Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsMarathon nieuwsMarathon succes voor HVHW

Marathon succes voor HVHW

Thumbnail image
Zondag 13 november 2016 werd het Gewestelijk Kampioenschap Marathon gereden op de Uithof. In totaal waren er 130 deelnemers die in verschillende categorieën streden om de felbegeerde titel Zuid-Hollands Kampioen Marathon 2016. De winnaars zijn tevens automatisch geselecteerd voor het NK Marathon wat op 11 februari op de Uithof zal plaatsvinden.
Vanuit HVHW deden dit jaar maar liefst 21 deelnemers mee. Bij de jongens Pupillen B eiste Sam Noordergraaf het goud op voor Niels Ras (zilver) en Mees Prinsen die na een onfortuinlijke val zich nog knap wist terug te vechten naar een vierde plaats. Bij de Jongens Pupillen A was het Ted Dalrymple die goud won. Bij de meisjes pupillen B greep Anna Eijsackers net naast het podium, met in haar kielzog Amber van der Meijden (nog pupil C) op de vijfde en Kiki van Schaik op de zesde plek.

Bij de dames junioren hadden Georgie Dalrymple en Nikki Noordergraaf zich ingeschreven. Nikki moest zich helaas kort voor de wedstrijd afmelden vanwege een blessure die ze bij de KNSB-Cup shorttrack in het weekend had opgelopen. Georgie stond er in het sterke veld van 26 junioren B & C alleen voor. Dan maar jezelf in de kijker rijden moet ze gedacht hebben want Georgie schuwde meermaals het kopwerk niet. Dat bleek uiteindelijk toch een beetje teveel van het goede want toen de junioren B het tempo omhoog gooiden in de slotronden moest ze de kopgroep toch laten gaan. Georgie finishte uiteindelijk op een zesde plaats bij de junioren C.
De heren junioren C en B hadden met 30 rijders het grootste deelnemersveld. De marathoncompetitie had reeds laten zien dat de meeste rijders erg aan elkaar gewaagd zijn. Een aantal jongere junioren C kunnen de wat meer ervaren junioren B goed partij geven dus het beloofde een spannende wedstrijd over 20 ronden te worden. Vanuit HVHW hadden we 5 rijders aan de start. Het tempo zat er gelijk al goed in. Het peloton hield een aantal van de favorieten goed in de gaten en zo maar even wegrijden zat er echt niet in. Jeremy Brinkers had als benjamin van het veld besloten zijn ambities als marathonrijder eens duidelijk te etaleren. Net als Georgie eerder deze avond besloot hij met nog 5 ronden op het bord het avontuur aan te gaan. Als er een prijs voor meest strijdlustige rijder uitgereikt zou worden dan had hij deze zeker verdient. Het peloton beantwoorde zijn initiatief echter door in de laatste drie rondes met rondjes 29 à 30 seconden er een heel lange sprint van te maken. Thomas Jansen wist daarmee bij de Junioren B de bronzen plak op te eisen. Bas Vijverberg (5e) en Max van Wijk (7e) kwamen ook nog dicht bij het podium. Bij de Junioren C werd Niels d’Huy zevende en Jeremy 14e.
Uw verslaggever heeft de wedstrijden bij de Junioren A, Senioren en Masters helaas niet bij kunnen wonen. Een persoonlijk verslag moet ik u daarom onthouden. Voor de volledigheid treffen jullie hieronder wel de uitslag van de HVHW-deelnemers aan.
Bij de Dames Junioren A & Senioren reden Jane Ravenstein (zilver), Dominique de Beer (9e overall en 4 bij de Jun A) en Shirley Jaarsma (11e) mee. Bij de heren zagen we Brian Goldman op een 14e plek in het eindklassement terug.
Bij de heren Masters maar liefst 5 HVHW-ers aan de start. Paul Robijn reed naar het zilver. Carl van Noppen (9e), Christiaan Abeelen (11e), Martijn Storm (12e) en Hidde Schouten (13e).
Het volledige eindklassement vindt u terug op http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/kalender/

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords