Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsLangebaanwedstrijd Heerenveen met clubrecords voor Laura van der Lans

Langebaanwedstrijd Heerenveen met clubrecords voor Laura van der Lans

Thumbnail imageEén dag na de wereldbekerfinale in Heerenveen was het op maandag 7 maart de beurt aan de pupillen en junioren om hun wedstrijden te gaan schaatsen. Met prachtige resultaten! Laura van der Lans scherpte zowel op de 500 meter als op de 1000 meter de HVHW clubrecords aan!

Hoge luchtdruk, trage ijsdweil, merkwaardig ingedeelde startlijsten: het had geen invloed op de prestaties van onze HVHW dames.

Als eerste kwam Mirjam Stolze in de baan. Mirjam schaatste goede races, maar was dit keer niet in staat om haar PR’s aan te scherpen.

Daarna was het de beurt aan Anouk Tjepkema. Voor de 1e maal een wedstrijd op Thialf ijs en met verwondering haar achternaam aanschouwend op het digitale scorebord, schaatste ze 2 PR’s! Op de 500 meter had ze een eindtijd van 51.68, een verbetering van bijna 1½ seconde. Op de 1000 meter schaatste ze naar een eindtijd van 1.45.10, een verbetering van haar PR met bijna 6 seconden!

Vervolgens verscheen Anna Wester aan de start. Al hoewel Anna op de 500 meter geen PR reed, evenaarde Anna op de 1000 meter haar PR met een tijd van 1.37.06. En dat na een periode niet fit te zijn geweest, een prima prestatie!

Na het bestuderen van de startlijst was Laura nog niet in opperbeste stemming, aangezien ze zowel op de 500 meter als de 1000 meter alleen zou moeten schaatsen. In haar beide races was hiervan echter niets te herkennen. In een prachtige cadans schaatste Laura haar 500 meter voor de 1e maal onder de 46 seconden in een eindtijd van 45.75! Een geweldige eindtijd en wederom een clubrecord. Met dezelfde wil en gedrevenheid stond ze aan de start van de 1000 meter. In een nagenoeg vlekkeloze rit schaatste Laura naar een tijd van 1.33.80. Een verbetering van het clubrecord met ruim 3 seconden!

Daarna kwam Chantal Brederoo aan de start. Chantal was deze keer niet in staat om haar PR op de 500 meter en 1000 meter te verbeteren, maar heeft goede races laten zien.

Tot slot, als HVHW vereniging ontvingen we van toeschouwers nog een mooi compliment over onze nieuwe schaatspakken. Wederom de bevestiging dat het met de nieuwe uitstraling van HVHW prima is gesteld. Al met al, een geslaagde dag met prima prestaties van onze HVHW’ers.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords