Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsKerstgroet 2020

Kerstgroet 2020

hvhw kerstgroet

Beste HVHW-ers, Met nog minder dan twee weken te gaan komt het einde van het jaar in zicht. In een ‘normaal’ jaar zou ik hier geschreven hebben dat we ons mogen opmaken voor de tweede helft van het schaatsseizoen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid waren er ook vast weer een hoop persoonlijke sportieve successen te vieren geweest. Maar het jaar 2020 is verre van normaal gebleken. Begin maart kwam er abrupt een voortijdig einde aan het winterseizoen en gingen we de intelligente lockdown in. De shorttrack- en langebaanschaatsen konden het vet in, maar anders dan anders mochten de inline-skatewieltjes nog niet het asfalt proeven. Een periode van veel onzekerheid diende zich aan. Niet alleen op sportief vlak maar ook in de vele HVHW-huishoudens. De kinderen thuis van school en thuiswerken vanachter de PC. Ondernemers die een groot deel van hun omzet zagen wegvallen of zelfs hun zaak moesten sluiten. En natuurlijk ook het persoonlijke leed wanneer jezelf of één van je naasten door het virus getroffen wordt.

De maatschappij staat op haar grondvesten te schudden en we worden teruggeworpen op onze basis. Er voor elkaar zijn, voor elkaar zorgen. Samen de handen uit de mouwen steken en het beste er van maken. Ook als dat vanwege de social distancing maatregelen niet altijd even makkelijk is. Toen het kabinet de teugels van de lockdown eind april voorzichtig weer liet vieren kon HVHW dankzij de inzet van trainers en vele vrijwilligers als één van de eerste sportverenigingen weer trainingen voor haar jeugdleden op de Wollebrand aanbieden. En al gauw konden we die ook met de nodige aanpassingen weer aanbieden voor de junioren, senioren en masters. In de zon van het voorjaar gloorde er weer hoop. Samen sporten. Samen werken aan een mooie toekomst. Samen sportief revanche gaan nemen op die nare periode.

Groot was de schok toen we vernamen dat Lara van Ruijven tijdens een trainingskamp in de Franse Pyreneeën in kritieke toestand was opgenomen in het ziekenhuis. Hartverwarmend waren de vele steunbetuigingen vanuit de vereniging voor Panter Lara. Helaas bleken de ontwikkelingen elkaar zich snel op te volgen, Lara overleed op 10 juli. We zijn dankbaar dat onze leden Lara in grote getalen - samen met haar familie en andere geïnteresseerden - op de shorttrackbaan van de Uithof de laatste eer mochten bewijzen. Het is fijn om ook dan als vereniging er voor elkaar te zijn, samen het grote verlies een plekje te geven.

Met het virus nog immer onder ons brachten velen de zomer door in eigen land. Op een korte onderbreking begin augustus na heeft de zomertraining wellicht mede daarom een grote opkomst gekend. Super fit en goed gemutst zijn we in oktober weer het ijs op gestapt. Voor het shorttrack was dat overigens nog een tijd lang vrij onzeker. De verouderde baanbeveiliging voldeed niet langer meer aan de eisen van de ISU en moest worden vervangen. Een zeer kostbare zaak die we dankzij de gezamenlijke inspanningen van HVHW, DKIJV, het KNSB-gewest Zuid-Holland en met de sponsorbijdrages van o.a. Healthy Team en de Stichting “Schaatsbelangen De Uithof”, uiteindelijk tot een goed einde hebben gebracht. Ook hier bleken samenwerking en volharding wederom de sleutelbegrippen te zijn.

Zoals we het voorgaande schaatsseizoen beëindigd zijn, zo gaan we ook 2020 afsluiten. Wederom in lockdown. Echter ook met de wetenschap dat blijven sporten en bewegen juist ook tijdens een lockdown-periode gestimuleerd wordt. Gelukkig kunnen we nog wel op de 400m-baan van de Uithof het ijs op. Uiteraard in aangepaste vorm. Het vraagt veel van onze trainers en vrijwilligers om steeds weer snel en adequaat de opgedragen Corona-maatregelen te implementeren. Maar ook dat gaat in goede harmonie met de andere verenigingen, de Uithof, de veiligheidsregio en vooral ook jullie: onze leden!

We kijken als HVHW-bestuur vol vertrouwen vooruit naar een gezond en succesvol 2021 en wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toe.

Christiaan, Ron, Steven en Kees

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords