Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsStarclass Nottingham. Goud voor Dylan

Starclass Nottingham. Goud voor Dylan

Dylan Hoogerwerf 1e overall Nottingham starclassNottingham - Afgelopen weekend 9/10/11 januari werd voor de junioren B en hoger de 3e en laaste Starclass verreden. De eerste 8 uit elke categorie van het algemeen klassement van dit Europeese treffen mogen naar de Europa Cup Final die van 20 t/m 22 maart wordt gehouden.

Voor HVHW 2 rijders aan de start te weten Dylan Hoogerwerf en Kay Huisman. Avalon mag om medische reden nog geen wedstrijden rijden en Lara en Adwin bereiden zich voor op het EK shorttrack 2015 welke van 20 t/m 23 januari in Dordrecht worden gehouden.

Opening starclass NottinghamTeam GBVoor het thuis publiek verscheen de gehele nationale top van Engeland aan de start en waren er vrijdag 3000 kinderen in het voormalig Olympisch Stadion aanwezig om hun toppers aan te moedigen.


Vrijdag 9 januari:

Dylan Hoogerwerf (jun A) bijt op vrijdag als eerste HVHW-er de spits af op de eerste afstand over 1500m. Met 6 rijders aan de start waarvan alleen de eerste 2 zich kwalificeren voor de hoogste finale. Dylan zijn heat verliep zonder problemen. Hij wist de Duitse Tom Rietzke achter zich te houden en finishte na 13,5 ronden als 2e achter de Belgische Ward Petre. In de A-finale finishte Dylan als 3e en pakte daarmee het brons op de 1500m. 

Aansluitend werden de heats verreden over 500m. Dylan kwam uit in de 1e heat en wost deze overtuigend op zijn naam te schrijven. Voor Dylan is het vandaag klaar, hij kan zich voorbereiden op de dag van morgen.

Kay Huisman Starclass Nottingham 2015Kay Huisman (jun B) mag in de 1e heat het ijs op. In deze categorie gaan de eerste drie rijders van zes door naar de hogere finales. Kay weet in zijn heat over 1500m als 3e de finishen en is dus ook door. In de daarop volgende halve finale wordt Kay 5e wat hem toegang verleent tot de C-finale (plaatsen 13 tm/18). In de C-finale weet Kay als 4e te eindigen wat hem een 16e plaats oplevert op de 1500m in een veld van 37 rijders.

Zaterdag 10 januari:
Dylan goud op de 500mDylan vervolgt de 500m serie met de halve finales waar hij 1e in wordt en dus door mag naar de A-finale.  In de A-finale is het knokken maar weet Dylan deze winnend af te sluiten en dus goud op de 500m.
Even later mag hij de 1000m heats rijden. Ook deze vormen voor Dylan geen probleem en wint deze met ruime voorsprong op de nr 2.

In de middag vervolgt Kay zijn 500m serie. In de heats, finisht Kay als 3e en mist dus de hogere finales. Ook in de kwart finale mist Kay een van de kwalificatie plekken en valt terug naar groep 3. Dit herhaalt zich in de halve finale waar Kay opnieuw als 4e van de 6 finisht en in de F-finale mag starten. Kay weet overtuigend de F-finale te winnen wat hem de 23e positie in het klassement over 500m oplevert. Na de 500m staan nog 1000m heats en kwartfinales op het programma.Kay finisht als 3e en mist dus net kwalifcatie voor de hoogste finales. In de kwart finales weet hij zich te kwalificeren welke Kay toegang geeft tot groep 3 in de halve finales die morgen verreden worden.

Op naar de slotdag

Zondag 11 januari:
Dylan HoogerwerfDylan vervolgt zijn 1000m serie en wordt 2e in de halve finale en dus door naar de A-finale. In de A-finale wordt Dylan net als op de 1500m 3e en dus brons op deze afstand. In het algemeen klassement wordt Dylan Hoogerwerf 1e in Nottingham en over de drie kwalificatiewedtrijden heeft hij de 3e plek en dus opnieuw brons plus een Europa Cup Final ticket omdat hij bij de 1e acht rijdes van West Europa zit. 

Kay Huisman NottinghamKay vervolgt zijn 1000m met de halve finale waarin hij als 2e finisht en mag starten in de E-finale. In deze E-finale wordt Kay 3e (in een nieuw PR) en daarmee 18e op deze afstand een mooie klassering in deze loodzware groep. In het algemeen klassement vinden we Kay terug op de 17e plaats. Helaas geen ticket voor de Europa Cup Final maar wel een mooi PR in de broekzak op de 1000m.

 

Uitslagen Starclass Nottingham 

 

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords