Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsDanique van Lobenstein vierde bij StarClass

Danique van Lobenstein vierde bij StarClass

StarClass BolzanoShorttrackster Danique van Lobenstein is tijdens de eerste wedstrijd van de StarClass in Bolzano vierde geworden in een sterk internationaal veld. Daarnaast reed de D-junior in Noord-Italie een clubrecord op de 777 en de 500 meter. De drie C-junioren van HVHW – Esmée Messemaker, Avalon Aardoom en Kay Huisman - reden elk een zeer degelijk toernooi.

Elk verbeterde een of meer PR's. Aan de StarClass-wedstrijden nemen rijders deel uit West-Europese landen als Duitsland, Belgie, Zweden, Italie, Tjechië, Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië. 

StarClass BolzanoAchteraf gezien verloor Danique haar podiumplek op de eerste afstand, de 777meter. In haar eerste race ging ze onderuit. Daardoor kwam ze na de heats in de 'onderste helft' van het schema terecht en kon ze hoogstens 19e worden in het veld van 34 D-junioren. Dat laatste deed ze dan ook met verve. 

Op de tweede en derde afstand – de 500 en de 777 meter – kwam ze keihard terug. Ze won de heat van de 500, ging met een tweede plek in de kwartfnale door naar de beste acht en met weer een tweede plek naar de A-finale. In die slotrit gaf ze alles en werd ze heel knap tweede. Ze reed 51.029 en dat was een clubrecord. Dankzij de finalepunten die dat opleverde, stond ze virtueel derde in het klassement.

Op de slotafstand won ze haar heat, werd ze in de kwartfinale toegevoegd doordat ze werd gehinderd door een Italiaanse. Vervolgens werd ze tweede in de halve finale, waardoor ze opnieuw in de A-finale stond. Daarin ging het keihard toe en was het heel spannend. Danique werd vierde in opnieuw een clubrecord: 1.19.889.

Met dit resultaat zette Danique een stap in de richting van het officieus Europees kampioenschap aan het eind van het seizoen. Ze moet daarvoor na de drie StarClass-toernooien bij de top acht staan en bij de beste twee Nederlanderse deelnemers.

Esmée en Avalon reden beiden bij de C-junioren. In hun klasse deden 41 meiden mee. Beide HVHW'ers ontliepen elkaar heel weinig. Avalon werd op de beginafstand, de 1500 meter, 17e. Esmée werd op die afstand 31e.

StarClass BolzanoOp de 500 meter liet Esmée zien dat ze meer in haar mars heeft. Ze reed zich in de C-finale, onder meer dankzij het PR (50.352) dat ze reed in de preliminaries, zeg maar de race om je te plaatsen voor de heats. In die C-finale pakte ze de winst en werd zo 9e van het totale veld. Avalon werd op de 500 meter uiteindelijk 18e. Door een val in de heat zag ze de kans op een hoge klassering vervliegen en in de halve finale miste ze net een ticket voor de D-finale. De E-finale schreef ze op haar naam met ook nog eens een PR van 50.911. Daarmee verbeterde ze haar PR uit de halve finale.

Starclass BolzanoOp de slotafstand, de 1000 meter, kwamen Avalon en Esmée tegen elkaar te staan in de F-finale. Ze misten allebei in de heat net een plekje bij de eerste 2 van hun rit. Avalon kwam in een onwaarschijnlijk zwaarbezette halve finale te staan werd daarin zesde, maar reed zich wel naar een nieuw PR van 1.45.645. De onderlinge strijd in de slotrit was een fraaie, waarbij Esmée de kop pakte, sleurde tot de finish en won. Avalon schoof in die race geleidelijk op van de zesde naar de tweede plaats en kwam maar 0,1 seconde na Esmée over de finish. In de eindrangschikking kwam Avalon op de 18e plek uit en Esmée op de 19e.

Kay nam het op tegen 35 C-junioren. Hij reed een degelijk toernooi met een mooie uitsmijter in de slotrit. Op de eerste afstand, de 1500 meter, schopte Kay het tot de C-finale dankzij slim op positie rijden in de heat. In die C-finale werd hij zesde van de zeven. In het hele veld leverde hem dat een 18e plaats op.

Starclass BolzanoOp zijn tweede afstand, de 500 meter, veroverde hij een plaats in de D-finale.In de kwartfinale plaatse hij zich niet bij de besten, maar doorbrak hij met een nieuw PR van 48,198 wel voor het eerst de grens van 49 seconden. Kay werd op die afstand 14e.    

De afsluitende 1000 meter leek geen groot succes te worden. Hij miste in de heat plaatsing voor de 'bovenste helft' van het schema. Hij kon daardoor nog maximaal 17e worden. Dat deed hij bijna: 18e. Kay won zijn kwartfinale en kwam in zijn slotrit als tweede over de finish. Hij vermorzelde in die rit zijn PR door er 2,4 seconde af te rijden: 1.39.778. In het eindklassement werd Kay 17e.

  Een zeer uitgebreid verslag van de reis van onze vier shorttrackers staat op www.erikhuisman.wordpress.com.
  Er zijn 46 ritfilmpjes op Youtube te zien.
  Foto's 1th StarClass Bolzano 19-21 october 2012

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords