Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsSara Rog wint 'brons' bij Speculaas Cup

Sara Rog wint 'brons' bij Speculaas Cup

Sara Rog SpeculaascupShorttrackster Sara Rog is dit weekeinde bij de A/B/C-junioren derde geworden bij Speculaas Cup in Hasselt. In het uitgesplitste klassement was ze goed voor 'zilver' bij de B-junioren. Omdat de prijzen bij dit tweedaagse toernooi worden ‘uitgekeerd’ in de vorm van (gevulde) speculaas, ging de koek met nummer 2 naar onze HVHW’er in dienst van Jong Oranje. Aan het toernooi namen vier HVHWérs deel. Naast Sara waren dat Kay Huisman en de broers Timo en Daan Boersema. Kay werd vierde bij de C-junioren, Timo en Daan respectievelijk 17e en 18e bij de E/F-junioren. Omdat ook Timo en Daan in een combinatieklasse reden, ziet de uitslag na uitsplitsing naar E- en F-junioren er beter uit: Timo was in zijn eerste internationale toernooi 4e bij de F-junioren; Daan was bij de E-junioren 14e.

Sara Rog werd zondag op de 500 meter negende; een penalty in de halve finale deed haar terugvallen tot de C-finale. Die won ze. Zaterdag was ze – zoals ze een beetje aan haar stand verplicht is - op de 1000 meter eerste geworden in een rit waarin de verschillen tussen de vier rijdsters zéér klein waren. Dankzij die zege mocht Sara aantreden in de Superfinale over 1500 meter. Daarin werd ze aangetikt en kwam ze ten val. Daardoor reitke ze in die rit niet verder dan de vijfde plaats. 

2013 02 03 KayKay Huisman was een van de andere drie HVHW’ers die in Hasselt op het ijs kwamen. Hij bereikte op zowel de 1000 meter als de 500 meter de A-finale. Dat was een opsteker, zeker omdat hij met een blafferige hoest afreisde naar België. In de finale op de 1000 meter werd hij zaterdag mooi derde in een rit waarbij de nummers 2 tot en met 5 binnen een halve seconde van elkaar finishten. Zondag waren in de finale op de 500 de verschillen iets groter. Kay werd daarin vierde. In de superfinale over 1500 meter betaalde hij de tol voor de eerdere inspanningen en werd hij vijfde. Met een vierde plek over all viel hij net buiten de Speculaas-prijzen.

Bij de E/F-junioren was HVHW vertegenwoordigd door de broers Timo en Daan Boersema. Beiden reden voor het eerst internationaal en deden het in een veld van 25 jonge rijders goed. Daan zette zaterdag op zijn eerste 333 meter meteen een snelle tijd in de heat: 45.570. Dat PR was net niet snel genoeg voor kwalificatie bij de snelste mannen van het veld. Hij had in de halve finale pech. De E-finale lag voor het grijpen, maar hij werd derde. In de F-finale liet Daan met een tijd van 46.141 zien dat hij net zo goed in de D-finale had meegekund. Op de 222 meter finishte Daan zaterdag in de heat als derde, maar dankzij zijn tijd van 30.855 (meteen zijn nieuwe PR) plaatste hij zich als een van de derde tijdsnelsten bij de mannen die voor de prijzen gingen. In de kwartfinale trof hij drie heel rappe mannetjes en werd hij vierde. De halve finale leverde hem een derde plek op. In de afsluitende D-finale zette Daan twee keer de puntjes op de i. Hij won en liet met 30.325 een PR noteren dat een halve seconde onder zijn zaterdag gereden tijd lag. Al over eindigde Daan in het veld van 25 op de 18e plaats en als 14e bij de E-junioren.

Timo debuteerde ook op de 333 meter en plaatste zich met 45.232 als een van de tijdsnelste derden bij de rapste rijders. Dat was meteen een PR. Via een derde plek in de kwartfinale en een derde plek in de halve finale kwam Timo in de D-finale terecht. In die rit bleef hij goed in de slipstream van de latere ritwinnaar en sleurde zichzelf zo naar de tweede plaats en een nieuw PR van 45.103. Op de 222 meter verloor Timo in de eerste rit zicht op een hoge klassering door een val. Dat zat hem blijkbaar niet lekker, want in de halve finale werd hij niet alleen ritwinnaar, maar ramde hij er ook een PR uit van 30.958. Ruim drie seconden onder zin oude PR. In de E-finale werd hij vervolgens tweede. All over eindigde Timo op de 17e plaats en vierde bij de F-junioren.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords