Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsDanique van Lobenstein wint 3e starclass wedstrijd

Danique van Lobenstein wint 3e starclass wedstrijd

Starclass AmsterdamShorttrackster Danique van Lobenstein (13) heeft afgelopen weekeinde de laatste StarClass-wedstrijd in Amsterdam gewonnen. Met de verdiende punten uit deze wedstrijd en die van Bolzano en München is ze 3e geworden in de competitie en voldoet ze ruim aan de eisen voor plaatsing voor de Junior Europa Cup Final. Dat is het officieuze Europess kampioenschap voor junioren shorttrack. Ze reist daarvoor in maart naar de beroemde baan van Baselga di Piné, in Italië. Eerder al hadden Sara Rog (16) en Dylan Hoogerwerf (17) zich bij de junioren B geplaatst voor dit toernooi.

 Danique van Lobenstein reed in Amsterdam een heel sterk toernooi door vrijwel alle ritten te winnen. Ze won de 1000 meter op vrijdag in een nieuw pr (4 sec.) tevens goed voor een nieuw clubrecord en tekende voor zilver op de 500 meter. Ook op de slotafstand leek zij de winst binnen te halen. In de voorlaatste bocht kwam echter haar Duiste opponent langszij en gaf haar in de laatste bocht een zetje waar het overige veld dankbaar gebruik van maakte. Een penalty bleef uit en werd Danique vierde in de A-finale over 777 meter.

Naast Danique deden in Amsterdam Georgie Dalrymple, Esmée Messemaker, Avalon Aardoom en Kay Huisman mee.

Georgie Dalrymple debuteerde in de StarClass en ze had het als E-pupil tussen de D-pupillen zwaar. Ze hield zich heel goed. Op de 500 meter reed ze met een 59'er en een 1.00'er haar twee beste tijden van dit seizoen en op de 777 meter miste ze op 0,08 seconde haar PR. In de prijzen viel ze natuurlijk niet, maar ze reed wat ze kon. Ze heeft een hele berg ervaring opgedaan en ze heeft weer eens gezien hoe goed ze zou kunnen worden in de komende twee à drie jaar.

Avalon Aardoom kon haar klinkende resultaten van het NK van begin januari geen even klinkend vervolg geven. Ze reed wel een heel degelijk toernooi, met een derde plaats op de openingsafstand, de 1500 meter. Op de 500 meter haalde ze de B-finale, waarin ze tweede werd. Daarmee was ze op die afstand zevende. De slotafstand, de 1000 meter bracht haar ook in de B-finale. Die slotrit vocht ze als een leeuw en werd ze tweede. Dat betekende de zesde plaats op die afstand. In het algemeen klassement werd ze achtste.

Esmée Messemaker beeindigde deze StarClass-aflevering met de 20e plaats in een veld van 31 meiden. Op de 1500 meter reikte ze tot de B-finale, waarin ze vierde werd. Dat leverde haar op die afstand de 10e plaats op. Op de 500 meter viel ze in de heat en liep tegelijk tegen een penalty op. Omdat ze lelijk viel, meldde ze zich af voor de rest van die afstand. Op zondag reed ze een degelijke 1000 meter waarbij ze haar pr met bijna 2 seconde aanscherpte. Ze knokte zich in de C-finale en werd daarin tweede. Dat was goed voor de 11e plaats op die afstand.

Kay Huisman had het, net als in de eerdere wedstrijden van dit seizoen, zwaar met de concurrentie. Op de 1500 meter ging veel mis. Hij reed een degelijke heat in een behoorlijke tijd, maar miste net kwalificatie voor de 'beste' helft. Door een val in de halve finale reed hij de laagste finale, die hij won. Op de 500 meter ging het beter. Twee sterke mannen hielden hem van kwalificatie voor de hoogste helft af, maar met twee keer een ritwinst in de kwart en halve finale plus een derde plek in de E-finale werd hij 19e op die afstand. De slotafstand (1000 meter) bracht hem via de D-finale de 14eplaats. All over werd hij 20e van de 38.

Foto's & video's via de HVHW facebookpagina
Uitgebreid verslag via blog Erik Huisman

Uitslagen op Shorttrackonline.info

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords