Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsTimo Boersema wint voor de 2e keer de Brabander Hogerop Bokaal.

Timo Boersema wint voor de 2e keer de Brabander Hogerop Bokaal.

Amber winnares Hogerop Bokaal 2015 5-10-2016 De Uithof, Den Haag, Timo Boersema wint de Brabander Hogerop Bokaal.

Aan het begin van de eerste training werd de Hogerop Bokaal uitgereikt. Een unieke gebeurtenis sinds de start van de Hogerop Bokaal in 2004 omdat voor het eerst een rijder de beker voor de 2e maal wint. Bestond het vorig podium uit alleen maar giegelende jonge dames, dit keer waren alleen maar jongens te vinden op het podium. Danny Eijsackers reikte de enorme beker uit aan Timo. Timo werd op de voet gevolg door Niels Ras (2e) en Boet Groenewegen die de 3e plek veroverde.

Het klassement werd bij het begin van het seizoen aangevoerd door Paddy Smit tijdens het zomerkamp in Oberstdorf. Halverwege het seizoen nam Boet Groenewegen het stokje over maar in de eindfase was het Niels Ras die aan kop stond. Stond inderdaad want Niels trad niet aan in Turnhout en kon daardoor zijn plek niet verdedigen tegen Timo die voldoende punten scoorde om de kop positie over te nemen. Achter Niels en Timo tekende zich ook een strijd af tussen Paddy en Boet. Paddy reed een goed toernooi en scoorde nog even 21 punten in de laatste wedstrijd. Welliswaar scoorde Boet in Turnhout maar 3 punten toch was dit genoeg om Paddy nipt (1 punt) voor te blijven. Zuur voor Paddy, een geluk voor Boet. Ook de prestatie van Nienke Burger is het vermelden waard, zij stapte pas bij de 3e regiowedstrijd in en wist het toch tot een 5e plaats te brengen.

De punten konden in maar liefst 13 wedstrijden vergaard worden, waaronder de regiocompetitie wedstrijden en diverse nationale en internationale toernooien. Punten worden voornamelijk gescoord door je zelf te verbeteren (persoonlijk record) je hoeft dus niet tijdens wedstrijden op het podium te eindigen om aan het eind van seizoen met de beker naar huis te gaan. 

Het nieuwe seizoen 2016-2017 beginnen we weer met een schone lei en heeft iedereen weer gelijke kansen. Voorwaarde om te winnen is natuurlijk meedoen met zoveel mogelijk wedstrijden en je zelf verbeteren.

Eindscore hogeropbokaal 2016
Winnaars Hogerop Bokaal

HB2016 Timo wint de beker Thumbnail image

Hogerop bokaal Reglement
Korte uitleg Hogerop bokaal

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords