Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsDylan Hoogerwerf 2x zilver op Junior Europa Cup Final 2013

Dylan Hoogerwerf 2x zilver op Junior Europa Cup Final 2013

Junior Europa Cup Final 2013Van 15 t/m 17 maart 2013 werd de Junior Europa Cup Final 2013 gehouden in het Italiaanse Baselga di Piné. Drie HVHW junioren hadden zich via 3 starclass wedstrijden geselecteerd voor dit toernooi. De selectie criteria zijn simpel zorg dat je bij de beste 8 van West-Europa zit en bij de beste drie van je eigen land. In het Oostblok geldt dezelfde criteria maar dan in de Dunubia Cup. Per categorie strijden vervolgens de beste 16 rijders tegen elkaar.

Dylan Hoogerwerf (Jun B), Sara Rog (Jun B) en Danique van Lobenstein (Novice) hebben aan de eisen voldaan en vlogen met nog 17 Nederlandse deelnemers en 3 coaches naar Italie. Donderdag middag kwamen ze aan na een busreis vanaf vliegveld Milaan. Om 18:00 uur moesten ze aantreden op de baan om onder leiding van bondscoach Dave Versteeg en RTC trainer Benny Bruggemans een training te volgen. Na het ijsgevoel was het eten ontspannen en slapen om de volgende drie wedstrijddagen goed voor de de dag te komen.

Dag 1:
Danique van Lobenstein mocht de spits afbijten in de allereerste race van het toernooi. Een rit van 6 personen over 1000m waarvan alleen de eerste 2 doorgaan naar de hoogste finale. Danique finishste als 4e en kwam met haar tijd in de B-finale terecht en finishte als 6e en daarmee 12e op de 1000m. Later op de dag werden de heats 500m gereden. Na een goed start kreeg ze halverwege een klein zetje waardoor ze naar buiten uitweek en twee tegenstanders langszij kwamen. 3e en dus opnieuw niet door naar de hoogste finales. Voor Danique zat dag 1 er op.

Sara Rog had op dag 1 de 1500m en de 500 heat op het programma staan. Sara trad aan met een voortslepende knieblesure en kreeg ook nog een een behoorlijke klap tegen haar hoofd na een val. Via een vierde plek in de 1500m heat en een derde plek in de B-fnale eindigde Sara op de 9e plek op de 1500m. In de heat over 500m later in de middag moest zij tegen de sterke Russische Sofia de latere winnares van het toernooi in haar categorie. Opnieuw finishte Sara als 4e en dus niet door naar de hogere finales.

Dylan Hoogerwerf trad als laatste aan. Net als Sara had ook hij als eerste afstand de 1500m staan. Helaas kwam ook Dylan in zijn rit hard ten val en heeft de hele middag met een opgezette linker kaak rondgelopen. Gelukkig was de volgende dag de zwelling niet meer zichtbaar. Door zijn val eindigde Dylan als laatste in zijn rit. De Pool Wojciech die Dylan meenam in zijn val werd terrecht toegevoegd aan de hoogste finales. Dylan zal later de C-finale 1500m niet rijden.  De 500m ging Dylan een stuk beter af met een 2e plek was hij door naar de hoogste finales.

Dag 2:
Alle deelnemers starten met de 500m halve finales. Alleen Dylan startte van de HVHW-ers in de hoogste finales. Danique reed een goede halve finale, was lang aan kop maar liet zich toch nog verrassen op de finish een 2e plek dus. Ook in de 500 C-finale weet Danique opnieuw als 2e te finishen en wordt op deze afstand 10e. Ook de heats van de laatste afstand de 777m worden op de 2e dag voor de pupillen verreden. Ook hier mist Danique opnieuw de hoogste finales door als 3e te finishen en zal op de slot dag moeten knokken voor een plek in de C-finale

Sara heeft na haar val op dag 1 flink last van haar hoofd maar besluit toch te starten. Sara wint haar halve finale en mag in de C-finale starten waar zij als 3e finisht. Deze rit wordt gewonnen door haar Friese collega en jong oranja lid Roza Kooystra. In de heat van de slot afstand over 1000m finisht Sara als 3e en mist dus opnieuw de hoogste finales.

Junior Europa Cup FinalTijd voor Dylan. Hij was door naar de hoogste finales en zint op eerherstel na zijn val op de 1e afstand. In de halve finales gaat hij na een fraaie race als 2e over de finish en dus in A-finale. Op naar een medaille. In de Finale over 500m pakt Dylan de koppositie maar moet deze in de een na laatste ronde afstaan aan de Hongaarse Sandor Liu Shaolin, die de laatste bocht goed dicht houdt waardoor Dylan er niet meer langs komt. Een verdiende 2e plaats en dus een zilveren afstands medaille Voor Dylan Hoogerwerf op de 500m. In de heat voor de laatste afstand loopt het weer opnieuw fout af door een val van Dylan, laagste finale dus op de slotdag.

De 2e dag wordt afgesloten met de relay-finales. Door een val bij de dames was dit NL-team niet door. De jongens hadden zich echte wel gekwalificeerd en mochten aantreden tegen Hongarije, Engeland en Rusland. Lange tijd zag het er naar uit dat Nederland er met de winst vandoor zou gaan maar de slotrijder van Hongarije weet toch nog op de finish langs Nederland te komen. Opnieuw een zilveren medaille voor Dylan en zijn teamleaden.

Dag 3:
Danique van Lobenstein pakt zowel de winst in de halve finale als de C-finale en houdt er een 8e plek aan over op deze afstand. In het algemeen klassement meisjes Novice over drie afstanden eindigt Danique als 11e. 

Sara Rog besluit na aanhoudende hoofdpijn om niet meer te starten op de slotafstand en de races vanaf de tribunes gade te slaan. Sara eindigt hieroor als 14e in het algemeen klassement meisjes junior B

Dylan Hoogerwerf Sluit de halve finale 1000m winnend af In de C-finale wordt hij 2e en daardoor 10e op deze afstand. In het algemeen klassement eindigt Dylan als 5e.

Uitslag junior Europ Cup FInal 2013 
Foto's via HVHW Facebook

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords