Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsUitslag Pupillen Marathon 27 oktober

Uitslag Pupillen Marathon 27 oktober

Een uurtje langer uitslapen dankzij de wintertijd maakte het voor de HVHW-pupillen en hun ouders iets minder vroeg. Maar liefst 6 pupillen stonden aan de start van de eerste wedstrijd in de marathoncompetitie.

David Eijsackers en Emma Mousset debuteerde als A-pupil in hun eerste marathon. Emma reed heel allert mee met de sterkste meisjes en liet zich niet gek maken door de vele tussensprintjes.

In de laatste ronden ging het heel hard maar Emma kon goed bijblijven. Ze finishte op een mooie 4e plek. David had de dames in de voorgaande wedstrijd reeds zien rijden en ook hij wist dat hij zich niet gek moest laten maken in de eerste paar ronden. Je niet laten lossen uit de kopgroep was het devies. En met die opdracht kon hij tot net aan de laatste ronde goed uit de voeten. Een vijfde plek bij de A-pupillen was zijn deel.

Niels d'Huy, Ted Dalrymple reden als "ervaren" marathonrijders bij de B-pupillen mee. En in die startgroep met maar liefst 21 rijders komen ook Paddy Smit en Daan Boersema dit jaar aan de start. De mannen hadden van te voren een tactiek besproken en gingen goed gemutst het ijs op. Niels en Ted hadden vorig jaar reeds laten zien dat ze in de voorste gelederen konden meerijden en waren gebrand op een hoge klassering. Het inrijrondje ging nog erg rustig maar daarna ging al gauw het spel op de wagen. Daan Boersema werd als debutant op kop gestuurd en mocht zijn geluk gaan beproeven. Het tempo ging omhoog. Paddy reed mee om ervaring op te doen en bemoeide zich niet met de gang van zaken aan het front. Niels en Ted reden heel attent in het voorste groepje mee terwijl aan de achterkant van het peloton de nodige concurrenten er reeds af waaierden. Twee ronden voor het einden ging bij Daan het licht uit en moest hij de kopgroep laten gaan. Hij had zijn werk gedaan. De wedstrijd was hard gemaakt en Ted en Niels moesten het nu af gaan maken. Volle bak de laatste bocht in en op de finish af. Ted werd in de laatste meters helaas nog net voorbij gestoken maar pakte een hele mooie tweede plek. Niels daar vlak achter derde.
Daan komt als 15e over de streep gevolgd door Paddy op een 18e plek.

Met een rugzak vol ervaring stapten alle pupillen van het ijs af. marathon rijden is toch wel erg leuk! Ook voor de ouders trouwens!!!

Op zondag 17 november 19:00 staat het Zuid-Hollands Kampioenschap Marathon ook voor de pupillen op het programma. We zien daar graag weer een mooi HVHW-peloton aan de start komen.

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords