Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsBELANGRIJKE INFORMATIE JEUGDSCHAATSEN ZA3

BELANGRIJKE INFORMATIE JEUGDSCHAATSEN ZA3

Zaterdag start HVHW de schaatstrainingen weer op en we hebben er reuze veel zin in. In de afgelopen periode heeft u vanuit HVHW al de nodige informatie ontvangen vanwege alle Corona maatregelen, maar naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag, hebben we onze plannen nog verder aan moeten scherpen. Hieronder informeren wij jullie over de manier waarop wij het schaatsen op een veilige manier door kunnen laten gaan. We vragen van alle ouders begrip en medewerking; houden we ons er niet aan, dan duperen we niet alleen onze eigen schaatsers, maar ook die van andere verenigingen en De Uithof zelf. Onderstaande informatie is ook per mail naar alle ouders van jeugdleden verzonden.

Om het aantal aanwezigen in de schaatshal zoveel mogelijk te beperken, geldt:

 • Ouders van pupillen A, B en C (geboren vóór 1 juli 2010) mogen niet naar binnen. Pupillen A en B worden verondersteld zelf hun schaatsen te kunnen aantrekken. Voor uitzonderingen op die regel en voor pupillen C is er hulp van de trainers en van de hulpouder (waarover later meer).
 • Ouders van pupillen D, E en F (geboren vanaf 1 juli 2010) mogen hun kinderen vanaf 17.00 uur naar binnen begeleiden en op de aangewezen plek op de tribune de schaatsen aantrekken. Daarna moeten zij de ijshal weer verlaten.
 • Ouders mogen tegen het einde van de les helaas niet meer naar binnen om hun kinderen weer op te halen. Het is vanwege het schaatsuur na ons logistiek onmogelijk om dit veilig te organiseren.

Het schaatsen

 • Elk kind is ingedeeld in een lesgroep (die mail heeft u al ontvangen); onthoudt het groepsnummer en de naam van de trainer.
 • De HVHW-trainers zijn herkenbaar aan hun blauwe jassen en staan met het groepsnummer herkenbaar op de tribunes.
 • Elke groep krijgt een vaste plek op de tribune. De kinderen moeten daar verzamelen en de schaatsen (laten) aantrekken.
 • De groep gaat met hun trainer gezamenlijk het ijs op en na de training weer het ijs af.
 • Na afloop van het schaatsen neemt de trainer de kinderen mee naar buiten. De trainer wacht tot alle kinderen door hun ouders zijn opgehaald. Houdt ook bij het ophalen de 1,5m afstand tot elkaar goed in de gaten.

De hulpouder

 • Elke week is een van de ouders van een trainingsgroep hulpouder. Dit wordt door HVHW ingedeeld. Deze hulpouder is tevens Corona-coördinator.
 • Nu er minder mensen in de hal zijn tijdens het schaatsen, zal de nadruk van de rol van Corona-coördinator liggen op het bewaken van de onderlinge afstand bij de start van het schaatsuur en bij het ophalen buiten.
 • Tijdens het schaatsen zal de hulpouder de trainers ondersteunen (bijvoorbeeld als kinderen naar de WC moeten, een pleister nodig hebben of de ouders bellen als het kind eerder moet worden opgehaald).
 • Voor de herkenbaarheid zal elke hulpouder een calamiteitenhesje dragen.

Tot slot vragen wij u om als volwassene bij het betreden van de locatie een mondkapje te dragen en ervoor te zorgen dat uw kind uw telefoonnummer bij zich draagt. Zo kan u bereikt worden in geval van een calamiteit.

Alvast veel dank voor uw begrip en medewerking en voor de kinderen veel ijsplezier gewenst !

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords