Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsRTL Nieuws op bezoek bij HVHW

RTL Nieuws op bezoek bij HVHW

Ted DalrympleAfgelopen maandagavond is RTL nieuws op bezoek geweest bij de shorttrack pupillen op de Uithof. RTL nieuws maakt een reportage over schaatsen welk op 1e kerstdag om 19:30 wordt uitgezonden (terug te zien op RTL XL op smartphone,tablet of PC). In de reportage  o.a. een schaatshistoricus aan het woord, Rintje Ritsma’s initiatief, een ijsbaan in het  Olympisch Stadion te Amsterdam, en  een onderzoek naar de populariteit van Shorttrack. Of dit uitgezonden wordt is niet zeker maar onze pupillen voelden zich natuurlijk zeer vereerd met dit bezoek, zeker als je ook nog wat in de camera mag zeggen. De cameraman waagde zich ook even op het ijs om wat shots te maken.

Thumbnail imageRTL bereikte de geluiden dat shorttrack in opmars is en trok het land in op onderzoek. De aandacht voor het shorttrack neemt inderdaad landelijk toe, mede door de successen van Jorien ter Mors bij shorttrack en langebaan en de Nederlandse aflossingsploegen die tot de wereldtop horen. Maar als we kijken naar de harde cijfers bij HVHW, en ik denk bij de meeste clubs, is de langbaan-divisie toch  echt een stuk groter. Wel blijkt uit de praktijk dat beide disciplines elkaar goed aanvullen waardoor een jeugdlid zich sneller en breder ontwikkelt. Of deze nu later voor shorttrack of langebaan kiest, maakt hierbij niet uit. Dit wordt ondersteund door het Long Therm Athlete Development (LTAD). Dit programma is terug te lezen op onze website onder Trainersvak -> Visie documenten -> LTAD.

Binnen de club is onlangs op de Algemene Leden Vergadering het beleidsplan HVHW 2014-2019 gepresenteerd. Hierin is te lezen dat een van de sterke punten van HVHW de kruisbestuiving tussen shorttrack en langbaan is. Ook hebben we een actieve jeugdgroep en staat onze shorttrackgroep op topniveau. Wel kan de verbinding tussen de disciplines beter en willen we meer licentiehouders hebben.

De jeugdcommissie en shorttrackcommissie hebben het voortouw genomen samen uitvoerig overlegd. Een van de plannen die hierbij is ontstaan, is een masterclass voor langebaanpupillen. De jeugdleden zijn middels een nieuwsbrief geinformeerd over deze masterclass.

RTL Nieuws artikel (Video)

 

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords