Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsJeugdschaatsspelen, wat een dag wat een dag...

Jeugdschaatsspelen, wat een dag wat een dag...

Thumbnail imageHet begint met een e-mailbericht en een bericht op de website. Dit keer niet over de (toe)stand van zaken over het ijs op de uithof maar: Zin in een feestje? Meld je nu als vrijwilliger! Ik meen me te herinneren dat ik aangeboden heb een dagdeel beschikbaar te zijn. Op de een of andere manier is dat een dag geworden. Donderdag 11 mei zou Barbara de Loor (die die dag tot 15.00 uur aanwezig zou zijn) een aantal clinic’s verzorgen. Na 15.00 uur moet jij het zien te redden hoor . . . een geweldig vooruitzicht!

De dag ervoor belde de voorzitter mij nog even op, niet om me een hart onder de riem te steken, maar om er zeker van te zijn dat ik wel voornemens was mijn toezegging daadwerkelijk waar te maken. De ene vrijwilliger na de andere haakt namelijk af en als “vereniging” sla je natuurlijk min of meer wel een flater als je er niet “staat”. Nee hoor Rob, ik ben er . . . Al vroeg in de ochtend kroop ik achter het stuur van mijn 2CV en bij het winkelcentrum de Bogaard zat het al tegen. Vanwege een ongeluk zaten alle kruispunten vast dus later dan gewenst kwam ik met de eend op het eendenplein in Leidschenveen aan. Uiteraard trof ik een goed gehumeurde vrolijke voorzitter aan die onder het genot van gezellige muziek schaatsen aan het slijpen was en mij wegwijs maakte in de wereld van de kunststof ijsbaan. Na enige tijd arriveerde ook Barbara die ondanks de bewolking en de wat koude wind er toch ook wel zin in leek te hebben.

Thumbnail imageOm 9.00 uur startte de eerste groep van zo’n 26 basisschoolleerlingen onder leiding van Barbara en uitstekende muziek met een geweldige warming-up. Na 10 minuten kregen de kids hun schaatsen aangemeten en ging het feest onder genot van geweldige muzikale begeleiding op het kunststof verder. Van CHU CHU WAH tot polonaise, van broodje bapao tot André Rieu, kortom een schaatsclinic wordt pas echt leuk als de muziek tiptop is. De grootste verrassing voor mij persoonlijk kwam om 14.45 uur.

Nadat Barbara het ijs had verlaten, is het de twee DJ’s gelukt om in 10 minuten tijd een grote hoeveelheid speakers, een geweldig mengpaneel en wat al niet meer in te pakken er weg te rollen. Weg was de geweldige feestmuziek! Er was nog net 2 minuten tijd over om uitleg te krijgen hoe we de ene speaker met microfoon en mogelijkheid tot afspelen v/e CD die achter zou blijven, moesten bedienen. Er schoot mij slechts één ding door het hoofd: Nu komt het aan op (HVHW) kwaliteit! Als dan na een kwartier ook nog eens de microfoon uitvalt en er geen opgeladen batterijen meer aanwezig zijn wordt het helemaal roeien met de riemen die je hebt.

Na drie groepen een uur bezig te hebben gehouden met stampen op het ijs, achteruit schaatsen, leren starten een estafettewedstrijd en nog vele ander oefeningen, was het heerlijk om de eend weer naar huis te sturen en onderweg na te genieten van en terug te kijken op een hele leuke dag. Leuk om Barbara te ontmoeten, met haar te lunchen en clinic’s te geven, een uitdaging om nadat alle feestingrediënten om 15.00 uur verdwenen waren er toch wat van te maken voor de kinderen . . . kortom; Het is een feestje geworden . . . wat een dag!

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords