Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeJeugdJeugd nieuwsGebruik je kop, draag een helm!

Gebruik je kop, draag een helm!

Veiligheid gaat boven alles, ook op het ijs. Iedereen die schaatst weet dat dit niet zonder risico’s is. We begeven ons nu eenmaal op glad ijs en een valpartij is zo gemaakt. Kleding, handschoenen en hoofdbedekking zijn niet alleen noodzakelijk tegen de kou maar voorkomen ook blessures na een val. Je kunt zelf een val veroorzaken maar ook andere schaatsers of scheuren in het ijs kunnen hier voor zorgen. Een helm beschermt je hoofd bij een val; zo voorkom je (hersen)letsel.

helmsponsoren 680


Schaatshelmen werden al steeds meer gebruikt bij het schaatsen op natuurijs en is al jaren verplicht bij het shorttrack. Vorig jaar heeft de KNSB ook het gebruik van een helm verplicht gesteld voor marathonschaatsers. In navolging van de wedstrijdsport gaan steeds meer schaatsers en schaatsverenigingen ook over tot het dragen van een helm tijdens trainingen. In de HVHW Technische Commissie en Jeugd Commissie hebben we hier ook over gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het dragen van een schaatshelm tijdens trainingen gestimuleerd moet worden. Te beginnen met de meest kwetsbare groep: de pupillen van het jeugdschaatsen op de zaterdagavond. Hoewel elke schaatser risico loopt bij een val betrokken te raken geldt voor deze beginnende jeugdige schaatsers een hogere kans op vallen met tevens risico op een val op het achterhoofd.

Vanaf 1 januari 2018 wil HVHW het dragen van een schaatshelm voor zowel de trainers als de pupillen tijdens het jeugdschaatsen verplicht gaan stellen. Maar niet zonder hulp! Dankzij de gulle bijdragen van een groot aantal sponsoren aan ons HVHW Helmenfonds en de support van Oomssport en NiceSports/4F kunnen we tijdelijk voor die doelgroep een professionele schaatshelm tegen zeer aantrekkelijk voorwaarden aanbieden. De HVHW-helm is ASTM gekeurd, en daarmee naast het jeugdschaatsen ook voor shorttrack, inline skaten en marathonschaatsen geschikt.

U kunt via onderstaand webformulier de helm kopen voor €30,- óf huren voor €12,50- per jaar. Daar staan ook de voorwaarden beschreven.

Reserveer snel de helm voor u zoon of dochter! Op 9 december willen we deze voorafgaand aan de training in aanwezigheid van onze sponsoren graag uitleveren

 1. HVHW schaatshelmen voor de jeugd
 2. Middels onderstaande formulier kunnen alle HVHW pupillen die op Zaterdag (ZA3) schaatsen en/of Woensdag (WOSTU) shorttracken een HVHW-helm aanschaffen of huren. Dankzij de gulle bijdragen van een groot aantal sponsoren aan ons HVHW Helmenfonds en de support van Oomssport en NiceSports/4F kunnen we deze helm met een marktprijs van €69,- tijdelijk zeer aantrekkelijk aanbieden. Op deze wijze maken we het mogelijk dat al onze jonge schaatsers en hun trainers tijdens de lessen goed beschermd het ijs op kunnen gaan. Vanaf 1 januari 2018 wil HVHW het dragen van een schaatshelm voor zowel de trainers als de pupillen tijdens het jeugdschaatsen verplicht gaan stellen.

  De HVHW helm is ASTM gekeurd is, en daarmee naast het jeugdschaatsen ook voor shorttrack en marathonschaatsen geschikt.

  Onderstaand aanbod geldt alleen voor HVHW-leden

  U kunt eenmalig de helm aanschaffen voor slechts €30,- (maximaal 1 helm per HVHW-pupil, zolang de voorraad strekt).

  U kunt ook een helm huren voor €12,50- per lidmaatschapsjaar met eenmalig €5,- borg die u bij het inleveren van de helm in deugdelijke staat weer terugkrijgt. Volgend schaatsseizoen kan u de huur met €12,50 voor een jaar verlengen. Na drie opeenvolgende jaren huur mag u de helm houden. De borg zal dan op u aangeven naar u worden teruggestort of eventueel worden toegevoegd aan het HVHW Helmenfonds.

  Vul hieronder u gegevens in en maak een keuze uit huur of koop.
  Na afronding van de IDEAL betaling ontvangt u een bevestiging per email. Print deze bevestiging uit en neem hem op 9 december mee wanneer de helmen voorafgaand aan de schaatslessen zullen worden uitgeleverd.

 3. Naam Helmdrager(*)
  Voer naam van de helmdrager is
 4. Aanschaf(*)


  Selecteer koop of huur
 5. Voor- achternaaam opdrachtgever(*)
  ongeldige ingave
 6. Email(*)
  Voer een geldig emailadres in!
 7. Telefoonnr: (*)
  Alleen cijfers toegestaan!
 8. Schaatshelm(*)
  Onvolledige ingave. U dient akkoord te gaan om een betaling te kunnen doen.
 9. Betaalomschrijving(*)
  NH gevolgd door naam bijvoorbeeld: NH Tineke de Waaijer
 10. Totaal
  0,00 Euro
 11. Betaalwijze

helmsponsoren

50logohvhw

4 Proeflessen

flyerhvhw2015 small

50 Jaar Agenda

19-02 Flevonice uitje
17-03 Reunie op de uithof
25-03 Mini 11-steden tocht
26-03 CK langebaan
02-04 CK Shorttrack
01-09 CK skaten + BBQ
            Presentatie
            50Jaar boek
23-09 Rondje Texel


logo acs180


westland adviesgroep full

  

Logo BRINKQ 180

 

logo Valk Systemen 180

Redactie Loginvoorzitter gezocht

secretaris 1800x1000

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Sentijn logo 180px

 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords