Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

TC update 1

HVHW doet weer mee!
In januari 2009 nodigde voormalig HVHW voorzitter Hans van Oosten mij uit voor een kop koffie bij hem thuis in Voorburg. We spraken onder meer over de stand van zaken bij HVHW en aan het einde van het gesprek had Hans mij overtuigd om een keer met de huidige HVHW voorzitter Rob Metkemeijer in overleg te gaan.  Een afspraak in Noordwijk was snel gemaakt. Rob en ik spraken er over om het technisch beleid binnen HVHW nieuw leven in te blazen. Intussen had ik ook Hans Veldkamp in het proces betrokken en samen verbonden wij ons als technische adviseurs aan HVHW.

Het seizoen 2009/2010 gebruikte Hans en ik als een inventarisatie jaar. Wat waren de ambities en mogelijkheden van de schaatsers? Wie waren de trainers? Wat waren hun technische inzichten? Welke programma’s werden er gevolgd? Al snel kwamen Hans en ik tot de conclusie dat er voldoende enthousiasme en mogelijkheden aanwezig waren binnen de club om mee aan de slag te gaan. Eind 2009 nam ik de voorzittershamer van de Technische Commissie (TC) van Henri Seelig over en formeerde zich een TC waarin alle disciplines door enthousiaste clubleden vertegenwoordigd werden.

Het beleid van de TC richt zich sinds de tweede helft van het seizoen 2009/2010 op het ondersteunen van de doelstelling van HVHW: hardrijden op de schaats op een hoger niveau brengen. De focus voor het seizoen 2010/2011 is op de volgende punten gelegd:

  • trainingsvisie ontwikkelen en delen met de trainers;
  • aanbod creëren voor opleidingsmogelijkheden voor de trainers;
  • opzetten van de Top Sport Groep.

Hans Veldkamp heeft zich het afgelopen jaar intensief ingezet om de trainingsvisie binnen HVHW uit te zetten. De visie bestaat in de kern uit een goede technische opleiding voor alle niveaus in de club en een doordachte trainingsopbouw voor de serieuze wedstrijdrijders. Tot nu toe heeft Hans een intensieve bijdrage geleverd aan het zomerprogramma dat samen met alle disciplines werd uitgevoerd. Op het ijs heeft Hans met name gewerkt met de Top Sport Groep (onder leiding van trainer Henri Seelig) en de Wedstrijd Groep (onder leiding van Chiel van Gorkum). Op zaterdagavond is Hans, gesteund door dochter Evelien, Jelmer Scheffer en Maurice Jansen, aan de slag tijdens het jeugdschaatsen.

Op het gebied van de opleidingen heeft Susanne Hage de afgelopen periode de zaken op een rij gezet. Er is nu een volledig overzicht van het opleidingsniveau van alle trainers. In september/oktober 2010 organiseerde Susanne de SB-1 opleidingscursus van de KNSB waarvoor 12 HVHW trainers slaagden. In 2011 wordt het aanbod in de KNSB opleidingen vervolgd. De basisopleiding SB-1 is voor alle trainers van HVHW verplicht gesteld en trainers worden, middels een speciale betalingsregeling, gestimuleerd om hogere opleidingen te volgen.

Vanaf juni 2010 is de Top Sport Groep (TSG) in volle swung. Trainers Henri Seelig en Jeroen Jong staan dagelijks klaar om de ambitieuze rijders te ondersteunen. De TSG bestaat momenteel uit 12 rijders (3 pupillen, 4 C-junioren, 2 B-junioren, 2 A-junioren en 1 Neo-senior). Het zwaartepunt van de TSG ligt daarmee bij de pupillen en de C-junioren. De prestatieverbeteringen bij de rijders zijn opmerkelijk groot. Er is inmiddels ook weer een goed contact met de gewestelijke trainers en de gewestelijke HVHW rijders zodat er weer een goede aansluiting met het gewest is.

Het “nieuwe” HVHW blijft intussen niet onopgemerkt op de Uithof. Het enthousiasme, de technische vooruitgang en de prestatieverbeteringen springen in het oog. Dit wordt nog eens versterkt door de schitterende nieuwe kledinglijn. Ook in het land staat HVHW er weer beter voor: bij iedere interclub strijdt HVHW weer mee voor de podium plaatsen en de HVHW-ers rijden op nationaal niveau mee voor hoge klasseringen.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords