Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

Vertrouwenscontactpersoon

HVHW vertrouwenspersoon

  • Maartje Roes, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel: 06-15540612
  • Birgitte Grootscholten, email: 

KNSB vertrouwenspersoon

  • Ramon Kuipers, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel: 06-45424408

HVHW Nieuwjaarscreceptie

Op donderdag 11 januari zijn van 20:30-22:00 uur alle HVHW leden van harte uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie die op de Uithof wordt gehouden.
De exactie ruimte op de Uithof wordt nader bekend gesteld.

ALV woensdag 29 oktober 2014

Agenda Algemene Ledenvergadering HVHW

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 29 oktober 2014, aanvang 20:00.

Locatie: Kantine TRIAS, Jaap Edenweg 40, 2544 NL Den Haag. Inloop met koffie en thee vanaf 19:30.

Klik hier voor de agenda van de ALV

Uitnodiging shorttrack wedstrijd zaterdag 2 november

 

1e-regioZaterdag 2 november is het zo ver, de eerste regiowedstrijd op "De Uithof" georganiseerd door HVHW. Het zou leuk zijn als HVHW weer met een grote club meedoet en gaan er dan ook vanuit dat alle shorttrackleden zich aanmelden voor deze wedstrijd. 
 
Alle shorttrackleden ontvangen via de mail een uitnodiging.
De anouncement van deze wedstrijd is hier te downloaden/bekijken
 
.

 

Combinoren

Voor kinderen, die nog niet zo goed kunnen schaatsen, worden soms "combinoren" aangeschaft. Dit zijn schaatsen, waarvan op de ijzers een schoen met een hoge harde plastic schacht is gemonteerd. Schoen en schacht zijn met een zachte voering bekleed. De harde kokers en de zachte voering zorgen ervoor, dat de schaatsen onder de benen gefixeerd blijven. Hierdoor belemmert de combinoor het kind om te leren schaatsen. Immers, een goede balans op de schaatsen zorgt ervoor, dat de schaatser recht op de schaatsen kan staan. Om dit aan te kunnen leren mogen de enkels niet worden gehinderd in de bewegingen.

Vergelijk het met het laten balanceren van een bezem-steel op je hand. In het begin houd je de steel met grote bewegingen staande. Na verloop van enige tijd worden de bewegingen steeds minder extreem. Uiteindelijk ziet een buitenstaander niet meer, dat de hand nog moeite moet doen om de bezemsteel overeind te houden. De minste valbeweging van de steel wordt gevoeld waarop onmiddellijk wordt gereageerd. Dit gebeurt ook wanneer een beginnend schaatser op gewone noren probeert te staan. In het begin zwikken de enkels enigszins door.

Na enige oefening zal de schaatser steeds sneller het zwikken corrigeren. Daar is nauwelijks kracht voor nodig. Een schaatser hoeft daarom geen sterke enkels te hebben. Met andere woorden, zogenaamd zwakke enkels zijn geen argument om op combinoren te schaatsen. Wanneer een kind "leert" schaatsen op combinoren, is het zoeken naar balans om recht de schaatsen te staan niet nodig. Immers de harde kokers en de zachte voe-ring zorgen ervoor, dat de schaatsen onder de benen gefixeerd blijven. Ook het maken van een scherpe en-kelhoek wordt door de kokers onmogelijk gemaakt.

Het grootste nadeel van het gebruik van combinoren door kinderen, die willen leren schaatsen is, dat wanneer het kind enige tijd heeft geschaatst op die combinoren, het in staat zal zijn wat snelheid te ontwikkelen. Hierdoor denkt het kind, dat het al aardig kan schaatsen. Dan wil het kind "echte" noren. Helaas betekent de overgang naar "echte" noren meestal, dat het kind weer helemaal opnieuw moet leren schaatsen omdat het absoluut nog niet recht op de schaatsen kan staan.

Advies Langebaan:
Wanneer het kind ouder is dan 7 jaar, zijn lage (toer)noren aan te bevelen. Van wezenlijk belang voor schaatsplezier is, dat de schaatsen goed passend zijn (vuistregel: ten minste één maat kleiner dan de schoen-maat). Geen schaatsen "op de groei" kopen (dikke sok-ken erin werkt niet).

Kinderen v/a 6 jaar leren bij HVHW spelenderwijs het schaatsen, waarna ze doorstromen naar een hoger niveau. Kinderen van 8 jaar en ouder adviseren wij eerst schaatslessen te nemen bij de schaatsschool, waarna instromen op niveau bij HVHW geen probleem is.

Advies Shorttrack:
Kinderen vanaf een jaar of 6 zijn van harte welkom bij de shorttrack. Kinderen met weinig snelheid kunnen prima uit de voeten op langebaanschaatsen. Naar mate het kind verder gevorderd raakt zal het de bochten niet meer goed kunnen houden en zijn zij aan shorttrackschaatsen toe. De shorttrackschaats is harder en iets hoger dan hoge/lage (toer)noren. Een andere belangrijke afwijking is de ronding van het ijzer. Deze is bij een shorttrackschaats veel ronder dan de langebaanschaats waarmee het eenvoudiger sturen is in de krappere bochten . Shorttrackschaatsen zijn per seizoen of voor proeflessen te huur. In de proeflesflyer is contactinformatie opgenomen. Daarnaast is divers shorttrack en langebaanmateriaal te koop bij  www.sebrasport.com , www.oomssport.nl

banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords