Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsAdwin Snellink wint A-divisie 1e KNSB Cup

Adwin Snellink wint A-divisie 1e KNSB Cup

KNSB-cup DordreechtDe eerste wedstrijd in het kader van de KNSB Cup leverde meteen mooie resultaten op voor onze  negen HVHW-rijders. De Nederlandse top streed vanwege ‘werk’ in het buitenland niet mee in Dordrecht; de strijdlust was er bepaald niet minder om. De afstand was de 1000 meter en we hadden zes van de negen rijders in de A-finale van hun divisie. Van die zes zette Adwin Snellink die finaleplaats om in winst.

A-divisie
Met Adwin Snellink, Dylan Hoogerwerf en Dennis Kruyswijk hadden we drie troeven. Drie verschillende troeven. Dennis nam in de zomer gas terug, traint inmiddels weer twee keer per week en keerde bij deze eerste wedstrijd om de KNSB Cup terug op het wedstrijdpodium. Dylan ging aan het einde van het vorige seizoen in op de uitnodiging om in Heerenveen bij Jong Oranje te komen. Hij heeft afgezien en hij is zichtbaar gegroeid. Adwin vertoeft al een paar jaar in Heerenveen tussen de sterkste Nederlandse shorttrackers. Dat toonde hij overtuigend.
Dennis reed technisch oogstrelend als altijd, maar kwam (nog) adem tekort. In de heat was een eerste of tweede plaats ver weg. In de halve finale om een plek in de C-finale kwam hij ook tekort waarna in de D-finale een val een eind aan gedachten om eventueel de rit te winnen.
Dylan ging er vol in tegen onder meer zijn collega’s van Jong Oranje en de Nationale Trainingsselectie. Dankzij een tweede plek in de heat zorgde hij ervoor sowieso bij de eerste acht te zitten. In zijn sterk bezette halve finale was het een felle strijd en bleven de vier rijders heel dicht bijeen. Dylan finishte als vierde en kwam zo in de B-finale terecht. In die rit was het weer spannend. Hij vocht met gevestigde Jong Oranje-klant Mylan Elzink een robbertje uit  om de tweede plaats en won die strijd. Al met al zesde in deze divisie.
Adwin controleerde, heerste en verraste. Het controleren deed  hij in de heat door bekeken tweede te worden. Hetzelfde deed hij in de halve finale. Daarmee verzekerde hij zich een plaats in de A-finale en dus kansen op de dagwinst in deze hoogste divisie. Het heersen en verrassen bewaarde Adwin tot die slotrit. Hij reed tweede, werd even verdrongen naar drie, vocht zich terug naar plek twee en schoof op de finishlijn zijn schaats voor die van Itzhak de Laat: eerste dus.                

C-divisie
In de C-divisie gingen Jong Oranje-rijdster Sara Rog en Kay Huisman namens HVHW de strijd aan. Ze deden het beiden goed; voor Kay gold dat mede dankzij de coaching van trainer Loïs Kloor (ex-Jong Oranje).
Sara had de laatste maanden wat blessureleed te verwerken, maar ze stond er en gaf de tegenstanders geen metertje. Kay merkte dat in de halve finale bij een bijna gelukte inhaalactie waarbij hij Sara dreigde te passeren. Sara zette zich schrap en Kay lag met een op 4. Hij maakte de opgelopen schade goed en werd tweede achter Sara. Daardoor stonden beiden in de A-finale.
In die A-finale gaf Kay geen metertje cadeau. Achter de Overijsselse Jan Douwe Jansen reed hij scherp. Eerst reed hij derde achter Sara, ging haar voorbij en bleef daar rijden ondanks aandringen van Sara. Bij het finishen pushte ze Kay nog bijna naar de ritwinst. De tweede plaats in deze divisie was er niet minder fraai om. Sara werd derde.

D-divisie
Loïs coachte ook de rijders die in de ochtend in de D- en E-divisie optraden. In de D-divisie verdedigde Esmée Messemaker de HVHW-kleuren. En ze deed dat met verve. In de heat werd ze keurig tweede in een PR van 1.46.005. In de halve finales was ze de snelste derde. Dat is haar specialiteit: tijdens de StarClass in Bolzano deed ze dat ook twee keer. Esmée verdiende met die rappe tijd als derde finisher een plaats in de A-finale. Daarin kon ze de concurrentie bijbenen, maar zich mengen in de strijd om de ritwinst lukte niet. Een vijfde plek in de D-divisie was niet alleen een mooi resultaat van deze dag, ze reed in haar slotrit ook een PR: 1.45.562.

E-divisie
In deze klasse traden Danique van Lobenstein (eigenlijk nog D-junior) Avalon  Aardoom (C-junior) en Teun Schouten (B-junior) aan.
Danique reikte tot de B-finale dankzij winst in de heat en een derde plek in de halve finale.  In die finale werd ze opgejaagd door twee van haar concurrenten, hield ze stand en finishte ze in een PR van 1.48.321, tevens een clubrecord. Ze heeft ze nu op de 500, 777 en 1000 meter in handen.
Avalon en Teun haalden de A-finale. Avalon verdiende haar plekje in die finale via een winst in de heat en een tweede plek in de halve finale. Teun was in zijn heat tweede en kwam via eenzelfde klassering in de A-finale terecht. In die slotrit was het spannend – het verschil tussen de nummer 1 en 3 was ongeveer 0,1 seconde. Avalon werd tweede en hield Teun met een miniem verschil van enkele duizendsten achter zich. Voor Teun betekende zijn eindtijd van 1.45.804 een nieuw PR, en nog maar 4/10 verwijderd van de starclass limiet.

Relay
Voor de ‘ochtendploeg’ – Esmée, Avalon, Danique en Teun – stond er ook nog een relay op het programma. Samen reden ze een vlekkeloze race over 3000 meter die ze duidelijk wonnen. In het veld van 12 ploegen reden ze met 4.57.289 de tweede tijd.

Foto's KNSB-cup 1 Dordrecht 28-10-2012
Video's KNSB-cup 1 Dordrecht 28-10-2012
Uitslag KNSB-cup 1 Dordrecht 28-10-2012

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords