Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLangebaan nieuwsInternationale interclub jun C en B in Grefrath (D): Ouderwets buiten met heel veel regen en wind!

Internationale interclub jun C en B in Grefrath (D): Ouderwets buiten met heel veel regen en wind!

Op zaterdag 8 december werd in het Niederrhein Stadion te Grefrath (D) door HVHW-team van junioren C en B deelgenomen aan de

“ 15. Internationales Junioren Förderkreis-Pokal Rennen Eisschnellaufen” georganiseerd door de Eisschnellauf-Club-Grefrath 1992 e.V. (ECG).

Ons team bestond dit jaar uit Kimberley Hanemaayer, Daan van Assen (junioren C), Willy van Daalen en Jeroen van Oosten (junioren B), bijgestaan door John Mooldijk (coach). Bovendien maakten van het team (uiteraard niet in wedstrijd- maar in clubverband) deel uit de zeer enthousiaste meegereisde supporters t.w. de vader en moeder van Willy en de moeder van Kimberley.

Op basis van de weersvoorspellingen vertrokken we vol goede moed omstreeks 14.00 uur uit ’s-Gravenzande richting Duitsland. Voornamelijk in het noorden zou nog een bui kunnen vallen met mogelijk zware windstoten, maar in het oosten (dus ook in Grefrath) zou het droog blijven. En da’s wel zo prettig als je op een niet-overdekte baan moet rijden!
De natuur blijkt echter onvoorspelbaar: op het moment dat we arriveerden bij de ijsbaan begon het zachtjes te regenen. Ook de wind stak op.
We lieten ons echter niet uit het veld slaan, ook niet toen het vanaf de start van de wedstrijden ophield met zachtjes regenen. Continue stortbuien met forse windstoten.
Op het rechte eind met het wisselvak hielp zelfs achteruitrijden om toch de wind in de rug te hebben niet!?

Desondanks hebben onze schaats(t)ers zich door de elementen niet laten ontmoedigen. Met technisch verzorgd schaatsen en door de boven alles uit horende luide aanmoedigingen van onze co-team leden (onder een afdak of in het restaurant, dat wel…..) werd ons team onverwacht gedeeld 5e van de 14 deelnemende teams.
Individueel werd Kimberley 6e in haar categorie en Willy 9e (ze komt goed terug van een vervelende blessure!).
Daan schoot uit zijn schaatsslof met een PR op de 500m: opening 11.43, eindtijd 45.27. En dat onder die omstandigheden. Mede daardoor in het individuele jun C klassement 2e (na een Duitser en dus wel beste Nederlander) met als beloning z’n eerste beker bij een schaatswedstrijd. Gefeliciteerd Daan!
Jeroen verbeterde zijn PR op de 500m met 6 seconden en vestigde op de 1500m een ‘persoonlijk wereldrecord’ onder werkelijk bizarre omstandigheden (windkracht 6 met striemende regen). Hij had namelijk nog nooit een wedstrijd op de metrische mijl gereden.

Met instemming van alle deelnemende ploegen werd de altijd spectaculaire ploegenestafette vanwege het barre weer afgelast. Zelfs dweilen met de kraan open was zinloos geworden.
Al met al een heel gezellige dag met onverwachte prestaties. Voor iedereen een belevenis die niet snel zal worden vergeten: internationaal op een buiten baan met storm en regen. Met uitzondering van het weer voor herhaling vatbaar.

Toen ik om 01.00 uur ’s nachts thuis kwam hield het op met regenen ………………

Uitslag Interclub Grefath Junior B/C
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords