Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsAvalon Aardoom wint de Speculaascup

Avalon Aardoom wint de Speculaascup

Avalon win speculaas cup 2014Hasselt, 1/2 februari 2014. Drie HVHW-er stonden aan de start van de Speculaas cup. Geen medailles maar grote speculazen zijn er voor de winnaars te verdienen. Grote winnaar was Avalon Aardoom. In het gecombineerde startveld van junioren A en B wist zij als junior B iedereen achter zich te houden. Makkelijk was het niet.

Op de 1000m wist Avalon zowel de heat, halve finale als finale te winnen. Grote concurrente was ex-HVHW-ster Sara Rog die tegenwoordig voor het Friese SCT uitkomt. Op de 2e afstand, de 500m, moest Avalon de eer aan haar concurrenten overlaten. Winst was er in de heats, een 2 plaats in de halve finale en een 4e plaats in de finale. De uitslag van de superfinale over 1500m zou de doorslag geven. Avalon trok aan het langste eind en pakte de volle mep aan punten waardoor zij aan het eind van het toernooi de lekkernij kreeg overhandigd. Tevens weet zij haar 1000m tijd op BeNeLux ijs iets aan te scherpen waardoor een betere klassering in de KNSB-cup

Bij de jongens junior B staat Kay Huisman aan de start. Via een snelste 3e tijd mag hij door naar de kwart finales waar hij opnieuw op basis van de snelste 3e tijd door mag naar de halve finales. Hier wordt kay 4e waardoor hij een B-finale rijdt waar Kay opnieuw 3e wordt en daarmee 8e op de 1e afstand. De 500m verloopt ongeveer een zelfde pad als de 1e afstand, zij het dat Kay nu 3e wordt in de B-finale en daarmee 7e op deze afstand. Geen superfinale en dus geen extra punten. Kay eindigt hierdoor op 8e plaats bij de jongens junior B. Op de 500m reed Kay een nieuw PR waardoor een betere startklassering in de KNSB-cup voor deze afstand.

Danique van Lobenstein is onze troef bij de meisjes junior C.  Winst in heats over 1000m maar in de halve finale komt zij ten val, meenomen door een ander en loopt daardoor de A-finale mis. Ook in de B-finale wordt zij opnieuw ten val gebracht en eindigt als 7e op deze afstand. Op de 500m heeft ze in de heats de buitenste startpositie (5) en weet zich uiteindelijk niet te kwalificeren voor de hoogste groep. Welliswaar wint ze de B-groep en de C-finale maar hierdoor geen punten en superfinale. Danique eindigt net als Kay als 8e bij de meisjes junior C

Uitslag Speculaascup 2014 Hasselt

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords