Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsBekerfeest op Open Nederlands Kampioenschap

Bekerfeest op Open Nederlands Kampioenschap

ONK2014 AmsterdamAfgelopen weekend werd in Ansterdam het Open Nederlands Kampioenschap shorttrack gehouden. 6 HVHW-ers trokken ten strijde en met succes. Vier van hen wisten zich op het podium (beste 5) te rijden. Avalon Aardoom pakte het goud, Ted Dalrymple het brons, Emma Noz en Georgie Dalrymple een 4e plek. Kay greep met zijn 6e plek net naast het podium. Amber van der Meijden was 10e in het gecombineerde klassement maar in haar eigen categorie 1e en dus ook een eervolle vermelding waard. De club wist met slecht 6 rijders toch een 8e overall plek binnen te halen. Een prima start van een mooi shorttrack seizoen.

Voorafgaand aan het ONK werd op vrijdag de speedchallenge gehouden over 500m. Met name de junior rijders konden zich hierdoor een betere uitgangs positie verwerven in de KNSB-cup competitie en dus deelname aan het NK. Ook kregen rijders die nog niet aan de starclass limiet voldeden zo een extra kans om deze alsnog binnen te halen. Beide B-junioren, Avalon Aardoom en Kay Huisman wisten hun 500m tijd in de eerste wedstrijd van het seizoen aan te scherpen.

Zaterdag verschenen onder begeleiding van coach Natasja van Lobenstein de 6 deelnemers aan de start, maar eerst was er de spectaculaire opening (voor de jongere rijders) die via de Amsterdamse tijger het ijs op mochten. Wel jammer dat we HVHW vlag vergeten waren. Na de opening werd er geopend met de heats op de relay. De HVHW relay crew bestaande uit Georgie, Ted, Avlalon en Ky stond in rit 6 aan de start in de categorie junior B/A/Sen+ en dat met slechts 2 junioren B en 2 pupillen. Zij streden tegen 2 Belgische ploegen en het Zoetermeerse YVZ die tegen een penalty opliep. Wie dacht dat onze ploeg een lachterje zou zijn in deze categorie kwam bedrogen uit. Hoewel de ploeg te kort kwam op het Belgische STKG liep de relay als een trein. Spontaan trok er een glimlach om je mond als Ted Dalrymple door Kay Huisman werd afgevuurd en de bocht in dook op jacht naar een opponent. Met een 2e plek waren ze helaas niet door naar A finale maar op de laatste dag van het toernooi wisten dit team wel even de B-Finale te winnen.

ONK 2014 AmsterdamNa de relay was het tijd voor de individuele afstanden De 10 jarige Emma Noz (jun E) verschen in rit 1 en de 8 jarige Amber van de Meijden in rit 3 aan de start over 333m. De categoriën E en F reden bij elkaar.  Zowel de 10 jarige Emma Noz als de 8 jarige Amber van de rMeijden wisten een plaats in de halve finale af te dwingen waarbij beide dames in dezelfde rit uitkwamen. Emma wist zich in de halve finale te kwalificeren voor de A-finale waar zij 3e werd en Amber voor de B-finale met een 5e plaats, heel knap van haar in deze gecombineerde categorie.

ONK 2014 jun DBij de junior D kwamen de 13 jarige Georgie Dalrymple en de 10 jarige Ted Dalrymple aan de start voor een 500m race. Ted is eigenlijk junior E maar heeft meestal geen uitdaging in zijn eigen categorie, daarnaast mochten alleen junior D en hoger meedoen aan de relays en had HVHW Ted hard nodig om mee te kunnen doen. Georgie kwam als 1e aan de start en won haar rit glansrijk. Ted pakte later de 2e plek in zijn rit waardoor broer en zus glansrijk doorgingen naar de hoogste gropen in de halve finale. Hier speelden ze het klusje opnieuw klaar en gingen beide door naar de hoogst haalbare finale, de A-finale. In de A-finale over 500m finishten zowel Georgie als Ted op de 2e plaats.

ONK 2014 jun BNa enkele categorieën waar wij geen rijders aan de start hadden was het de beurt aan de B junioren over 1000m waarin zowel de 16 jarige Avalon Aardoom als Kay Huisman uitkwanen. Eerst was Avalon aan de beurt. Dit voorjaar werd Avalon nog aan haar hartje geopereerd maar heeft zich in korte tijd toch weer naar de top weten te knokken, zo ook in dit toernooi waar ze gelijk de ritwist in de heats pakte. Ook Kay Huisman pakte glansrijk de ritwinst. In de halve finale wist Avalon opnieuw de ritwinst te pakken en maakte zich klaar voor de hoogste finale, Voor Kay pakte het anders uit. hij werd bestraft met een penalty. In de A-finale trok Avalon opnieuw met een 1e plaats aan het langste eind. Kay werd 3e in de C-finale.

Aan het eind van de middag werd begonnen met de heats van de 2e afstand. 222m voor Amber en Emma, 333m voor Georgie en Ted en de 500m voor Avalon en Kay. Amber miste met haar 3e plekje net de hoogste groep maar Emma won overtuigend haar rit. Georgie liep tegen een penalty aan door 2x vals te staren maar broer Ted maakte het goed met de ritwinst. Moe maar voldaan keerden coach, ouders, rijders en publiek naar huis om de volgende morgen, na een hopelijk goede nachtrust, weer fris aan de start te staan.

Of het aan de nachtrust lag of aan het vroege opstaan niet iedereen zag er even fris en fruitig uit. Maar goed, op deze slotdag van het Open Nederlands Kampioenschap, kan nog verschil gemaakt worden en moet iedereen aan de bak om het hoogst haalbare te halen.

ONK 2014 jun E en FAmber van der Meijden mocht als 1e starten in de B-groep van de halve finale die zij verdienstelijk won. Knappe prestatie van onze jongste deelnemer vandaag. Emma Noz vertrok in de halve finale in de A-groep maar finishte door een aanvaring als 3e en mistte hierdoor de hoogste finale. In de C-finale reed Amber naar een 2e plek en Emma in de B-finale naar de 1e plek. Puike prestaties van onze jongste deelnemers.

Georgie startte door haar eerder opgelopen penalty in de B-groep die zij natuurlijk op haar sloffen won. Ted had een zware halve finale en kwam net te kort om de 2e plek binnen te halen. Helaas voor beide geen hoogste finales. Georgie pakte in de C-finale de 1e plaats en Ted de 1e plaats in de B-finale.

Als laatste HVHW rijders mochten Avalon en Kay aan de start verschijnen voor hun halve- en finale over 500m. Avalon Aardoom moet zowel in de halve finale als in de A-finale de ritwinst overlaten aan Gioya Lancee maar pakte beide keren de 2 plaats. Kay Huisman pakt een fraaie ritwinst in de halve finale en een 4e plek in de A-finale.

Als het algemeen klassement is opgemaakt blijken we als HVHW een mooie prestatie wegezet te hebben in de openingswedstrijd van dit seizoen. Met slecht 6 rijders weten we de 8e club van het toernooi te worden en weten 4 van de 6 rijders (5 als jun E/F gesplitst zou zijn) bij de eerste vijf te eindigen en hierdoor een medaille binnen te slepen. Naast deze voortreffelijke prestaties wisten alle rijders 1 of meedere PR's te rijden wat voor de pupillen punten voor de hogerop bokaal betekent.

ONK 2014 jun D jongensAvalon Aardoom jun B haalt het eerste goud binnen van het seizoen.
Kay Huisman jun B 6e plek grijpt net naast de prijzen
Georgie Dalrymple Jun D 4e plek met fraaie beker
Ted Dalrymple Jun E maar rijdend in de hogere categorie jun D en dan nog het fraaie brons.
Emma Noz Jun E 4e plek met fraaie beker
Amber van der Meijden 10 plek in gecombineerde Jun E/F categorie maar 1e in jun F categorie

Op naar de Opening Games in Turnhout op 11 oktober.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords