Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu

NKSPA 2018

nkspa18In diverse teams van het Segbroek college schaatsen HVHW talenten mee. Met een record aantal punten won het Segbroek College uit Den Haag gisteren de NK SPA Over-All Scholen Wissel Trofee.

Op de 'Coolste Baan' van Nederland in het Olympisch stadion van Amsterdam kwamen 64 schoolschaatsploegen bijeen om de strijd met elkaar aan te gaan voor het Nederlands Kampioenschap schoolschaatsen. Het Segbroek College streed ook dit keer - op het scherpst van de snede - tegen het Tabor College om de beste schaatsschool van Nederland te worden. In eerste instantie leek het Tabor College in het voordeel te zijn met negen teams, tegen de zes teams van de Haagse school. Maar de drie Nederlandse titels van de Segbroek schaatsploegen leverde echter zo veel punten op, dat het Segbroek wederom (voor de 3de keer op rij) de felbegeerde NK scholen titel won.

Vorig jaar haalde de jongste meiden Tess, Citlali en Stefanie nog goud bij de recreanten (meiden t/m 14 jaar). Nu wisten ze de 6de plaats te behalen in de categorie licentie rijders meiden t/m 14 jaar. Helaas kon Paddy vanwege zijn blessure nog niet meerijden en was Dominique de Beer bereid deze plek te vullen. Tijdens de voorronde in Den Haag bleek in de 2de omloop dat haar plek in het midden was. Ook tijdens de plaatsingsrit en in de finale wierp dat z’n vruchten af in het “Olympisch Stadion”. Met Niels voorop en Armand achterop (voor af en toe een duwtje!) reed dit drietal zich naar goud. Vier ronden in 2’04,74. Een geweldige prestatie!

Zowel licentiehouders als amateurrijders worden getraind en gecoacht door Jan-Pieter Tensen en zijn collega’s Eugenie en Frank Herrebout. ,,Naar aanloop van het NK hebben we naast te werken a/d schaatstechniek vooral geoefend op het gezamenlijk starten, tactisch rijden en samenwerken”. Het was een geweldige dag met prachtige sportprestaties.

Zie ook het artikel in het AD

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords