Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsAlle nieuws categoriënOudejaarswedstrijd DKIJV

Oudejaarswedstrijd DKIJV

 

Vrijdagochtend 30 december, de Uithof Den Haag

Toppers

Eindelijk was het weer tijd voor de jaarlijkse oliebollenwedstijd georganiseerd door DKIJV. Er stonden maar liefst zestien van onze HVHW- toppers aan de start op deze koude mistige vrijdagmorgen.

De jongste kanjers onder ons begonnen met hun eerste honderd meter. In de categorie meisjes pupillen F was er een spannende strijd tussen Lies Prinssen en Lindsey Eijgermans. Na twee goede races van beide dames mocht Lies plaats nemen op de hoogste trede en Lindsey kreeg een mooie zilveren medaille. Heel goed gedaan dames!

Bij de jongens pupillen F vielen weer twee toppers in de prijzen. Peng Shen Plugge reed twee hele sterke races waarmee hij de derde plek veiligstelde, goed gedaan! Zeb Olsthoorn reed een hele snelle tijd in de eerste omloop, 00:15,49, de tweede omloop was iets langzamer maar het was genoeg voor de gouden medaille. Timo Janssen reed ook twee hele goede races, hij was tijdens zijn tweede honderd meter maar liefst vijf seconde sneller dan tijdens zijn eerste honderd meter. Wat een fantastische verbetering. Klasse gedaan jongens!

Nu was het tijd voor de jongens pupillen E. Thijs Gasseling en Boet Groenewegen maakte er een spannende tweestrijd van. De eerste honderd meter was Thijs de snelste van de twee maar Boet was sneller tijdens de tweede omloop. Een echte nek aan nek race. Uiteindelijk kreeg Thijs het goud om gehangen en Boet een mooie zilveren medaille. Jullie hebben er een mooie wedstrijd van gemaakt jongens!

ThijsBoet 

Thijs en Boet op het podium

In de categorie meisjes pupillen D was er stevige concurrentie voor onze HVHW-topper Guusje Loncke. Door twee snelle honderd meters en door de aanmoedigen van de ouders langs de kant schaatste Guusje naar een mooie tweede plek. Haar tweede honderd meter was zelf sneller dan de eerste. Knap gedaan Guusje!

De jongens pupillen D zijn al echte snelheidsduivels, zo ook onze Dong Yang Plugge en Joris Janssen. De twee heren reden twee keer een honderd meter. De snelste tijd van Dong Yang was 00:16,96 en de snelste tijd van Joris was 00:18,49. Helaas was dit net niet genoeg voor een podiumplaats voor de heren maar de heren mogen zeker heel erg trots zijn op de tijden die ze hebben gereden. Jullie hebben het goed gedaan!

Nu was het tijd voor de oudere pupillen, de pupillen C, B en A reden naast de honderd meter ook een vijfhonderd meter. Meisjes C-pupil Amber van der Meijden was heel erg blij dat ze ook eindelijk een vijfhonderd meter mocht rijden, en met succes. Met een tijd van 00:55,15 op de vijfhonderd meter liet ze de concurrentie ruim achter zich en kreeg ze een mooie gouden medaille omgehangen. Goed gereden Amber!

Bij de meisjes pupillen B was er ook weer een spannende strijd tussen twee van onze toppers. Anna Eijsackers en Caitlin Koenen stonden aan de start voor een honderd en vijfhonderd meter. Op de honderd meter ging het nek aan nek tussen Anna en Caitlin, Anna reed 00;14,32 en Caitlin reed 00:14,36. Dat beloofd een spannende vijfhonderd meter te worden. Uiteindelijk sloeg Anna op de vijfhonderd meter toe en stelde het goud veilig. Caitlin reed ook een nette vijfhonderd meter en kreeg het zilver omgangen. Jullie hebben het heel spannend gemaakt dames! Gefeliciteerd met jullie medailles!

DPupB                                                 Anna en Caitlin op het podium

Na de spannende tweestrijd bij de meisjes pupillen B was het tijd voor de jongens pupillen B. Mees Prinssen en Ian Lau stonden met gezonde wedstrijdspanning aan de start voor de honderd meter. Mees reed een snelle tijd en stond daarmee voorlopig eerste. Ian startte heel snel en reed een mooie race. Na de honderd meter was het tijd voor de vijfhonderd meter. Ian reed een hele goede vijfhonderd meter en belandde op een mooie vijfde plek. Ondanks dat Mees niet helemaal tevreden was met zijn vijfhonderd meter tijd was het toch genoeg voor de gouden medaille. Goed gereden jongens!

Inmiddels hadden de ouders en de coach het al behoorlijk koud maar er stonden nog twee toppers aan de start in de categorie jongens pupillen A. Ted Dalrymple en Flint Gasseling reden beide ook een honderd en een vijfhonderd meter. Ted was op de honderd meter supersnel met een tijd van 00:12,79. Flint zat erg diep tijdens deze honderd meter en reed naar een mooie tijd, 00;13,79. Tijdens de vijfhonderd meter liet Ted wederom zijn klasse zien en reed een hele mooie race, met 00:48,16 reed Ted naar de eerste plek. Ook Flint deed erg had zijn best en had een tijd ruim onder de minuut, met 00:55,94 behaalde Flint de derde plek. Klasse gereden jongens!

Nadat de laatste wedstrijden gereden was er boven een warm kopje thee of koffie en natuurlijk een overheerlijke oliebol. Wij bedanken alle HVHW- toppers voor jullie goede prestaties deze ochtend en de ouders natuurlijk voor het vroege opstaan en het aanmoedigen van onze kanjers! Jullie hebben maar liefst dertien medailles bij elkaar geschaatst. Gefeliciteerd allemaal. Tot de volgende wedstrijd!

Met dank aan Maartje Roes, de geweldige coach voor de kinderen op deze ochtend!

De volledige uitslag van de wedstrijd is te vinden op de site van DKIJV.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords