Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsJeugdschaats nieuwsZuid-Hollands Kampioenschap pupillen 2011-2012

Zuid-Hollands Kampioenschap pupillen 2011-2012

ZHK2012Het is zaterdagnacht 8 januari 05.00 uur als bij 7 HVHW pupillen de wekker al gaat. Tijd om op te staan, een vroeg ontbijtje te nuttigen en genoeg tijd over te houden om nog even echt goed wakker te worden. De reden, het gewestelijk kampioenschap van Zuid Holland dat om 07.00 uur op het lange baan ijs van de Uithof wordt verreden staat voor de deur.

7 HVHW kanjers zijn daar voor uitgenodigd op basis van hun stand in de ranglijst van de KNSB, de zgn SARA , 3 meiden en 4 jongens, behorende tot de talenten van HVHW, 3 pupillen A (Jordy Blokland, Nick van Keulen en Dominique de Beer) en 4 pupillen B (Max van Wijk, Thomas Jansen, Demi Exterkate en Mirjam Stolze).

Aangemoedigd door trotse enthousiaste ouders waarvan er een deze ochtend gebombardeerd werd tot coach werd er begonnen met de 1e 500mtr omloop voor de 40 geselecteerde meisjes afkomstig uit bijna alle schaatsverenigingen in het Gewest Z-H, na de dweil mochten de 40 snelste jongens aan de bak. Alle kinderen hebben gestreden voor wat ze waard waren, makkelijk is dat nooit op zo’n vroeg tijdstip er waren dan ook behoorlijk wat valpartijen bij onze tegenstanders, soms omdat men de snelheid niet onder controle had of de techniek het even af liet weten, wij hielden ons in ieder geval kranig staande.

Nadat iedereen  2x een 500 mtr omloop had gereden kon het klassement worden opgemaakt waarbij Dominique de Beer bij de meisjes in het algemeen klassement het zilver veroverde en Nick van Keulen en Max van Wijk beiden met een pr naar huis gingen. Als afsluiting van het Zuid Hollands kampioenschap werd er nog een Ooms pupillen marathon verreden, 6 rondjes voor de dames en 8 rondjes voor de heren. Het HVHW peloton werd daarbij aangevuld met Niels d’Hui en Georgie en Ted Dalrymple.

Prachtig om te zien hoe iedereen er weer voor de volle 100 % in ging en enkelen met een uit de mond hangende tong over de finish kwamen, alles er uit gehaald hebbende wat er op het moment in zat. Het was al met al een mooie schaatsochtend waar goed de vorderingen en verbeterpunten van iedere schaatser in een wedstrijdsetting zichtbaar werden. Deze pupillen zijn in ieder geval super gedreven en willen allen goede (wedstrijd)schaatsers worden waarbij het plezier voorop staat in hun passie voor het schaatsen.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords