Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLief en LeedZweeds schaatsavontuur

Zweeds schaatsavontuur

Thumbnail imageOp 28 februari was het zover. Met mijn broer Rens en nog 20 schaatsliefhebbers vertrok ik naar Stockholm voor het Zweeds Schaatsavontuur.Vrijdag 29 februari werden we ’s ochtends om 8.00 uur verwacht aan het ontbijt in schaatskleding.

Thumbnail imageVan de organisatie kregen we een rugzak met reservekleding en reddingslijn, een paar Zweedse schaatsen, een helm, ijsstokken, kniebeschermers en icepicks. Met de bus reden we naar een aantal meren onder Stockholm. Op het ijs kregen we instructie van onze drie Zweedse gidsen en gingen we op weg. Het was noodzaak om de gids te volgen omdat het ijs niet overal even betrouwbaar was. De gids ging vooruit en prikte met de ijsstokken in het ijs om te testen of we er overeen konden. Niet veel later gleden we over prachtig nieuw zwart ijs met een straffe wind in het gezicht en later in de rug. Het had echter veel gesneeuwd in Zweden waardoor op het oude ijs sneeuw lag.

Dat Thumbnail imagebleek echter geen probleem. Met de ijsstokken kon je een soort langlauf slag maken en vloog je er overeen. Soms moesten we een stukje over land om bij een volgend meer te komen en aan het einde van de eerste dag stond de bus klaar om ons naar het hotel te brengen. Dat het niet zonder risico was bleek toen één van de deelnemers niet het spoor van de gids volgde en er doorheen zakte. Met de reddingslijn, de rugzak die als drijver fungeert en de icepicks was hij echter snel aan de wal en kon hij de reservekleding aantrekken. De tweede dag hebben we over de Baltische Zee geschaatst wat ook een belevenis was doordat we langs het water en over grote schotsen hebben geschaatst. Het ijs op zout water is flexibel en golft mee met het water wat een unieke ervaring is. De laatste dag hebben we een prachtige tocht gemaakt met de wind mee over geveegd ijs. Het Zweeds Schaatsavontuur is een niet te missen ervaring voor iedere schaatsliefhebber. Klik hier voor een impressie op Youtube.

Léon Gardien

Thumbnail image

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords