Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsClubkampioenschap shorttrack 2015

Clubkampioenschap shorttrack 2015

Clubkampioenschap Shorttrack 2015Het clubkampioenschap shorttrack was weer een groot succes. Natuurlijk aandacht voor Samantha Ende immers de combi uitslag van het shorttrack- en de langebaan clubkampioenschap vormen de grondslag voor de uit te reiken Samantha Ende Bokalen na afloop van de pupillenwedstrijd op 27 maart, maar ook de nieuwe clubkampioenen, clubomroeper David den Braver, de fraaie herinneringsmedailles, de befaamde van Wijk pannenkoeken en de aanwezigheid van onze Nederlandse toppers Lara van Ruijven en Adwin Snellink die de prijzen uitreikten en beschikbaar waren voor foto's en handtekeningen, tekenen deze wedstrijd. 

De voorbereiding

Om 8:30 kwam de jury en de eerste rijders/met ouders de hal binnen druppelen. De vrijwilligers waren ondertussen druk bezig met de catering maar ook met de tafels, stoelen, stopwatches, pennen, computers, ronde bord, de bel etc. in het juryhok te plaatsen. Ook de muziek en omroepinstallatie werd gecontroleerd immers onze befaamde speaker David den Braver zou verslag komen doen, dat staat garant voor spektakel. Helmen werden van een nummer voorzien en om 09:00 verlieten de kunstrijdsters het ijs en kon de dweilmachine aan de gang om top ijs neer te leggen voor ons clubkampioenschap. Om 09:15 mochten de deelnemers inrijden. Het opwarmen van de koude spieren kan blessures voorkomen, we willen natuurlijk wel iedereen fris aan de start van de zomertrainingen hebben staan. Ondertussen was onze wedstrijdleidster Claudia Kluivers druk bezig de deelnemers in te voeren in het wedstrijdprogramma. Dochter Constanze sprong bij waar ze maar kon helpen.

Om 09:30 ging na een korte openingsspeech van David den Braver de wedstrijd van start. Ook gastrijders welke meetrainen op ons shorttrack-uur mochten, buiten mededingen van de prijzen, meestrijden. Hoofdscheidsrechter Aad Koole van de KNSB werd bij gestaan door trainster Natasja van Lobenstein voor een eerlijk verloop van de wedstrijd. KNSB starter Nicolá de Jong zorgde voor een eerlijke start. In het juryhok een hoop vrijwilligers voor het klokken van tijden en bepalen van de aankomst volgorde en niet te vergeten vier kanjers van andere verenigingen die zorgden dat blokjes waarom heen geschaatst moet worden weer netjes op hun plaats terug komen

De wedstrijden

De jongste pup;illen in hun onderlinge strijdOm 09:35 gingen dan echt de wedstrijden van start, eerst met de hoogst categorieën daarna de pupillen 1, 2 en 3. Goed georganiseerd met 'n strakke regie. Enige vertraging bij de start maar daarna een goed geoliede machine. Dit ging ’n grandioos feestje voor de iedereen worden, geweldig hoe zij zich deze ochtend hebben vermaakt. Zo moet het en zo zien we het ook graag. Er werd flink strijd geleverd, niemand kreeg de overwinning cadeau. Gelukkig ook een sportieve wedstrijd. Af en toe een goed gesprek met de scheids maar geen overtredingen die bestraft hoefde te worden. Menig rit werd op de finishlijn
beslist. Nieuw PR's werden gereden en dat betekent voor Bert en Danny flink rekenen voor de Hogerop Bokaal

SpeakerSpeaker David den Braver zweepte iedereen naar grote hoogte, voorzien van een lekkere beat voorzag hij elke rit van commentaar. Of je nu winnaar of verliezer werd jij was als deelnemer het centrale middelpunt. Na 2 en half uur zat het erop iedereen had 6x, (3 afstanden met heats en finales), gereden.  De balans kon worden opgemaakt wie zouden de nieuwe clubkampioenen worden? Daarvoor moesten eerst even de kussens opgeruimd worden. In deze tijd kon ondertussen de supercomputer alles doorrekenen en de juiste kampioenen aanwijzen. 

De prijsuitreiking

In de hockey ontvangsthal werd de uitreiking gehouden. Eerst waren de DKIJV rijders aan de beurt. Zij hielden gelijk met ons hun clubkampioenschap. 

Michel van HasselLid van Verdienste BertHVHW voorzitter Peter van Rijn was bij het clubkampioenschap aanwezig en begeleide de uitreiking. Shorttrack voorzitter Pascal Noz bedankte Michel van Hassel voor zijn inzet de afgelopen jaren als shorttrack- en zomertrainer en als wedstrijdorganisator. Michel verzorgde jaren de clubkampioenschappen, KNSB-cups en KNSB-clinics. Veel jeugd zette hun eerste schaatspasjes op het ijs onder zijn begeleiding. In de zomer zorgde hij er voor dat kinderen met looptraining en strandspelletjes in conditie voor het nieuwe seizoen kwamen. Aansluitend reikte vz. Peter van Rijn de lid van verdienste speld uit aan Bert van Lobenstein. Bert kreeg deze voor zijn inzet de afgelopen 12 jaar. Zo vernieuwde hij de HVHW website, introduceerde hij als eerste vereniging HVHW op Facebook (velen volgenden) maar was ook actief in de jeugd- en is nog actief in de shorttrackcommissie. Ook de Hogerop Bokaal en de wedstrijdinschrijvingen verzorgt hij al jaren.

Adwin en LaraVervolgens introduceerde vz. Peter van Rijn onze clubtoppers Lara van Ruijven en Adwin Snellink. Speciaal voor deze gelegenheid en met toestemming van de Nederlands bondscoach uit Heerenveen overgekomen.  Olympisch deelneemster, 7-voudig Nederlands Kampioene, World Cup goud en zilver op EK2015 relay, Lara van Ruijven bijgestaan door Adwin Snellink voormalig Nederlands Kampioen, World Cup relay Kampioen en Brons op EK2015 relay reikten de Rood kussentjemedailles uit aan de nieuwe opkomende generatie. 

Vz. Peter las de namen op waarna, geassisteerd door Fiene Noz, Lara en Adwin de medailles voor de 2e en 3e plekken en de fraaie beker voor de clubkampioen uitreikten. Niemand ging met lege handen naar huis iedereen kreeg nog een fraaie herinneringsmedaille van chocola. Uiteraard uit zicht van de zon en warmte bewaren of om te nuttigen (ze smaken uitstekend). Ook mochten de deelnemers met de Nederlandse toppers op de foto en hun helm t-shirt etc. laten signeren waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Fay en LuutLara van Ruijven had nog een extra verrassing in petto. Zij had twee originele Nederlandsteam jasjes meegenomen uit Heerenveen die zij uitreikte aan Fay Persoon en Luut Kamsteeg welke de trainingsjacks glunderend aannamen. Dat is nog eens een aangename verrassing.

Als laatste verassing de pannenkoeken van de familie van Wijk. Arnold en Kristel hebben menig uurtje achter de kookplaat gestaan om pannenkoeken te bakken voor onze helden. Rijders met een goed geheugen weten zich dit jaarlijks terugkerend festijn nog prima te herinneren. De rij was groot en in no time had iedereen een pannenkoek verslonden.

Moe maar voldaan verlieten de rijders, ouders, grootouders,broers, zussen, neefjes, nichtjes en vrienden het strijdveld om de rest van de dag nog even heerlijk te kunnen genieten van de zon. Op naar volgend seizoen.

Uitslagen Clubkampioensschap Shorttrack 2015

Klik op de foto's voor een vergroting
pup3 dames CK pup 2 dames CK Thumbnail image
1e. Amber van der Meijden CK
2e. Femke Boers
3e. Marissa Duijnisveld
4e. Evelien Ras
5e. Liz Vergeer
1e. Anna Eijsackers CK
2e. Emma Noz
1e. Meryem Celik CK
2e. Fay Persoon
heren pup 3 ck Thumbnail image  HEREN PUP 1 ck
1e. Joppe Boersema CK
2e. Anton Kasmyliou
3e. Thijs Gasseling
4e. Stijn van der Houwen
5e. Karel Dijkers
6e. Boet Groenewegen
1e. Ted Dalrymple CK
2e. Timo Boersema
3e. Flint Gasseling
4e. Niels Ras
5e. Jesse Duijnisveld
6e. Koen van der Knaap
7e. Norbert Sas
1e. Paddy Smit CK
2e. Niels d' Huy
3e. Daan Boersema
4e. Luut Kamsteeg
Junioren C dames Junioren C CK Junioren B Senior CK
1e. Junior C: Emma Mousset CK
1e. Junior C: Max van Wijk CK
2e. Junior C: David Eijsackers 
1e. Senioren: Eva van Rheenen CK
                            -Riemersma

1e. Junior B: Avalon Aardoom CK
1e. Junior B: Kay Huisman CK
Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

 

 

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords