Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsPaddy Smit wint Oberstdorf 2015 Ted Dalrymple 2e

Paddy Smit wint Oberstdorf 2015 Ted Dalrymple 2e

oberstdorf 2015De 1e week van augustus stond voor een aantal HVHW-ers het shorttrack kamp in Oberstdorf op het programma. Georgie en Ted Dalrymple en Paddy Smit ondernamen met hun ouders de reis naar het uiterste zuiden van Duitsland. In december is Oberstdorf vooral bekend van de Vierschansentournee skispringen, in de 1e week van augustus draait in dit gezellige bergdorp alles om shorttrack.

Ted uphill Ruim 100 deelnemers uit 6 landen, maar toch vooral uit Nederland, in de leeftijd van Pupil 4 tot Master namen dit jaar deel. Elke avond is er een ijstraining van 50 minuten. De deelnemers zijn op snelheid verdeeld over 5 trainingsgroepen, waarbij elke groep 1 of 2 trainers ter beschikking heeft. Daarnaast wordt er deze week drie keer in de ochtend een skeelertraining of droogtraining gegeven. Aan het
einde van de week volgen op vrijdagavond en zaterdag de shorttrackwedstrijden. Maar eerst worden de krachten gemeten bij de Mountain Run op maandag en de Biathlon (skeeleren en hardlopen) op woensdag. Van de drie wedstrijden wordt uiteindelijk een totaalklassement opgemaakt.

En tussen alle trainingen en wedstrijden door is er nog genoeg tijd om vakantie te vieren!

Georgie uphillZoals gezegd stond op maandag de Mountain Run op het programma. Er werd niet alleen gelopen, maar ook gezongen want Georgie werd 14! De Run voor de pupillen t/m jun B bestond uit een loop van 2 kilometer vanaf het middenstation naar boven (ongeveer 300 hoogtemeters) en daarna over een grindpad weer als een speer naar beneden. Georgie rende zo hard naar beneden dat ze viel en hard op het grind terecht kwam. Gelukkig alleen wat schaafwonden, maar een topklassering kon ze daardoor op haar buik schrijven. Ted en Paddy liepen in hun leeftijdscategorie vooraan, Ted werd 3e en Paddy 2e.

Biathlon Oberstdorf 2015Woensdag stond de biathlon op het programma. Er werd 1 voor 1 gestart als in een tijdrit. Eerst een aantal kilometers op geaccidenteerd terrein skeeleren en daarna als een speer de skeelers verwisselen voor de schoenen om nog een aantal kilometers te rennen. En dat onder een heerlijke zomerzon met 29 graden op de thermometer. Respect voor alle deelnemers, want de omstandigheden waren zwaar en de tijden die gereden en gelopen werden waren zeer goed. Georgie was na haar val van maandag nog voorzichtig van start gegaan met het skeeleren, maar na het wisselen van haar skeelers voor schoenen kwam ze op stoom en haalde nog diverse meiden voor haar in. Uiteindelijk resulteerde dat in een 3e totaaltijd. Ted zette de 3e tijd neer en Paddy de 1e.

Paddy shorttrackVrijdag eind van de middag begonnen dan eindelijk de shorttrackwedstrijden.  Georgie reed vrijdag de 500 meter. Haar snelle serie won ze (uiteindelijk snelste tijd van de dag), net als de halve finale. In de finale kon ze niet haar eigen race rijden en eindigde ze helaas als 5e

Ted en Paddy reden op vrijdag de 333. Ted won soeverein zijn serie en halve finale. Paddy werd in zijn serie 2e en in de andere halve finale ook 2e, zodat ook hij zijn opwachting mocht maken in de finale. In de finale was Theo Collins het rapste weg. Ted zette in de laatste ronde de aanval in en probeerde in de laatste bocht binnendoor te gaan bij Theo. Maar het gaatje was te klein en Ted ging naar het ijs en nam Theo mee in zijn val. Paddy reed op enige afstand als derde, maar kwam uiteindelijk door de val van de twee jongens als 1e over de streep.

Op zaterdag stond voor Georgie de 1000 meter op het programma en voor de jongens de 500 meter. Georgie had pech want ze viel in haar serie waardoor ze laatste werd en geen halve finale mocht rijden. Haar finalewedstrijd won ze wel waardoor ze uiteindelijk 9e werd.

Ted en Paddy reden zowel in de serie als de halve finale goede races, waardoor ze elkaar tegenkwamen in de finale. Ted won overtuigend de finalerit, Paddy werd onderuit geschaatst en eindigde als 4e.

Georgie shorttrackGeorgie mocht, tot verrassing van velen langs de kant, echter geen superfinale rijden. Vreemd en jammer, want ze had op vrijdag nog een mooie finaleplaats gereden.

Ted en Paddy maakten er in hun superfinale met de 777 een mooi HVHW onderonsje van. Ted won weer soeverein en Paddy legde beslag op de 2e plaats.

Zaterdagavond werd traditioneel afgesloten met het closing diner. Gezamenlijk werd een maaltijd genuttigd en daarna volgde de prijsuitreiking van het totaalklassement. Georgie eindigde uiteindelijk als 8e bij de meisjes junioren C. Bij de jongens junioren D eindigde Ted als 2e en Paddy als 1e.

De HVHW-ers kunnen terug kijken op een fantastische week met veel lol en mooie resultaten. Onze dank gaat uit naar Piet Broekhuizen en zijn team van vrijwilligers voor de organisatie. Piet kondigde aan dat er volgend jaar weer een trainingsweek zal zijn in de 1e week van augustus met dubbele ijsuren. Zowel ’s ochtends als ’s avonds zal er een ijstraining op het programma staan.

Een impressie van de week en de resultaten zijn terug te vinden op shorttrackonline.info en skatingonline.info.

ETen oberstdorf

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords