Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLief en LeedIn memoriam Nico Olsthoorn

In memoriam Nico Olsthoorn

Thumbnail imageNico Olsthoorn,  31 januari 1928 – 14 juni 2011 -  Onlangs is HVHW-lid Nico Olsthoorn overleden in de leeftijd van 83 jaar. Gedurende een groot aantal jaren, is Nico Olsthoorn het oudste actieve HVHW-lid geweest.  Zijn sportieve carriere omvatte ca 65 jaar. Als twintiger behoorde Nico tot de beste tien schaatsers van Nederland. Daarover was hij altijd bescheiden. Min of meer toevallig kom je er dan achter dat Nico heeft meegedaan aan de Olympische spelen in 1956, in het Italiaanse Misurina, op de 1500m.

Dat hij dit heeft bereikt, was dankzij een enorm doorzettingsvermogen. Nico kwam uit een groot gezin, zijn moeder overleed toen hij nog vrij jong was, hij moest al vroeg gaan werken, en trainen was dan ’s-avonds in het donker afzien en buffelen. 

Na zijn actieve carriere is Nico in de jaren zestig lid geweest van de Gewestelijke Technische Commissie Langebaan, en hij was trainer bij De Vlaardingse Ys Club.

Dat was mijn kennismaking met Nico en met een schaatsclub.

Zijn tuinbouwbedrijf in opbouw vergde echter de nodige aandacht en het schaatsen heeft daardoor voor hem een aantal jaren op een laag pitje gestaan.

Thumbnail imageToen zijn zonen steeds meer verantwoording gingen dragen in het tuinbouwbedrijf, maakte Nico weer tijd om te gaan schaatsen. Eind jaren tachtig is Nico lid geworden van HVHW, de vereniging waarvan zijn zoon Hans al lid was. Aan wedstrijden op de Uithof waagde hij zich niet, maar masters-wedstrijden in het buitenland, op mooie ijsbanen zoals Davos en Baselga di Pine, daarvoor was hij wel te porren. Een en ander leidde er toe dat hij twee keer wereldkampioen is geworden in de alleroudste mastersklasse eind jaren negentig.

Zijn visie was dat behoud van lenigheid op oudere leeftijd veel belangrijker was dan je een aantal keren per week uit te sloven in een krachthonk. Met voldoende lenigheid kan je technisch acceptabeler blijven schaatsen en dat betaalt zich uit in de resultaten.

Helaas is Nico ziek geworden en was hij niet meer in staat om de ijstrainingen bij HVHW voort te zetten. Moge hij rusten in vrede.

Zijn nabestaanden wensen wij kracht toe om dit verlies te verwerken en te dragen.

HVHW, Petra Peters

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords