Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsNationaal pupillentoernooi. Zilver voor Timo Boersema

Nationaal pupillentoernooi. Zilver voor Timo Boersema

Thumbnail imageTien HVHW pupillen trokken onder leiding van de coaches Natasja en Barry naar Enschede voor deelname aan het nationaal pupillentoernooi/Twentebokaal 2014. In dit toernooi strijden pupillen uit heel Nederland tegen elkaar. De pas 9-jarige Timo Boersema was de enige HVHW pupil die zich landelijk op het podium wist te rijden. Timo wist al zijn 222m ritten te winnen maar werd 2e in de superfinale over 333m waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Sam Noordergraaf. Bij gelijke stand wint dan de langste afstand. Timo's jongere broertje Joppe Boersema wist het tot een 8e plaats te schoppen.

Bij de meisjes pupillen 3 streden Anna Eijsackers en Amber van der Meijden mee. Anna behaalde zowel op de 222m als 333m een nieuw persoonlijk record en Amber op de 222m en dus punten voor de hogerbokaal. Anna wist de 3e plek op de 222m veilig te stellen maar werd vijfde in de superfinale over 333m en miste daardoor met haar 4e plek net het podium. Amber eindigde als 10e.

Ted Dalrymple is onze troef bij de pupillen 2. Ongekend waar deze jongen toe in staat is. Als eerste jaars grijpt hij welliswaar net naast het eindpodium, wel wist hij de 3e plek binnen te slepen op de 333m in een nieuw persoonlijk-  en clubrecord van 37,01 en neemt daarmee na zeven jaar het clubrecord over van Dennis Kruijswijk. In de superfinale over 500m viel Ted maar stond ook weer snel op de been en finishte als vijfde wat resulteerde in een gelijke puntenstand. Ook hier geldt weer de langste afstand wint waardoor Ted net als bij Anna op de 4e plek eindigde. Onderaan de pagina Ted aan het woord in RTL nieuws.

Bij de pupillen 2 meisjes kwam Meryem Celik uit voor HVHW. Deze Nederlandse meid met Turkse roots weet zich, ondanks 2 vallen, goed staande te houden in de competitie. Via een vierde plek in heats en halve finale wist zijn de E-finale met winst af te sluiten. Helaas net boven haar persoonlijk record maar toch goed gereden. Voor haar valpartijen had Meryem een goed verklaring zij vond het ijs erg "glad" in Enschede.

David Eijsackers, Daan Boersema en Niels 'd Huy zijn de HVHW bikkels bij de pupillen 1 jongens. Geen van de jongens wist zich in de heats bij de eerste 2 te schaatsen en werd er dus gestreden om de plaatsen 11 t/m 27. David pakte de hoogste eindnotering van de jongens en finishte als 2e in de C-finale wat David de 12 plaats oplevert in het eindklassement, gevolg door Daan Boersema op de 15e plaats en Niels 'd Huy de 17e plek via de 2e plek in de d-finale.

Georgie Dalrymple was de enige pupil 1 bij de meisjes en won haar heat overtuigend maar deze dame had het in de halve finale erg moelijk. Ging ze lange tijd aan de leiding 2 rondes voor het einde sloeg de verzuring toe in haar benen en kreeg zij drie rijdsters onderdoor. In haar B-finale werd zij 2e wat resulteerde in een 7e plek in het algemeen klassement.

De pupillen laden zich inmiddels weer op voor de regio finale volgende week in Utrecht.

Uitslag Twente Bokaal 2014

Ted Dalrymple (Pupil 2) een groot talent op zowel shorttrack als langebaan aan het woord in RTL nieuws

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords