Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsLactaatmetingen

Lactaatmetingen

HVHW biedt de mogelijkheid om lactaat metingen te verrichten. Lactaat meten betekent eigenlijk dat je de verzuring in de spieren meet. Er is een speciaal team samengesteld om deze lactaat metingen te verzorgen. Margot Barendse en Ype Kramer hebben zich beschikbaar gesteld om dit te verzorgen. De lactaat metingen worden, op advies van topcoach Jac Orie (HVHW-lid), gedaan met de Lactate Pro.

 

Het doel van de lactaat metingen is om trainers en schaatsers een beter inzicht te verschaffen in de intensiteit van de trainingen (en eventueel wedstrijden). De metingen kunnen verricht worden tijdens het schaatsen, skeeleren, fietsen, hardlopen, elastieken en schaatsplanken. De waarden van het lactaat kunnen, afhankelijk van de geleverde inspanning, variëren van rond de 1.0 (rustige training) tot wel boven de 10.0 (tempo trainingen en wedstrijden). Het is van groot belang om te weten wat de intensiteit van de training is omdat dit sterk bepalend is voor het fysieke effect ervan. Bijvoorbeeld, in de opbouwfase van het seizoen is het beter om trainingen te doen met lage lactaat waarden omdat het effect daarvan is dat je een goede conditie opbouwt. In de wedstrijdfase is het juist wel belangrijk om trainingen te doen met hoge lactaat waarden omdat je daarmee je lichaam voorbereid op de intensieve inspanningen. In de praktijk is gebleken dat veel sporters vaak te intensief trainen waardoor ze te weinig conditie opbouwen.

Alle trainingsgroepen kunnen gebruik maken van de lactaat metingen. Het gebruik is wel aan een aantal voorwaarden gebonden:
- lactaat metingen vinden altijd plaats in samenspraak met de trainer;
- per meting wordt 2,50 Euro in rekening gebracht: het totale bedrag van de af te nemen metingen dient vooraf door de trainer gestort te worden op de rekening van HVHW (Giro 18.56.228 t.n.v. Penningmeester Hardrij - vereniging te Monster);
- de lactaat metingen dienen een duidelijk doel in de trainingsopbouw van de schaatser;
- de Technische Commissie biedt ondersteuning bij de interpretatie van de uitkomsten van de metingen.

Geïnteresseerde trainers kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geïnteresseerde schaatsers dienen zich te melden bij hun trainer.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords