Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsClubkampioenschap shorttrack met Samantha Ende

Clubkampioenschap shorttrack met Samantha Ende

Medailles met Samantha Ende afbeeldingZe was erbij. Geen twijfel mogelijk. Samantha Ende was er afgelopen maandag tijdens het clubkampioenschap shorttrack 2013 gewoon bij. Niet echt natuurlijk. Samantha overleed afgelopen zomer na een ongeluk op de training. Maar ze zweefde door de ijshockeyhal. Samantha zat in de hoofden van ouders en kinderen. En je zag haar terug op het ijs. Je zag 't in de manier waarop er werd gestreden op dit kampioenschap, waar de Samantha Ende Bokaal voor het eerst mede inzet van de strijd was.

Niet opgeven, doorgaan
Aanstormend talentWe hadden dus een mooi clubkampioenschap shortttrack. Een kampioenschap dat alles had. Hartverwarmende inzet – met de allerkleinsten als grootste troeven. Niet gehinderd door status en berekening gingen zij er met hun hele hebben en houden in. Vallen? Opstaan en door. Geen kans meer voor plek 1? Dan toch in elk geval die ene voor me inhalen. Of die ene achter me voor blijven. Het was allemaal in de geest van Samantha. Niet opgeven, maar doorgaan. Met een lach knokken voor het beste resultaat.

Mooie moves
Handje aan het ijsHoe ouder ze werden, hoe minder onbevangen ze erin gingen. Maar dat leverde ook weer mooie spannende races op. Veel strijd, hier en daar tactisch vernuft, veel mooie moves, altijd grote inzet. De races van de junioren gaven de kleinsten een mooi idee hoe het er met hun over een jaar of wat voor kan staan. Taktiek, handjes aan het ijs, op kop de boel bekeken dichthouden, in de achtervolging loeren op een inhaalkans. We hadden dertig deelnemers en ze gingen allemaal voor de eer, want het was natuurlijk wel het clubkampioenschap waarvoor ze reden.

Opzwepend
Wedstrijdleidster Claudia KluijversHet was een feestje dat onder meer mogelijk was – ondanks trieste familieomstandigheden – dankzij de perfecte wedstrijdleiding van Claudia Kluijvers. En dankzij het speakeren van David den Braver. Als een van de kleinsten niet meer kon, dan vond die dankzij de opzwepende woorden van David toch nog ergens energie om achter zijn voorganger aan te jagen of de finish zo snel mogelijk te passeren.

Ook mooi was de aanwezigheid van Samantha haar maatjes van andere clubs. Sara van Zuijlen, Constanze Kluijvers, Eva van Til, Viviënne de de Jong en Mariska van Zon waren er uit respect bij als rijdster "buiten mededingen" of als vrijwilliger in de organisatie, waarvoor dank natuurlijk.

Mooie medailles en de basis voor de Samantha Ende bokaal
Silvio medailleuitreikingEn bij dat alles was Samantha dus aanwezig. Er waren prachtige medailles met een afbeelding van Samantha als shorttracker erop. Silvio Ende, de vader van Samantha reikte ze na de superfinales met zichtbaar enthousiasme uit. Daarnaast vormde dit clubkampioenschap shorttrack het eerste deel van het combi-clubkampioenschap. Aanstaande zondag staat het clubkampioenschap langebaan op het programma. En dat trok een aantal langebaners. Zij gingen er in de geest van Samantha tegenaan: met veel plezier en inzet kijken waar je uitkomt. Dat laatste viel niet tegen: ze mengden zich stevig in de strijd. En voor de pupillen 1 – de leeftijdsklasse waarin Samantha uitkwam – heeft het combi clubkampioenschap een extra tintje: de winnaar bij de jongens en bij de meisjes krijgt (voor het eerst) de Samantha Ende Bokaal.

Pupillen 1
Winnaars pupillen 1 meisjesBij de pupillen 1 legden Danique van Lobenstein en Max van Wijk een stevige basis voor het behalen van het clubkampioenschap en dus het binnenhalen van die felbegeerde bokaal. Danique was een klasse apart. Ze reed met de andere pupillen 1-meiden tegen de jongens, maar ze waren allemaal geen partij voor haar. Ze won de heat en finale 333 meter, ze won haar heat en finale 500 meter en schreef de superfinale over 777 meter op haar naam. Is zij nu zeker van de bokaal, zeker niet. Demi Exterkate, de tweede dame in deze klasse en Emma Mousset die brons haalde staan hun “mannetje” op de langebaan. Die twee kunnen het Danique en elkaar dus nog flink lastig maken.

Spannender
Winnaars pupillen 1 jongens
Bij de jongens is de strijd zondag veel spannender. David Eijsackers kon door een net herstelde enkel niet geheel voluit de strijd in. Daardoor gaat de strijd om de Samantha Ende Bokaal zondag tussen Max van Wijk, Armand Broos en Thomas Jansen. Max won zijn heats en finishte in de finales steeds als tweede achter Danique, maar Armand Broos (pech door een val in de heat 333, maar toch zilver) en Thomas Jansen (brons) hijgen hem in de nek. Die twee maakten er onderling ook mooie wedstrijden van en de marge met Max is wellicht nog te overbruggen.

Pupillen 2
Winnaars pupillen 2 meisjesBij de pupillen 2 waren de krachtsverschillen soms groot, maar werd er hartverwarmend gereden. “Bleven ze altijd maar zo rijden”, werd er achter de wedstrijdtafel soms verzucht. Hier was Georgie Dalrymple de dame die zich een klasse apart toonde. Lange slagen, vaak finishend met een grote voorsprong. Maar daarachter! Maurits Oskam, die geconcentreerd zijn eerste wedstrijdjes volbracht.   Fay Persoon, Meryem Celik en Amber Kuyvenhoven die het elkaar lastig maakten. Winnaars pupillen 2 jongensMax Jansen die met een lach altijd zijn eigen tempo rijdt en steeds opdook in de A-finale. Niels d'Huy en Daan Boersema die elkaar steeds weinig ontliepen en scherp reden. Na alle strijd had bij de meiden Georgie dus goud, Meryem zilver en Amber brons. Bij de jongens kaapte Niels het goud weg, was Daan goed voor zilver en was het brons voor Max.

Pupillen 3
Winnaars pupillen 3 jongensDe pupillen 3 boden schaatspret van de bovenste plank,. In elk geval voor het publiek. Het enthousiasme spatte eraf. Ted Dalrymple toonde bij de jongens aan deze leeftijdsklasse ontgroeid te zijn en hij hoeft zondag maar op de been te blijven om  combi clubkampioen te worden. Gevreesd mag worden dat hij ook het langebaan clubkampioenschap voor zich wil opeisen. Maar achter hem was het genieten van Joppe Boersema. Wat een beentempo op het rechte stuk. En wat een strijd leverde hij met onder meer Amber van der Meijden. Veel snelheid en strijd boden ook Anna Eijsackers en Lara van Hassel. Ze bleven stuivertje wisselen. Heerlijk om te zien.

Niet gek
Winnaars pupillen 3 meisjesTimo Boersema – iets ouder dan Joppe – manifesteerde zich nadrukkelijk. Hij gooide er, zoals altijd, een onvoorstelbaar tempo in. Nu nog klein, maar wat een elan. En tussen die zes in reed Tycho Mousset. Een kerel die je niet gek krijgt. Ontspannen rijdend in een eigen tempo en tegelijk oog voor de omgeving. Slot van alle strijd, het vallen, opstaan en doorgaan was dat bij de meisjes Anna Eijsackers goud won. Ze had een kleine voorsprong op Lara van Hassel die zilver verdiende en Amber van der Meijden pakte brons. Ted kaapte met drie ritoverwinningen het goud weg, voor Timo die drie keer tweede werd. Het brons was voor Tycho.

Junioren/senioren
Winnaars junioren jongensGroot was de opkomst bij de junioren en senioren niet, maar wat een kwaliteit kwam er op het ijs! Grote tegenvaller was wel de lelijke val van Avalon Aardoom in haar eerste rit en de tweede rit van het shorttrackfeestje. Ze heeft voor de zekerheid een nacht in het ziekenhuis doorgebracht maar is inmiddels weer thuis. We hopen dat ze snel opknapt zodat ze weer kan deelnemen aan de trainingen. De overgebleven zes rijders maakten er spannende races van op hoog technisch niveau en dat was voor de ouders en de pupillen weer mooi om te zien. Senior Brian Goldman – langebaner die ook houdt van shorttracken – trok zich niets aan van de shorttrackers Teun Schouten (B-junior) en Kay Huisman (C-junior). Hij ging er enthousiast in, reed mooi stabiel en keek wel hoe ver hij kwam. Hij haalde de A-finale op zowel de 500 als de 777 meter.

Clubkampioenschap ShorttrackDie instelling hadden ook Anna Wester en Dominique de Beer. Beiden zijn heel goed op de langebaan, maar Anna greep haar kans om een keer een echte shorttrackwedstrijd te rijden. Dominique keerde terug naar een oude liefde: zij had al eerder geshorttrackt en dat was zichtbaar. Beide dames namen het op tegen Remon Broos, C-junior die nog niet lang wedstrijden rijdt.

Strak rijden
Winnaars junior C meisjesHet leverde mooie strijd op. Remon reed voor wat hij waard was. Deze technisch begaafde dames waren iets te sterk, maar Remon bleef strak rijden voor mooie tijden. Onderling waren de verschillen tussen Anna en Dominique minimaal. Op de 500 meter troefde Anna in de heat Dominique af met 0,1 seconde. Op de 777 Winnaars junior C jongensmeter was Dominique in de heat net een schaatspunt sneller dan Anna. Beide finales werden na een mooie, spannende en uitputtende race gewonnen door Kay, vlak voor een jagende Teun, met iets verder er achter Brian en Anna/Dominique. De superfinale over 1000 meter was ook een prooi voor Kay, die als C-junior goud won voor Remon (zilver). Brian en Teun kregen goud. Bij de meisjes ging het goud met minimaal verschil naar Dominique en was het zilver voor Anna. 

Medailles met afbeelding Samantha EndeUitslagen/tijden:    Samanatha Ende Bokaal / Shorttrack clubkampioenschap 2013

Foto's vooralsnog even via facebook pagina HVHW

 

Video's: Klik onderin in het videowindow op afspeellijst om rechtsreeks naar 1 van de 8 filmpjes te gaan

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords