Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsGoud voor Adwin Snellink en Dylan Hoogerwerf in KNSB Cup

Goud voor Adwin Snellink en Dylan Hoogerwerf in KNSB Cup

Dylan Hoogerwerf wint de KNSB cup seizoen 2012-2013 junioren BAdwin Snellink en Dylan Hoogerwerf hebben de strijd om de KNSB Cup afgesloten met de eerste plaats in het klassement. Adwin kreeg afgelopen zaterdag in Heerenveen, na de laatste van de vijf wedstrijden,  het goud omgehangen bij de senioren;  Dylan viel dezelfde eer te beurt bij de B-junioren. In het algemeen klassement voor clubs eindigde HVHW op de derde plaats.

De vijfde wedstrijd om de KNSB Cup was er een met opvallende ritten, enkele fikse verbeteringen van PR’s, andere hoogtepunten en een enkel dieptepunt.

Blokjes
foto: Hank Prinsen. Quintes Poortvliet (junB)Het begon in deze wedstrijd waarin de 1000 meter op het programma stond al meteen in de eerste rit met spektakel. Quintes Poortvliet tekende – met de jury en blokkenleggers - in en rond zijn heat in de E-divisie voor een onverwachte gebeurtenissen. Iedereen was meteen wakker.  Quintes belandde in een van de eerste rondes met zijn schaats binnen de blokjes en reed – attent - met een boogje alsnog een goede bocht. De blokken lagen niet goed waardoor de bocht niet vloeiend was. Enkele ronden daarna overkwam hem mede daardoor hetzelfde, maar weer herstelde hij het. Quintes leek als vijfde te finishen, maar de rest van het veld was in de bewuste bocht óók een keer binnen de blokken geraakt en dat niet hersteld. Quintes eerst als winnaar geklasseerd, maar dat werd vervolgens herroepen en zou hij niet eens zijn gefinisht.

Gelukkig
Quintes mocht gelukkig wel meedoen in de rest van het toernooi. Gelukkig? Ja, want in de halve finale zorgde hij voor eerherstel. In een stabielere rit, met juist liggende blokken en een gezond ambiteus enthousiasme reed hij zijn PR op de 1000 meter aan flarden. Wat heet. Hij had 1.50,54 staan en het werd 1.44,150. Meer dan zes seconden eraf en de limiet voor de StarClass binnen.  Oh ja, en hij won zijn rit ook nog. In de C-finale liet Quintes vervolgens zien dat het geen toevaltreffer was: hij reed het veld helemaal uiteen, won en kwam met 1.44.571 heel, heel dicht bij zijn nieuwe PR. Al met al werd hij zo 12e in de E-divisie.

Bron: Hank Prinsen.  Danique van LobensteinDanique van Lobenstein was de enige HVHW-troef in de D-divisie. Haar eerste rit was een van de dieptepuntjes. Ze probeerde twee, drie, vier keer voorbij een volwassen SVU’er te komen. Het ging net niet en weer net niet. Danique zette vervolgens alles op alles en iets meer dan dat. Samen met  haar prooi ging ze onderuit, waarna Danique met een penalty van het ijs ging. In de halve finale herstelde Danique zich. Vanuit plek drie stoomde ze op naar de kop, werd nog wel verdrongen naar de tweede plaats, maar die positie hield ze vast en daarmee verzekerde ze zich van een plek in de C-finale. Die C-finale was een mooie race, waarin Danique van de tweede naar de derde plaats werd verwezen, maar zich terug knokte naar stek twee en vervolgens de boel dicht hield. Daarmee werd ze 11e in de D-divisie.

Gemiste slag
foto: Hank Prinsen. Esmee Messemaker (jun C)Met Esmée Messemaker, Avalon Aardoom en Kay Huisman hadden we drie vrouw/man in de C-divisie. Esmée miste in de heat een beetje de slag, waardoor ze kansloos was voor de plekken 1 en 2 en dus voor een plaatsje bij de acht die voor divisiewinst zouden rijden. In haar halve finale, met als inzet een plek in de C-finale en uitzicht op de C-finale,  ging het van een leien dakje. Het was een rit met drie man, waarin een tegenstander viel en Esmée op plek twee rustig naar de finish kon rijden. C-finale dus.

Avalon kwam ook in de C-finale. Dat kwam zo: in haar heat gaven vier vrijwel gelijkwaardigen elkaar geen millimeter toe. Na een ronde of zeven met veel positiewisselingen lag Avalon derde. Vervolgens hielden ex-HVHW’er Jessy Kauffman en Brabander Friso Emons de deur dicht, waardoor ook zij zich niet bij de beste 8 schaarde. In de halve finale werd het veld al snel uitgedund door een val van de Overijsselse Sanne Schothuis. Avalon lag toen al op de veilige plek 2, op ruime afstand van de latere ritwinnaar Koen Kersten. Ze hield vervolgens de Friese Mandy Sijtzema keurig achter zich.

In die C-finale kwam ook Kay terecht. Hij had zich in de heat wél geplaatst bij de beste acht door zijn rit tegen de dames Schothuis, Sijtzema en Rianne Jorritsma (Thialf) duidelijk te winnen. In de halve finale reed hij aanvallend en werd hij tweede. Door een te krappe inhaalactie kreeg hij een penalty waardoor hij terugzakte naar de C-finale.

Anti-cimax
Foto: Hank Prinsen.  Avalons inhaal actie brengt clubgenoten Esmee Messemaker en Kay Huisman ten valDie C-finale met onze drie talentvolle troeven was een anti-climax. Achter Koen Kersten (Haarlem) reden Kay  (2), Esmée (3) en Avalon (4). Avalon wilde voor alles niet als vierde eindigen, rukte binnenlangs op, moest naar buiten om niet binnen te blokken te komen en raakte daarbij Esmée. Esmée viel terwijl Avalon in haar val Kay onderuit duwde. Kay werd na het opkrabbelen tweede, Esmée derde en Avalon kreeg een penalty. Daardoor was Kay 11e, Esmée 12e en Avalon 13e in de C-finale.

foto: Hank Prinsen. Teun Schouten (jun B)Gelukkig viel er nog genoeg te genieten. Van Teun Schouten in de B-divisie bijvoorbeeld. Robuust als altijd, maar inmiddels ook een stuk stabieler ging hij elke rit in. In de heat joeg hij op de derde plek rondenlang achter Sybren Tiemersma (2) aan, liet niet los, maar kwam er net niet voorbij. In de halve finale – in de strijd om de C-finale te bereiken, koos hij het spoor van Jong Oranje-rijdster Roza Kooijstra en werd keurig tweede. In zijn C-finale zette hij de kroon op een sterke wedstrijddag door beheerst naar de tweede plek te rijden (en daarmee de 10e plaats in de B-divisie) waarbij hij een PR van 1.39,194 liet afdrukken.

Mooi optreden
En dan hadden we in de A-divisie natuurlijk onze Oranje-mannen Adwin Snellink en Dylan Hoogerwerf. Beiden plaatsten zich simpel via de heats  voor de beste acht. Vervolgens maakte Dylan er voor het publiek in zijn halve finale een mooi optreden van. Achter Koen Hakkenberg, Leon Bloemhof en Mark Prinsen - drie maatjes uit Jong Oranje/de opleidingsploeg  - begon hij kalm aan de eerste ronden. Vervolgens gleed hij van plek vier naar plaats drie en knokte hij zich via de tweede plaats naar de kop en won hij de rit. A-finale dus.

Adwin Snellink wint de KNSB cup seizoen 2012-2013 seniorenAdwin was in zijn halve eindstrijd tegen concurrenten uit Jong Oranje/de opleidingsploeg Itzhak de Laat en Dennis Visser plus Thialf-rijder Joris Peperkamp onderdeel van een onrustig veld. Hij begon na de start op plek twee, maar lag zo maar derde en daarna vierde. Hij herstelde de orde, pakte de tweede plaats en hield de zaak vervolgens goed dicht.

Dat betekende een A-finale met twee HVHW’ers. Het was een mooie rit op het scherp van de snede. Dylan begon op 4, Adwin ging op kop rijden. Vervolgens pakte Itzhak de kop, rukte Dylan op van 4 naar 2. Bij een poging om op 1 te komen, wankelden  Itzhak en Dylan. Dat was gefundenes Fressen voor Koen Hakkenberg en Adwin, die van 3 en 4 ineens 1 en 2 lagen. Dylan kwam nog terug tot de derde plaats. Adwin werd tweede.

Relay
Daarmee was de koek nog niet op. In de relay over 3000 meter lag stond ons nog een en ander te wachten. De meiden – Danique, Esmée en Avalon – reden met Quintes en voor hem was het de kans om ook op dit onderdeel iets aan zijn PR te doen. Boodschap was wel om staande te blijven, soepel te wisselen en lekker door te trekken. Het doortrekken ging best, maar het wisselen lukte niet altijd even soepel en Quintes viel toch een keer. Daardoor werden onze vier HVHW’ers in hun heat derde en misten ze het PR op krap zes seconden.

Teun en Kay hadden bij de relay mazzel. Ze mochten met Dylan en Adwin in een team rijden (is al een eer natuurlijk) én ze hadden uitzicht op een verbetering van hun PR. Het liep gesmeerd. Dankzij goede wissels en snelle aflossingen konden ze aardig bijblijven bij de teams van Trias en Thialf. Ze namen afstand van de vierde ploeg in hun heat  - een combi van IJVZ, IHCL en Thialf - en gingen harder dan het sterke Overijsselse team van Jan Douwe Jansen, Tijmen Steunenberg, Dylan White en Mylan Elzink in de rit ervoor. Uiteindelijk moest ons kwartet de Friezen zes seconden toestaan, maar reden ze met 4.26,462 de derde tijd van de dag. Daarmee verbeterde Kay zijn relay-PR met 16 seconden en Teun met 20 tikken van de klok.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords