Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsGeorgie Dalrymple Nederlands Kampioens Shorttrack (junC)

Georgie Dalrymple Nederlands Kampioens Shorttrack (junC)

Incasseren, veerkracht, teleurstelling, vreugde, verdriet, pech, pijn, vallen en weer doorgaan, trotse familie het kwam allemaal voorbij. Georgie Dalrymple, Avalon Aardoom en Kay Huisman goede kanshebbers voor het podium kregen veel te incasseren op de eerste dag.

Thumbnail image

Georgie greep met net naast het goud, Avalon (zilver) werd verrast op de finishlijn en Kay werd bruut de kussen in gereden. Gezichten op onweer. geen vrolijke boel in de kleedkamer. Maar ook verrassing, Jeremy Brinkers komt weliswaar niet in de buurt van het podium maar doet wel goede zaken met fraai nieuw PR op de 1000m net als David Eijsackers die een PR op de 1500m rijdt, Danique van Lobenstein, gestopt met het RTC, verraste door nog redelijk in de buurt te blijven van haar voormalige RTC collega's.

Jeremy, Max van WIjk  en David komen niet door de 500m heats maar Max en David weten in de heats wel nog even hun PR aan te scherpen. Voor hun is het nu wachten op de volgende afstand.

De dag werd afgesloten met de relay voor de jongens, een damesteam kon helaas niet gevormd worden. Niels d'Huy opgeroepen als reserverijder kon gelijk aan de bak om de in de kussens gereden Kay te laten herstellen/afkoelen. Helaas redde zij het niet om de A-finale te halen. In de B-finale wisten de jongens nu met Kay het tot een 2e plaats te schoppen.

Relay Team NK Shorttrack

De 2e dag van het NK vervolgde met het afronden van de 500m. Danique lijkt op de 500m de A-finale te gaan halen maar bij een inhaalactie komt ze samen met haar tegenstander ten val en ook zij moet wachten op haar volgende afstand. 
Georgie, Kay en Avalon komen soepel door de heats en halve finales heen. In de finale grijpt Georgie met zilver opnieuw naast het goud en gaat Avalon onderuit en pakt Kay fraai het brons. Bij de dames is enige teleurstelling af te lezen van de gezichten omdat het kampioenschap nu wel erg moeilijk gaat worden.

Op de 3e afstand blijkt de veerkracht van de rijders. Georgie pakt het goud op de 777m in een fraai nieuw Nederlands Junioren C record, Avalon behaald het goud op de 1000m en Kay zilver op de 1000m. Ook Jeremy, Max, David en Danique rijden goede races. Jeremy haalt zelfs 5 seconden van zijn 777m tijd af.

Na drie afstanden heeft Georgie de kans op het Nederlands Kampioenschap in eigen handen, Avalon is door haar valpartij nu afhankelijk van het resultaat van haar direct tegenstandster.

De afsluitende superfinales zijn alleen voor de beste 6 rijders met de hoogste finale punten en is alleen weg gelegd voor Georgie, Avalon en Kay. Hier zijn geen medailles maar wel belangrijke punten voor het kampioenschap te winnen.

Georgie is als eerste aan de beurt. Op haar afsluitende 1500m superfinale is het een felle strijd tussen Georgie en Xandra Velzeboer, waarbij Xandra de fout in gaat en ten val komt waarna Georgie onbedreigd naar de finish kan rijden en de noodzakelijke punten pakt waarmee zij Nederlands Kampioen wordt. Ook Avalon weet haar Superfinale winnend af te sluiten en de volle mep aan punten te pakken. Helaas onvoldoende voor de Nederlandse titel maar voldoende om toch het zilver in het eindklassement op te kunnen eisen.
Kay wordt 5e in de superfinale maar heeft voldoende punten om zijn 3e plaats in het eindklassement vast te houden hij krijgt dus het brons op het eindpodium omgehangen.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords