Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsLara van Ruijven 1e Worldcup goud in Calgary

Lara van Ruijven 1e Worldcup goud in Calgary

lara 1egoud in worldcup wc1819 calgary 500m dk
Foto: Danny kim

Met gebalde vuisten en een oerkreet vierde Lara van Ruijven zondag haar eerste wereldbekeroverwinning op de 500 meter. Na een voortvarende start pakte de Westlandse al snel de koppositie in de finalerace, die ze ondanks wat pogingen van haar concurrentes niet meer uit handen gaf. "Dit is geweldig, ik kan het niet geloven", jubelde de verbaasde winnares direct na haar rit. "Ik lag ineens voorop en daar probeerde ik te blijven." Naast Van Ruijven vulden de Chinese Kexin Fan en Canadese Alyson Charles het podium.

Lara van Ruijven pakt overtuigend het goud op de 2e 500m die gereden werd tijdens de 1e WorldCup in Calgary, met gebalde vuisten kwam zij over de finishlijn. Eindelijk de beloning van een gouden medaille in het wereldbekercircuit. Lara kwam op de 1e 500m ten val maar maakte dat meer dan goed met het goud op de 2e 500m. Tijdens haar 2e 500m lag ze al snel aan kop, haar achtervolgers lukte het echter niet meer om langs zij te komen, Lara blokte de boel goed af en gleed als eerste over de finishlijn. De  Chinese Kexin Fan werd 2e en de Canadese Alyson Charles 3e.

damesrelay wc1819 calgary dk

Foto: Danny kim

Ook op de relay kon Lara van Ruijven haar medailleschat uitbreiden. De mixed relayploeg werd 2e achter China. Korea pakte het brons. Lara werd door de bondscoach.

Socialmedia bom ontploft.
Dat haar succes niet onopgemerkt blijft, blijkt al snel als ze wakker wordt. Haar telefoon staat vol met berichten. Het is fijn om te weten dat het thuisfront met je mee leeft.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords