Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsJeugdschaatsers volgen shorttrack clinic

Jeugdschaatsers volgen shorttrack clinic

Shorttrack clinic voor langebaan jeugd Als jonge Koreanen - De handjes gingen nog net niet aan het ijs zoals Apollo Ohno dat kan en de Koreanen en 'onze' Niels Kerstholt die allemaal deze dagen over ons tv-scherm flitsen. Maar de groepen 30 en 31 hebben op zaterdag 20 februari wel een uur kunnen ruiken aan het spectaculaire shorttracken. Kunnen ervaren hoe krap de bocht is op dat baantje van 111 meter en hoe moeilijk je 'm houd als je er vanaf het rechte stuk zo snel mogelijk in duikt.
Deze langebaners beten onder leiding van shorttracktrainer Michel van Hassel het spits af. De commissie shorttrack had een subsidie van de KNSB geregeld, de jeugdcommissie was enthousiast, de club legde er een sommetje naast en daardoor kunnen de pupillen van de langebaan allemaal een keer echt shorttracken in het langebaanuur.

Hangen

Onze eigen shorttrackpupillen Anouk Tjepkema en Kay Huisman waren ingehuurd om oefeningen voor te doen en de langebaners al rijdend te steunen, corrigeren en aan te moedigen. Geen overbodige luxe, want shorttracken op een ovaal van 111 meter bleek toch wel heel andere koek dan schaatsen op een 400 meterbaan. Goed hangen in de bocht met je heup goed naar binnen. Moeilijk als je dat op één been moet doen in een bocht. En diep zitten. Dat blijkt naast vermoeiend ook heel lastig te zijn. Maar het is allemaal wel handig om beter te beheersen, ook voor je carrière op de langebaan. Het was een hartverwarmende training. De kinderen deden enorm hun best en hadden er veel lol in de door Michel bedachte oefeningen uit te voeren. De langebaantrainers deden zelf enthousiast mee. En lukte het even niet zo goed om met je rechterbeen over je linker de hele bocht te rijden, dan reden Michel, Kay en Anouk mee om je aan te moedigen iets meer zus te leunen of je bovenlijf zo te houden. En om te melden dat je dieper moest zitten.

Wedstrijdjes
Conrad Alleblas, voorzitter van de technische commissie, kwam kijken én bond de schaatsen onder. Ook hij reed lekker mee, nam een pupil aan de hand zodat die goed kon hangen in de bocht bij het overstappen. Hij genoot net zo van het meedoen als van het succes van deze eerste shorttrackclinic. Natuurlijk werden er tegen het einde van de training wedstrijdjes gereden. Met een echte start, een sprintje naar de bocht, aanmoedigingen van Michel - 'Blijf doorstappen, blijf doorstappen' -, het rechte eind op, snelheid maken en die dan in die tweede korte bocht vasthouden en overeind blijven. Er werd gereden of er Olympisch goud te verdelen was. Het was spectaculair om te zien. Tot slot was er nog een aflossingsoefening. Bij shorttrack heet dat de relay. Dat bleek pittig. Op tijd inkomen, hard genoeg duwen, maar weer niet te hard of te hoog of te laag, want dat zou je je ploeggenoot lanceren, het ijs in drukken of optillen. Moeilijk dus, maar wel leuk. Het uur was voor zowel Michel als groep 30 en 31 veel te snel voorbij. Kortom: voor de andere langebaners echt iets om je op te verheugen.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords