Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsAmber behaald goud in Turnhout bij de Opening Games

Amber behaald goud in Turnhout bij de Opening Games

Opening Games 2014 TurnhoutZaterdag 11 oktober 2014 wekker loopt af om 5.00 uur, om stipt 6.00 uur zitten we in de auto op weg naar de Otterstraat 151 in Turnhout….het is vandaag weer tijd voor de jaarlijkse Opening Games. 
Om ongeveer 7.15 uur komen wij aan en een aantal HVHW’ers zijn al aanwezig. Helaas geldt dat niet voor onze coach Natasja, die vanwege een migraine aanval niet mee kon en dus thuis in bed ligt. Uiteraard hebben we haar zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden (de wifi en shorttrackonline gaven af en toe nogal problemen, dus kon even duren). Danny en Debbie spreken af dat zij in het coachvak zullen staan om de kinderen enigszins te coachen; voor zover wij dat kunnen, maar aanmoedigen doen we ze zeer zeker.

Net als in Amsterdam waren er ook vandaag  slechts 6 rijders van HVHW, van jong naar oud waren dit; Amber van der Meijden (meisjes pup. F), Joppe Boersema (jongens pup. F), Anna Eijsackers (meisjes pup. E), Timo Boersema (jongens pup. E), Emma Noz (meisjes pup. E) en David Eijsackers (jongens junior C).

Na een korte warming-up mochten Amber, Joppe, Anna, Timo en Emma het ijs op om even in te rijden, daarna was het de beurt aan David.

Na het dweilen van het ijs was het tijd om te gaan beginnen met de wedstrijd. Iedereen begon met de langste afstand van de dag van zijn/haar categorie, voor de pupillen E en F was dit de 333 meter en voor de junioren C was dit de 1000 meter. In tegenstelling tot andere wedstrijden gaan in Turnhout de 4 tijd snelste door naar de A-finale, dus ook al zou je 3e of 4e in je rit worden heb je theoretisch nog steeds kans op de A-finale.

Amber mocht de wedstrijd aftrappen voor HVHW, zij werd 2e in haar rit in een tijd van 48.424 (wat na de wedstrijden tijdens het ONK in Amsterdam wederom een PR opleverde). Dit bleek ook de 2e tijd te zijn waarmee ze zich dus plaatste voor de A-finale. In deze A-finale kon Amber helaas haar voorganger niet inhalen waardoor ze op een 3e plaats eindigde op deze afstand in een tijd van 48.089 (wederom aanscherping  PR).

Daarna was het de beurt aan Joppe. Hij ging goed van start, maar kwam onderweg een blokje tegen waarvan hij dacht dat hij deze gemist had en wilde dus (zoals het hoort) netjes teruggaan om toch om het blokje heen te gaan, hij had ‘m echter  alleen aangetikt en hoefde dus de extra meters niet te maken. De tijd die hij hier gereden heeft zegt dus niet zoveel 1:03,241. In de B-finale lagen er gelukkig geen blokjes in de weg en kwam Joppe als 2e over de streep met een tijd van 55.347 (PR verbetert met 1,4 seconde!).

Vervolgens mochten Anna en Emma de heatbox in. Als eerste kwam Anna het ijs op. Nog niet in de vorm van vorig jaar, maar die komt er echt wel. Ze reed haar 333 meter tegen de super snelle Belgische Nienke Schepers die de rit overtuigend won, maar Anna had de 2e plek te pakken in een tijd van 44.217. Nog 3 ritten wachten voordat ze weet in welke finale ze uit mag komen. Emma mocht in haar rit o.a. uitkomen tegen de Duitse Laura Heiβ waar ze vorige week in Amsterdam ook al een strijd mee uitgevochten heeft, de meiden zijn echt gewaagd aan elkaar. Belangrijk dus wie van de twee de beste start heeft. Dit bleek Emma te zijn met de Duitse op haar hielen. Elke bocht hield Emma goed dicht en eindigde als 1e in een tijd van 42.139. Na alle ritten was bekend in welke finales deze meiden mochten aantreden, dit was voor Emma de A-finale en Anna de B-finale.

Anna moest in deze rit helaas 2 Duitse meiden voor zich laten maar eindigde in een tijd van 43,428 als 3e in de rit. Emma die tegen 3 hele sterke meiden moest rijden eindigde als 4e in een tijd van 41,457.

De beurt aan Timo. Na de training op maandag stond hij vandaag voor de 2e keer dit seizoen op het ijs. Hij kwam uit in een rit van 5 jongens en gaf zelf al gelijk na zijn wedstrijd aan dat zijn bochten nog te ruim waren, in een tijd van 42.116 eindigde hij in deze rit als 3e. Deze tijd gaf recht op een plaats in de B-finale. Ook hij reed in de finale een snellere tijd als in de heats en met een tijd van 41.096 kwam hij als 3e over de streep.

Een tijdje later mocht ook David zijn eerste wedstrijd gaan rijden. In een voor hem tegenvallende rit kwam hij in een tijd van 2:00.917 als 4e over de finish, echter werd er een penalty uitgedeeld, dus 3e!

In de D-finale ging het al iets beter en werd hij met een tijd van 1:58.177 3e.

Hierna was het tijd voor een vast ritueel….met z’n allen naar de pizzeria! 6 rijders en 6 ouders gingen door de stromende regen op pad. Heerlijk gegeten bij de Waterput en met een volle buik gingen we de deur weer uit, op naar het laatste deel van de wedstrijd.

Bij de ijsbaan aangekomen was de ijsbaan nog open voor publiek dus werd er nog even gespeeld in het voor vele bekende klimgedeelte in de kantine. Na de dweil konden we dan beginnen aan de volgende afstand (het is dan inmiddels 16.15 uur). Voor de E en F stond de 222 meter op het programma en bij de junioren C was dit de 500 meter.

Amber mocht weer beginnen en stond weer aan de start met het meisje die ze in de finale rit niet voorbij kon komen, ook nu ging ze na haar de bocht in en kreeg ze niet de kans om er langs te komen. In een tijd van 33.624 kwam ze als 2e over de finish. Het was spannend of ze doorging naar de A-finale met 4 meiden die op 3 tiende van elkaar eindigden, maar Amber had de 3e tijd en dus een plek in de A-finale. In deze finale ging ze als 2e de bocht in en na een valpartij van de nummer 1 kwam Amber als 1e over de finish in een tijd van 32.377 (PR). Het drong niet bij iedereen gelijk door maar dit betekende dat Amber de gouden plak te pakken had. Gefeliciteerd, super knap!

Daarna kwam uiteraard Joppe weer het ijs op. Met een tijd van 35.911 werd hij 4e in zijn rit en haalde hij de B-finale. Deze finale won Joppe glansrijk in een tijd van 36.405.

Dit betekende een 5e plaats in het totaal klassement. Heel goed gedaan Joppe!

Hierna waren onze E-meiden weer aan de beurt. Anna mocht de spits weer afbijten en reed met een tijd van 31.387 naar een 3e plaats. De rit daarna was Emma aan de beurt die met een tijd van 29.418 1e werd. Dit betekende voor Anna een C-finale en Emma mocht wederom aantreden in de A-finale. Anna was in haar finale weer iets sneller als tijdens de heats (31.012) en werd hiermee 3e in haar rit. Emma had wederom een zware klus en werd met een tijd van 29.176 weer 4e.

In het klassement eindigde Anna op de 8e plaats en Emma op de 4e plaats. Klasse meiden!

Uiteraard was daarna Timo weer aan de beurt. In een zware rit reed hij in een tijd van 28.418 naar een 4e plaats. Hij mocht wederom uitkomen in de B-finale en werd hierbij 3e in een tijd van 28.597. Timo heeft vandaag de mooiste inhaalactie van allemaal laten zien, waar hij zelf heel terecht ook trots op was! Een mooie 7e plaats in het klassement. Toppie!

De 500 meter van David staat weer voor de deur. Met een tijd van 56.998 werd hij 4e in zijn rit. Dit was dit keer een plek in de C-finale waard. Hierin werd hij 4e in een tijd van 56.568. In het totaal klassement werd David 14e. Hij vond het vandaag zelf niet zo goed, maar na een week ijs en een weken terug nog gips kan je haast ook geen wonderen verwachten. David, dit gaat helemaal goed komen!

Nadat iedereen klaar was zijn de meesten na deze lange dag vast huiswaarts gegaan, alleen Amber wilde uiteraard wachten tot de prijsuitreiking. Het is tenslotte de eerste keer dat er goud bij haar omgehangen kan worden met het shorttracken. Ook heeft Amber de overige medailles voor de E en F pupillen opgehaald zodat iedereen die maandag bij de training toch nog heeft gekregen.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords