Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsRegiowedstrijd Den Haag 27-12-2014

Regiowedstrijd Den Haag 27-12-2014

De Uithof - Den Haag 27-12-2014. Het was vroeg op na 2e kerstavond maar nog nooit was het zo druk tijdens de regiowedstrijd in Den Haag. 130 kinderen stonden aan de start. Heel jammer dat er last minute 7 kinderen zich hebben terug getrokken uit de "kids on ice" categorie. Niettemin hebben de diehards genoten van hun eerste wedstrijd. 

Pupillen 3
Bij de pupillen 3 debuteerde de 8-jarige Marissa Duijnisveld. Met een 4e plaats in haar heat over 222m en een 3e plek in de halve finale over 333m kwalificeerde Marissa zich voor de C-finale waarin zij als 5e eindigde.  In het algemeen klassement wist Marissa als debutante een mooie 14e plaats te veroveren. Knap gedaan voor haar 1e wedstrijd. Naast Marissa stonden ook de 8-jarige Joppe Boersema en Amber van der Meijden aan de start. Zowel Joppe die finishte als 2e, als Amber, zij werd 1e, kwalificeerden zich via de heats over 222m voor de hoogste groep. In de halve finale wist Amber de ritwinst op te eisen wat haar een plekje in de hoogste finale opleverde, Joppe greep in dezelfde rit met een 4e plek net naast de A-finale en mag de B-finale rijden en met succes!!! Beide jonkies wisten hun finales te winnen. Amber pakte hiermee de kop positie in het algemeen klassement en Joppe de 6e plek.

Gaan we over naar de pupillen 1 en 2 die op basis van tijd worden ingedeeld zodat er leuke onderlinge strijd is. Op basis van de aantallen rijders waren er 4 divisies.

D-Divisie
In de D-divisie staan aan de start de 11 jarige Fay Persoon en de 10 jarige Jesse Duijnisveld, die beide wel eens een keertje eerder hadden meegedaan en de 10 jarige Mees Prinsen en de 11 jarige Jordi Buitendijk die hun debuut hebben. Via de heats wist alleen Fay in de hoogste groep (1) door te dringen voor de halve finales. Jesse, Jordi en Mees starten de halve finale in groep 2. In de halve finale staan Jordi en Jesse zij aan zij aan de start. Na een spannende strijd is het Jesse die nipt 0,01 seconde voor Jordi weet te finishen. Het is tevens de beste 3e tijd waardoor Jesse één groep hoger mag uitkomen in de finales. Mees weet zich net als Jordi niet te kwalificeren, hij finishte als 5e en moet later D-Finale tegen o.a Jordi strijden. Ook Fay weet zich in de hogere groep niet bij de beste 2 te rijden, zij finisht als 5e in de halve finale en rijdt dus straks een B-finale. De finales starten met de D-finale met daarin Jordi en Mees. In deze rit ook 23 jarige G-rijdster en paralympisch deelneemster Marrit Kaats. Het is Jordi die ritwinst pakt voor Marrit. Mees eindigt als 4e. In de daarop volgende rit is Jesse aan de beurt. Hij heeft de buitenste startpositie en staat in sterk veld. Na het vallen van het startschot gaat hij als laatste de bocht in en weet deze achterstand ook niet meer weg te werken in de af te leggen 500m. Jesse finisht als 5e in C-finale. Terwijl Jesse het ijs afgaat komt Fay het ijs op voor haar B-finale. In een verbeten strijd finisht Fay als 3e en eindigt in het algemeen Divisie klassement als 9e. Jesse eindigt als 16e, Jordi als 17e en Mees als 20e een prima prestatie voor een 1e wedstrijd.

C-Divisie
Ook in de C-divisie heeft HVHW 4 rijders aan de start staan. We stellen aan u voor de 10 jarige Emma Noz, Joppe Boersema en Anna Eijsackers maar ook de 12 jarige Meryem Celik. In de eerste heat staan Emma en Timo aan de start. Zowel Timo die de ritwinst pakt (en de magische 1 minuut grens doorbreekt) als Emma met de snelste 3e tijd, weten zich te kwalificeren voor de hoogste groep. Meryem (4e) en Anna (3e) weten dit echter niet voor elkaar te krijgen in hun heat en moeten de halve finale in Groep 2 rijden. In de halve finale weet Meryem zich te kwalificeren met de 3e snelste tijd en mag daarmee de C-finale rijden. Anna voert strijd met een SVU rijdster maar moet haar voor laten op de finishlijn. Haar rest de D-finale. Emma weet zich in de halve finale opnieuw te kwalificeren en mag dus in de hoogste Finale (A-Finale) uit komen. Timo komt helaas ten val in de halve finale en daardoor als laatste in over de finish. Helaas rest hem de B-finale. Inmiddels zijn we aangekomen bij de finales van de C-divisie. Anna moet als eerste en pakt met ruime voorsprong de ritwinst. In de daaropvolgende rit (C-finale) staat Meryem aan de start die als 4e finisht. Ook Timo eindigt als 4e in de B-finale. Emma mag de hoogste finale rijden en doet dat met verve , zij finisht als 2e en daarmee  ook 2e in het algemeen klassement van de C-divisie. Timo eindigt in het klassement als 9e, Meryem als 13e en Anna 15e.

B-Divisie
De B-divisie kent maar 1 HVHW rijder namelijk Niels 'd Huy. Alleen zijn naam al dwingt respect af. Over Niels kunnen we kort zijn. Hij rijdt gedegen races en weet zowel de heat, halve finale en finale te winnen en daarmee natuurlijk 1e in het algemeen B-divisie klassement. Op naar de A-divisie zullen we maar zeggen.

A-Divisie
A-Divisie. In de A-divisie rijden broer en zus Dalrymple, ook wel bekend als Ted en Georgie. Beide mogen al Europees uitkomen in de starclass waar zij het ook goed doen. Georgie start in de eerste heat maar begaat een overtreding in haar heat door haar tegenstandster onrechtmatig te hinderen. Een penalty en verbannen naar groep 2, dat komt hard aan. Ted op zijn beurt wint zijn race en dus door naar de hoogste groep. In de halve finale  pakt Georgie op eenvoudige wijze de ritwinst en dus C-finale, Ted weet zich door zijn snelste 3e tijd net te kwalificeren voor de A-finale. Tijd voor de ontknoping van de regiocompetitie. In de C-finale pakt Georgie opnieuw de Ritwinst en wordt hiermee 9e in het algemeen A-divisie klassement. Ted komt opnieuw in moeilijkheden in zijn A-finale en finisht als 5e en daarmee 5e in het algemeen klassement.

Relay
Maar de dag is nog niet voorbij want er staan ook nog een relay op het programma. De aflossing die Nederland goud op de Olympische spelen had moeten opleveren maar een val bij de start voorkwam dit. Gelukkig pakte Nederland wel goud tijdens het WK. Relay rijden is weer apart kunstje en wordt dit dus ook bij de allerkleinsten al geoefend. Als toeschouwer een waar feest om te zien. Als beginnend rijder best verwarrend en lastig om op het juiste moment in te komen. Natuurlijk gaat dit vaak fout maar dat is niet erg, uiteindelijk krijgt iedereen het onder controle en kijkt iedereen er naar uit om relay te kunnen rijden.  HVHW verschijnt met Ted, Timo, Niels en Jesse aan de start. De jongens weten het tot mooie 2e plek te schoppen maar hebben over alle races gezien, slechts de 9e tijd. Bij de meiden zijn het Anna Eijsackers, Emma Noz, Meryem Celik en Georgie Dalrymple. De meiden pakken de 1e plaats en over alle races gezien de 2e tijd een mooie prestatie. Bij het HVHW mixed team verschijnen Amber van der Meijden, Fay Persoon, Joppe Boersema en Marissa Duijnisveld aan de start. Gezien de jonge leeftijd en een debutante in het team hebben ze een prima prestatie geleverd. Uiteraard liepen de wissels niet altijd even goed maar de lol en het fanatisme was er wel. Het team kwam als 3e over de finish lijn.

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords