Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsTimo zilver tijdens Closing Games 2016

Timo zilver tijdens Closing Games 2016

Timo Boersema zilver closing games Turnhout 2016Turnhout, 2 april 2016, Closing Games. Timo Boersema pakt het zilver bij de pupillen 2. Worden het nu wel of niet de laatste Closing Games in Turnhout? Veel onduidelijkheid over de voorgenomen sluiting van deze Belgische ijsbaan waar menig HVHW shorttracker zijn rondjes bij de start en sluiting van seizoen heeft geschaatst. Uiteindelijk niet 11 maar 7 HVHW-ers aan de start in Turnhout. Amber ziek, Danique verhinderd en last but not least Nienke. Wat een pech. Zij verbleef de avond voor de wedstrijd vlak bij Turnhout in een hotel maar moest door omstandigheden naar huis terugkeren. Wie waren er dan wel.

Good old Max van Wijk, Kay Huisman, David Eijsackers, Paddy Smit, Timo Boersema, Anna Eijsackers en Boet Groenewegen. Er stonden 2 afstanden per categorie op het programma. In tegenstelling tot andere wedstrijden wordt er in Turnhout gekwalificeerd op tijd en niet de beste 2e rijders in een race. Dat betekent voor de heats gewoon knalhard rijden, tactiek komt pas weer in de finales om de hoek kijken. Boet Groenewegen mocht als eerste aantreden. Deze jongste pupil knalde er een mooie 47-er uit over 333m, kwam als derde over de finish maar zijn tijd was voldoende voor de A-finale. In de A-finale werd Boet 5e. Op de 2e afstand over 222m miste Boet net de A-finale maar pakte wel de zege in de B-finale waarmee hij 6e op deze afstand maar 5e in het algemeen klassement werd en niet 10e zoals in de uitslag staat.

Vervolgens was het de beurt aan Anna Eijsackers die in haar heat over 333m de ritwinst pakte maar belangrijker in een tijd die voldoende was voor de A-finale. De rit winst in de A-finale ging naar de sterk rijdende Bibi Arts uit Brabant gevolgd door 2e Duitse meiden maar Anna pakte mooie de 4e plek op deze afstand. Op haar 2e afstand over 222m herhaalde Anna haar kunststukje door opnieuw de ritwinst in de heats op te eisen en in de finale als 4e over de streep in een nieuw PR te komen. Mooi gestreden Anna!. In het algemeen klassement werd Anna dan 4e.

Dan is het de eer aan ons kanon Timo Boersema. Hij moet het vooral opnemen tegen de ongenaakbare Groningse Niels Bergsma. Timo pakt de ritwinst in de heats en met zijn tijd staat hij mooi in de A-finale waar Niels zijn klasse toont maar Timo mooi meetrekt naar de 2e plaats en een nieuw PR op de 333m. Klasse Timo. De 2e afstand over 222m gaf een zelfde beeld ritwinst in de heat. Starten in de A-finale en 2e achter Niels in de finale maar helaas net boven het PR wat vorige week in Gent werd gereden. Het mag duidelijk zijn dat door deze prestaties Timo het zilver omgehangen kreeg op het eindpodium. Hulde.

Als laatste van de pupillen is het de beurt aan Paddy Smit die in een groot deelnemersveld moet starten. Zijn heat over 500m wint Paddy overtuigend maar met de 7e tijd beland hij in B-finale waar Paddy als 2e over de finishlijn glijdt. Op de 2e afstand over 3 rondjes (333m) pakte Paddy opnieuw de ritwinst met een tijd goed voor B-finale waar hij opnieuw 2e werd in een nieuw PR. Goed gereden Paddy. In het algemeen klassement werd Paddy 6e.

Vervolgens is het de beurt aan de junioren. Als eerste moet David Eijsackers op het ijs. Zijn 3e tijd tijd in de heats over 1000m is goed voor de C-finale waar David opnieuw als 3e over de finish glijdt. Op de 2e afstand over 500m is het opnieuw een 3e plaats in de heats, goed voor de B-finale en in een dik nieuw PR en de StarcClass limiet voor C-junioren. Weliswaar is dat mosterd na de maaltijd maar wel een mooie opsteker. In de B-finale over 500m behaalde David de 3e plek. In het eindklassement over twee afstanden behaalde David de 9e plek. Goed gestreden en een mooie opsteker David.

Max van Wijk is vervolgens aan de beurt. Deze B-junior heeft afgelopen seizoen niet geshorttrackt maar denkt daar wel weer hard over na en niet geheel onverdienstelijk. Tijdens de Speculaascup in Hasselt behaalde Max zijn StarClass limiet en mag dus in deze gewilde competitie meedraaien volgend seizoen. Max knokt zich in dit sterke deelnemersveld naar een 3e plek in de heats over 1000m welke goed is voor de C-finale waar hij ook als 3e over de finish glijdt in een Max nieuw PR. De 2e afstand over 500m ziet er vrijwel hetzelfde uit, 3e in de heats is Max opnieuw 3e in een tijd goed voor de C-finale maar nu weet Max zich naar een 2e plaats te knokken in opnieuw een snellere tijd dan ooit en dus opnieuw een PR. In het algemeen klassement wordt max 11e. Goed gedaan Max.

Last but not least is het de beurt aan Kay Huisman (jun A). De junioren A rijden samen met de senioren in een gecombineerde categorie. Op de eerste afstand over 1000m wordt Kay 2e in een tijd goed voor de C-finale. In de C-finale weet Kay alle rijder achter zich te houden en lachend als eerste over de streep te komen. Op de 2e afstand over 500m plaatst Kay zich opnieuw via een 2e plek in de heats voor de C-finale waar hij nu als 2e over de finish glijdt. De resultaten resulteren in een 11e plek in het gecombineerde JunA/Senioren klassement en als we het uitsplitsen een 5e plek bij de junioren A.

Voor enkele rijders volgen nog de relays waarna het wachten is op de prijsuitreiking waar Timo Boersema het zilver krijgt omgehangen.

Moe maar voldaan keert de bende weer terug naar Nederland. Velen zullen weinig van deze rit mee krijgen zij hebben de oogjes gesloten.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords