Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsClub nieuwsClub van 50 HVHW sponsort Right to Play met €500

Club van 50 HVHW sponsort Right to Play met €500

ellen van toornDe Club van 50 van de Hardrijders Vereniging Den Haag Westland (HVHW) organiseerde op 26 oktober voor haar leden een fietstocht ter lering en vermaak. De opbrengst van de bijdragen tijdens deze tocht waren bestemd voor de organisatie Right to Play.

De start vond plaats bij het atelier van Ellen van Toor, beeldend kunstenaar uit Den Haag, lange afstand schaatsenrijdster en lid van de Club. Zij toonde haar atelier en maakte de aanwezigen deelgenoot van haar werk, waarin zij veel afvalmateriaal hergebruikt.

Fietstocht voor right to playDaarna voerde de tocht naar Wassenaar.  Daar vertelde de directeur Nederland van Right to Play Conrad Alleblas, zelf ooit schaatsend lid van HVHW, hoe Right to Play is ontstaan en wat zij doet. Right to Play biedt kinderen in landen waar die kinderen weinig kansen hebben sport en spelprogramma’s zodat zij bereikbaar zijn en zich normaal kunnen ontwikkelen. Right to Play is een organisatie die voornamelijk gerund wordt door vrijwilligers. Slechts 13% van de inkomsten zijn nodig om de organisatie staande te houden, de rest gaat naar sport en spel activiteiten.

Voorzitter Rob toot een modelmotorHet keerpunt van de tocht lag in Noordwijk. De voorzitter van HVHW Rob Metkemeijer bood de doorweekte groep fietsers droge kleren en een lunch met soep en broodjes. Onder zijn huis heeft hij een grote werkplaats. Daar ontwikkelt hij motoren voor modelvliegtuigen. Weer terug in de woonkamer luisterden de deelnemers naar de Jazz en Rock muziek van Re-Session, een formatie die bestaat uit Joop Butti en Hans van Oosten.

Re-Session, een formatie die bestaat uit Joop Butti en Hans van OostenTegen het einde van de middag vingen de deelnemers de terugtocht aan. De wind stond nu tegen, en de regen moest worden getrotseerd. Echter de onderlinge gesprekken maakten dat de rijders doorgingen (ze moesten wel) en tegen half zeven weer thuis arriveerden. Het was een geslaagde dag die diepe indruk heeft gemaakt en in een mooie opbrengst heeft geresulteerd.

Foto's Club van 50, Right to play tussen kassen en vliegtuigmotoren

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords