Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsClubkampioenschappen Shorttrack 2018

Clubkampioenschappen Shorttrack 2018

Op zaterdag 14 april mochten we 7 clubleden tot clubkampioenen kronen, nou ja kronen een medaille en beker en een mooie bos bloemen (ook voor de nrs 2 en 3 natuurlijk) gesponsord door Hen Groenewegen. De start verliep wat moeizaam maar werd super opgelost door onze wedstrijdleidster Felicia de Jong die geen gebruik kon maken van het wedstrijdprogramma (een Windows update verstoorde de licentie). Alles werd handmatig gedaan waarvoor hulde. Hoofdscheidsrechter Arnoud Snellink verzorgde het voorwerk en van starter Nicola de Jong kregen alle rijders een handdoek en bidon uitgereikt gesponsord door Arriva. 

CK181804 CK181811 CK181818
Pupillen 3 meisjes
Clubkampioen Lindsey Eijgermans
2e Anne-Fleur Knol
3e Madelief Knol

Pupillen 3 jongens
Clubkampioen Zeb Olsthoorn
2e Peng Shen Plugge
3e Julian Ras

Pupillen 2 meisjes
Clubkampioen Yiran van 't Oosten
2e Juul Sauer
3e Evelien Ras

CK181820 CK181832 CK181839
Pupillen 2 jongens
Clubkampioen Boet Groenewegen
2e Thijs Gasseling
3e Mika Salomonsson
Pupillen 1 meisjes
Clubkampioen Anna Eijsackers
2e Marissa Duijnisveld
3e Naomi Eijgermans
Pupillen 1 jongens
Clubkampioen Niels Ras
2e Ian Lau
3e Xi Rui Plugge
CK181844    
 Pupillen 1 jongens
Clubkampioen Max van wijk
   

Een paar sterke papa's hadden diezelfde ochtend al tijdens de zomerijstraining alle kussens geplaatst wat best een werkje was want die lagen hoog opgestapeld. Kees, Leon, Danny en Bert bedankt.

Precies op tijd trapten we af met het inrijden. De rijders kunnen dan even de spieren opwarmen en aan het ijs wennen. Jerry Duijnisveld en Avalon Aardoom verzorgden de muziek en het speakeren. Voor beide de eerste keer maar het ging ze goed. Na het inrijden scheidde alleen een ijsdweil ons nog van de wedstrijd. De laatste instructies volgden voor enkele van de 26 vrijwilligers die voor het eerst een taak op zich namen. Met name voor Astrid van Zeijl die de adhoc nog van taak verwisselde waarvoor dank.

Om precies 17:30 riep Avalon Aardoom de eerste rijders op het en kon het spektakel beginnen. Met recht een spektakel. Een flink aantal kinderen van de langebaan had zich ook ingeschreven en streden door mee te doen mee om de combi-kampioen bekers. Een prachtig gezicht was het om al die glunderende koppetjes tijdens de ritten te zien. Zo ook het aanmoedigen. Schreeuwend over de boarding moedigen de rijders elkaar aan en als je een rit gereden had kon je na de finish lekker ff handje klappen bij je clubgenoten. Iedereen wil winnen maar gunt een ander ook de winst als deze beter is en zo hoort dat en ja soms past daar een treurig gezicht bij. Iedereen rijdt drie afstanden waarbij de afstand afhankelijk is van de leeftijd maar voor iedereen is de finale afstand best een heel eind. Pech was er ook, zo kwam Xi-Rui lelijk ten val, gelukkig kon hij de halve- en finale uitrijden en nog beslag leggen op het brons. Kiki van Schaik voelde zich niet lekker na haar 1e rit en moest helaas afhaken, voor haar licht nog een combi-ck medaille te wachten. Buiten mededingen van prijzen waren ook de gastrijders uitgenodigd om deel te nemen. Met de familie Loman en Knol hadden we maar liefst twee paar tweelingen op het ijs. En hoezeer ze ook op elkaar lijken de tijden die ze rijden zijn duidelijk verschillend. Er was helaas onvoldoende tijd om iedereen nog een relay te rijden en werd er dus overgegaan tot ontruiming van het ijs. De wedstrijdleiding had zo mooi de tijd om de 2 klassementen op te maken en de prijsuitreiking voor te bereiden.

Nienke Burger die door ziekte onvoldoende fit was voor de wedstrijd reikte samen met Avalon Aardoom, onze clubkanjer die Lara van Ruijven, Dylan Hoogerwerf en Adwin Snellink gaat aanvullen in het Nederlandse Team (NTS), de medailles en bekers uit aan de winnaars. 

We sloten af met pannenkoeken gesponsord en gebakken door de familie van Wijk die menig uurtje daarvoor in de keuken heeft gestaan. De pannenkoeken waren in korte tijd verorberd door jeugd

Uitslag clubkampioenschappen shorttrack 2018

Ruim 500 foto's van het clubkampioenschap via onze facebook pagina

CK181889

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords