbaan en veel mensen hadden de duidelijke instructies niet gelezen en sommigen keken me boos aan toen ik heel langzaam aan de binnenkant reed, maar met een korte uitleg is het ook voor die oude stijl inrijders ook snel duidelijk dat het nu anders moet. Ik kwam ook een paar trainingsmaatjes tegen zoals Ger Heijden en Robert Pijnappels van HVHW.

Dus daar stond ik dus op zondagavond 17 okt, klaar voor de start en ik mocht nog als eerste het ijs op ook. Een droom voor een schaatser: een perfecte ijsvloer en een lekkere koude hal. Aangemoedigd door vele HVHW-ers maakte ik weer een stapje in de richting van het doorbreken van de magische krasse knarrengrens van 50 sec. op de 500 m door een nieuw PR te rijden. Ik knabbelde er 1,2 sec af en sloeg de 51-ers maar meteen over. Nog 0,8 eraf en dan ben ik er! Dat geeft de schaatser moed. Robert wist een coach voor me te regelen en bij de 1500 meter werd ik gecoacht door Conrad Alleblas, die ooit Bart Veldkamp onder zijn hoede heeft gehad.

Hij vroeg me zeer klantgericht waar hij op moest coachen. ‘Eigenlijk op alles’ dacht ik bij mezelf, maar het was natuurlijk al fantastisch dat ik een coach had die me naar hogere prestaties kon stuwen. Ik zei dat hij me vooral maar moest herinneren aan dat ik diep moest zitten en een hoog beentempo moet rijden. Conrad gaf me het advies om gelijk maar snel van start te gaan. Nou, dat lukte heel goed en met een verval van 1,6 sec. reed ik mijn PR met 4,6 seconden naar beneden en kwam ik uit op 2.33.9. Ik kwam kapot maar zeer tevreden over de finish. Het beleid van de Technische Commissie werpt zijn vruchten af want met zo’n coach word je toch gestimuleerd om alles uit de kast te halen. Conrad, nogmaals bedankt! Twee PRs op één avond en dus twee gele hokjes op de , , wat wil een schaatser nog meer? Ik zit nu de jonge Jaap Eden dicht op de hielen……

Erik Nijland
DH42360

secretaris 1800x1000

voorzitter gezocht

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords