Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsVerwarring alom, todat...

Verwarring alom, todat...

Zaterdagavond kwart over zes, er zou weer getraind gaan worden bij HVHW. Eerst de bekende warming-up: er werd 'n groepje kinders over de tribunes van schaatscentrum de Uithof gejaagd door 'n wel héél strenge trainster! Buiten adem en geheel uitgeput kwam het stel na 'n kleine 20 minuten terug om de schaatsen onder te gaan binden. Zouden ze nog wel zin hebben hun baantjes te gaan trekken?

Groepjes werden op het gladde ijs verzameld en de training kon gaan beginnen. Er werden weer de nodige oefeningen gedaan wat dan weer in de praktijk moest worden uitgevoerd. Altijd leuk te zien, waarbij ik de aller kleinsten altijd bewonder voor hun fanatisme overeind te blijven en de behendigheid die zij zo jong al hebben. Er werden dan ook heel wat rondjes gedraaid door al die blauw, oranje, zwart-witten!! Schitterend gezicht de jeugd en trainers in zulke mooie kleding hun rondjes te zien draaien.

Ik, als beste stuurman, en dus altijd aan de verkeerde kant, van de baan maar...... wel als trouwe supporter van mijn kleindochter stond halverwege de training verbaasd van de richting die er plots werd geschaatst! Had ik nog teveel alcohol in mijn lichaam van de Kerst en Oud en Nieuw? Ik maar wijzen naar al die kinderen...... jullie gaan verkeerd!! Maar niets bleek minder waar, ze gingen inderdaad wel de 'verkeerde' kant op maar....., dit was bewust!! Het moet toch niet gekker worden!

Waarbij ook alle toeschouwers, en dat zijn er op zo'n zaterdag avondje nogal wat, toch in opperste verwarring gebracht werden. De ene wenkbrauw werd nog hoger als de ander getrokken, bij sommigen was zelfs op dat moment 'n facelift niet meer nodig! Er werd zelfs ook wat onwennig gelachen. Wat was dit nu! Het bleek inderdaad zo te horen want ook de trainers schaatsten nu 'Rechtsom'!

Nadat het sein werd gegeven dat de Zamboni het ijs weer zou gaan dweilen en de kinderen van het ijs moesten was ik nog duizelig van het kijken naar dat 'verkeerd rijden'! In de auto naar huis zat het mij nog steeds niet helemaal lekker en moest er nog steeds aan denken en zat zelfs haast op het verkeerde deel, ja dus de Linkerkant, van de weg!!! Waarbij mijn kleindochter de opmerking maakte: "Opa we zijn nu niet op de schaatsbaan hoor!!" Gelukkig werd ik daardoor weer wakker geschud en ben heelhuids thuis gekomen. Hoewel dit hele 'Links- Rechtsom' gebeuren mij wel verder de gehele week heeft bezig gehouden. Tot ik het artikel op de HVHW-site las.

Ik werd meteen uit mijn roes gehaald en heb het stukje eerst eens twee keer gelezen waarbij mij alles duidelijk werd.
'n Goede uitleg van de 'Master him self' waarbij coördinatieve vaardigheden (o.a. het Rechtsom rijden) heel erg belangrijk zijn en men dat de jeugd van HVHW zeker niet wil onthouden. Optimalisering van het 'schaatsenleren' waar trainers, begeleiders, de Club achter staan en hierin z'n visie moet gaan ontwikkelen waarbij Rechtsom rijden 'n onderdeel zou kunnen worden. Iets nieuws waar trainers en begeleiders nog niet veel mee te maken hebben gehad.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords