Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsHerfsttoernooi, sterke start D- en C-junioren shortttrack

Herfsttoernooi, sterke start D- en C-junioren shortttrack

Relay winnaarsZo! Dat was nog eens een lekker begin van het shorttrackseizoen. Vier van de vijf HVHW’ers die zondag 7 oktober het ijs op gingen tijdens het Autumn Tournament in Groningen hebben hun zelfvertrouwen een flinke boost gegeven.  Drie van de vijf in de superfinale en eremetaal voor vier man/vrouw.

Laten we voor de gein eens met het einde beginnen. De relay dus, het slotstuk van een lange en vermoeiende dag in het hoge noorden. Met drie meiden en een jongen moest worden gereden tegen andere ‘mannen’ploegen. Geen probleem voor Esmée Messemaker, Avalon Aardoom, Danique van Lobenstein en Kay Huisman.  En van vermoeidheid of de invloed van de lange dag was niets te merken. Integendeel:  er werd met een ongelooflijk fanatisme en elan gereden door ons kwartet. Met de ploeg van Brabant – drie jongens en een meisje - werd een heel spannende en mooie race afgeleverd. Onze vier HVHW’ers  wonnen met een voetje verschil, maar dat was eigenlijk bijzaak. Beide ploegen gingen tevreden en breed lachend de piste af – het was pure sportbeleving  geweest en genieten van de dynamiek en de strijd. En het publiek had geweldig genoten. De winst in hun heat leverde ons kwartet uiteindelijk de derde plaats op.  De tijd van 4.54.995 was voor Avalon, Esmée en Danique een PR.

Avalon AardoomOké, zoals gezegd, de relay was het slotstuk van een lange en vermoeiende dag waarop onze HVHW’ers  hun visitekaartje afgaven. C-junior Avalon Aardom liet zien niet alleen letterlijk te zijn gegroeid, maar ook als shorttracker. De hele dag reed ze krachtig, attent en gedurfd. Elke race straalde ze uit dat het een knappe meid was die haar er deze dag af zou rijden. Dat was geen bluf.
foto: Hank Prinsen www.flickr.com/photos/nlhankOp de 1000 meter bereikte ze de A-finale dankzij ritwinst in de heat en een tweede plaats in de halve finale. In die A-finale ging het om centimeters. Ze werd ze vierde, maar slechts ruim 0,2 seconde achter de ritwinnaar. Op de 500 meter won ze haar heat én haar halve finale. Die laatste rit leverde haar ook een PR op van 51,180. In de A-finale ging het weer om centimeters en trok ze de ritwinst naar zich toe in een tijd die enkele duizendsten van een seconde boven haar kersverse PR lag. Dankzij haar resultaten  op beide afstanden verdiende ze een plek in de superfinale over 1500 meter. Daarin werd ze keurig derde. Al met al was haar prestatie goed voor brons in het veld van 15 dames.

foto: Hank Prinsen www.flickr.com/photos/nlhankEsmée Messemaker sloot de dag in dezelfde klasse af met een zesde plek. Ook zij straalde zelfvertrouwen en kracht uit. Op de 1000 meter zette ze net als Avalon een sterke serie neer. Tweede in de heat en met een beetje pech in een sterke halve finale de derde plek op 0,2 van de nummer twee. Ze revancheerde zich in de B-finale. Esmée maakte van de start af de race en won overtuigend met drie seconden voorsprong op de rest van het veld. Haar tijd bleek slechts 0,14 seconde minder scherp was dan die van Avalon in de A-finale.  Op de 500 meter won Esmée haar heat, waarna ze in de halve finale viel. In de zeer spannende B-finale werd ze derde.

Daniqe van Lobenstein GoudDanique van Lobenstein toonde zich bij de D-junioren een klasse apart. Ze reed krachtig, scherp en ze moest elke race zelf maken. Op de 777 meter won ze haar heat, won ze haar halve finale en won ze de A-finale. Foto: Hank Prinsen www.flickr.com/photos/nlhankElke rit was ze overtuigend de sterkste. Vervolgens was het op de 500 meter van hetzelfde laken een pak:  winst in de heat, winst in de halve finale, winst in de finale. In de met die klasseringen verdiende plek in de superfinale over 1000 meter hield ze de lijn vast: winst. Daarmee stelde ze de eerste plek in het veld van 14 meiden veilig en kreeg ze goud omgehangen.

foto: www.flickr.com/photos/nlhankKay Huisman reed in Groningen ook een sterk toernooi. Na wat stressvolle dagen rond zijn te ronden en krommen schaatsen gleed bij het inrijden de spanning van hem af. Zijn schaatsen deden weer wat hij van ze wilde. Dat toonde hij in de heat van de 1000 meter door scherp te koersen en zijn rit te winnen.  Dankzij een tweede plek in de halve finale bereikte hij de A-finale. Daarin toonde hij tactisch inzicht en flexibiliteit, wat werd bekroond met een tweede plek in het veld van 17 rijders. Op de 500 meter ging hij opnieuw sterk van start met een tweede plek. In de halve finale viel hij echter, waarna hij in de B-finale derde werd. Dankzij zijn tweede plek op de 1000 meter mocht hij wel aantreden in de superfinale over 1500 meter. Het was daarin dringen en tactisch rijden. In het spel van positie veroveren en verdedigen ging hij iets over de schreef, wat hem een penalty opleverde. Al met al eindigde Kay op dit eerste toernooi op de vijfde plaats.

foto: Hank PrinsenD-pupil Max van Wijk reed een beetje in de schaduw van de andere vier. Hij kreeg in de loop van de zomer last van zijn knieën en leek niet op volle kracht te (kunnen) rijden. Aan zijn inzet lag het zeker niet, maar hij kon dit keer geen potten breken. Op de 777 meter bereikte hij via een derde plek in de heat en een derde plek in de halve finale een plaats in de D-finale. Die rit leverde een mooie strijd op waarin de verschillen erg klein waren. Max werd vierde van de vijf, maar wel in een PR van 1.34,510. Op de 500 meter ging het ongeveer net zo. De heat leverde een derde plek op. In de halve finale werd hij vervolgens vijfde. In de D-finale waarmee hij zijn toernooi besloot bleven de vijf rijders angstwekkend dicht bijeen. Max werd in die spannende rit vijfde; tussen de nummer een en hij zat minder dan een seconde.

http://youtu.be/_ZzagaA4GHE
http://youtu.be/j736v6QA2t8
http://youtu.be/uNNJunKHq40
http://youtu.be/FC6Rbe3q4mk
http://youtu.be/ZUnr30MnlVs
http://youtu.be/7GjsF8YAgb8
http://youtu.be/w-rAFE6s58g
http://youtu.be/J44bKVjwyjo
http://youtu.be/TfiYazOra_I
http://youtu.be/my1C435txGI
http://youtu.be/kPq_P9FF6v8
http://youtu.be/jAEgA9y64io
http://youtu.be/hJogZGBmg4M
http://youtu.be/K7OcJXMl3vA
http://youtu.be/wu8JxhJkNVk
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords