Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLief en LeedJolanda vrijwilliger van de week

Jolanda vrijwilliger van de week

Thumbnail imageJolanda Voskamp-Vollebregt uit De Lier heeft tot haar negentiende meegereden met de Nederlandse schaatstop. Ze is van dezelfde generatie als Christine Aaftink, Ingrid Paul en Gerard Kemkers. Momenteel is zij weer actief bij het Masters schaatsen en doet zij vrijwilligerswerk bij HVHW (Hardrij Vereniging Den Haag Westland).

Je bent destijds gestopt met schaatsen en later heb je het toch weer opgepakt. Waarom? 

"De reden dat ik op mijn negentiende stopte met schaatsen, was dat ik voor mezelf had besloten dat ik absolute top niet ging halen. Ik brak mijn pols en daarna was het einde schaatscarrière. Vervolgens heb ik zeventien jaar niet geschaatst. Dat had onder andere te maken met ons eigen bedrijf Interco en onze kleine kinderen. Maar in de tussentijd kwamen die klapschaatsen en die schaatshallen en toen kreeg ik een soort droom: ‘Hoe zou het zijn om op mijn ‘oude’ dag mijn persoonlijke records te verbeteren?'"

"Ongeveer tien jaar geleden heb ik klapschaatsen gekocht en ben ik begonnen met 200 kilometer op de Weissensee te rijden. Na een paar jaar hoorde ik over het Master schaatsen en besloot ik aan mijn comeback te werken, omdat twee jaar later het WK Masters in Calgary zou worden gehouden. Het zou toch fantastisch zijn om op mijn 45e al mijn pr’s aan ‘bonken’ te rijden."

"Dat is uiteindelijk gelukt en ik werd tweede op het WK. Dit is mijn derde jaar bij de Masters. We zijn niet met heel veel, maar we strijden wel voor de prijzen. Ik train nu ook weer tien tot twaalf uur per week. Dat is best wel heftig."

Daarnaast ben je ook nog vrijwilligerswerk bij HVHW gaan doen. 

"Dat klopt. Doordat ik aan Masters wedstrijden wilde meedoen, moest ik ook een groepje om me heen creëren met wie ik kon trainen. We wilden ook leuk in hetzelfde pak gaan rijden, maar dat was er helemaal niet. HVHW had helemaal geen kledinglijn. Er zijn in het verleden wel pogingen gedaan, maar die strandden elke keer weer."

"Ik heb toen besloten dat helemaal goed aan te pakken. Ik wilde dat alle pupillen, zo’n 125 kinderen, en alle trainers een gratis jack zouden krijgen. En de topsportgroep, ongeveer twaalf kinderen, wilde ik helemaal in het nieuw. Ook probeerden we hele goede sponsors voor heel lang binnen te halen, zodat we niet ieder jaar een ander logo op het jack hoefde te zetten. We gingen voor herkenbaarheid."

[...]

Het volledige artikel is te lezen op schaatsen.nl

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords