Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsLief en Leed In memoriam Chris Meeuwisse

In memoriam Chris Meeuwisse

Thumbnail imageRijswijk 25-07-2011 - Heden morgen bereikte ons het bericht dat Chris Meeuwisse zondag 24 juli was overleden. Wij wisten dat zijn gezondheid snel achteruit ging en toch verraste het ons.  Wanneer je dit tot je laat doordringen denk je terug in de tijd, en dan zie je  een krachtige man die velen van ons de techniek van het schaatsen heeft bijgebracht en het enthousiast bij de sporter met de paplepel heeft ingegoten zonder een enkel voorbehoud.  Hij had het schaatsen geleerd van zijn broers op sloten  en vaarten zonder enige luxe met als resultaat dat hij  uitgenodigd werd door de K.NS.B. om in de kernploeg ons land te vertegenwoordigen.

Thumbnail imageHij behaalde een 2e en 3e plaats op het NK allround van ΄62 en ΄63 in die jaren vertegenwoordigde hij ons land op het EK en WK.

Chris was geen trainer die uit een cursus zijn kennis van het schaatsen aan ons overbracht. Neen hij deed het voor, net zo lang als hij het nodig vond. Zijn motto was ’’Ruw maar Perfect’’. Zaterdag- of zondagavond was Chris er voor ons om te coachen en ons aan te moedigen. Steeds op zijn eigen manier van warmte medeleven.

Thumbnail imageVelen van ons herinneren  de prachtige avontuurlijke tochten met hem op natuurijs, de skeelertrainingen in Poeldijk en Rijswijk en het buffelen op het strand. Jarenlang was hij op de Weissensee waar hij een heel peloton recreanten na 200 km over de finish bracht, ja dan had Chris een voldaan gevoel. Helaas is die Weissensee waarop hij voor het laatst schaatste vanwege een valpartij op het ijs noodlottig geworden.

Wij zullen Chris niet vergeten, hij was  de man van toewijding , techniek en warmte voor de schaatssport. Wij wensen zijn vrouw Dien en kinderen in deze tijd veel sterkte toe.

Namens HVHW, Ellen, Henk 

Contact en reacties via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords