Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuws1e starclass wedstrijd een succes voor Ted en Georgie

1e starclass wedstrijd een succes voor Ted en Georgie

grenoble3 HVHW-ers (pupillen/jun C) die aan de starclass limiet voldoen, streden afgelopen 3 dagen in het Franse Grenoble voor een Europacup Final ticket. Wie na 3 wedstrijden bij de beste 8 in zijn categorie zit, is zo goed als verzekerd van een ticket. Omdat er zich maar maximaal 3 deelnemers per land mogen kwalifiseren zou een iets lagere ranking kunnen volstaan.

Voor HVHW verschenen de shorttrackers Dalrymple (jun E), Georgie Georgina Dalrymple (jun D) en Danique van Lobenstein (jun C) aan de start.

Vrijdag 28 november.
Na dag 1 pakte Georgie de 8e plaats op de 1000m met een PR van 4 sec. op de 1000m en 5 sec. op de 777m, Georgie werd 2e in de B-finale, De Italiaanse meiden waren van uitzonderlijke klasse. Ook Ted bereikte net als zijn zus de B-finale en had een goede uitgangspositie om bij de 1e acht te eindigen. Helaas liep Ted tegen een penalty op en zakte puntloos naar de 12e plek. Ook voor Ted een PR van ruim 3,5 sec. en aanscherping van het CLUBRECORD. Danique van Lobenstein had minder succes zij werd 28e in de F-final.

Zaterdag 29 november.
Dag 2 stond in het teken van de 500m.Opnieuw wist Georgie de B-Finale te halen. Ook op deze afstand pakte ze een PR van een dikke seconde, maar beging ook een overtreding en kreeg een penalty van de scheidsrechter waardoor ze puntloos naar de 8e plaats zakte voor deze afstand maar naar de 12e plaats in het algemeen klassement. Ted raakte betrokken bij een val in de kwartfinale over 500m en kwam hierdoor in de C-finale terecht en strijd voor pllek 9 t/m 12. Ted won de C-finale en dus de 9e plek in een nieuw PR en CLUBRECORD. Danique van Lobenstein reed de 500m weliswaar beter dan haar 1e afstand maar meer dan een 17e plek zat er niet in.

Zondag 30 november.
Vandaag is de slotdag voor de rijders. Opnieuw een 777m op de startlijst voor de pupillen Ted en Georgie en een 1000m voor Danique.
Georgie knokt zich naar de C-final waar zij 2e wordt. In het algemeen klassement eindigt Georgie als 10e. Bij de 1e acht rijders zijn er 7 Italianen met max. 3 per land zullen er 4 het veld moeten ruimen en staat Georgie virtueel op de 7e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft ze nog steeds alle kans op een ticket naar de Euopacup Final.
Ted kwam helaas ten val in de heats en hoewel hij al zijn overige ritten met overmacht won, bleef een E finale over. Natuurlijk won Ted ook deze op zijn sloffen. In het algemeen klassement staat Ted op de 11e plaats. Bij Ted is van voordeel geen sprake, hij zal zich echt nog 3 plaatsen naar boven moeten knokken
Danique liep tegen een penalty op in de kwartfinale over 1000m en mocht daardoor niet meer starten. Haar toernooi zit erop. Danique kwam niet verder dan een 26e plek.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords