Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsZeb en Olen Olsthoorn doneren prijzengeld aan Stichting Hartekind

Zeb en Olen Olsthoorn doneren prijzengeld aan Stichting Hartekind

zeb olen donatie hartekind 680

Zeb en Olen Olsthoorn doneren hun Hogerop Bokaal prijzengeld aan stichting Hartekind.

Een heel seizoen lang hebben ze er voor gestreden, het winnen van de Hogerop Bokaal. Beide waren onlangs erg trots toen ze na de shorttracktraining de enorme beker op "De Uithof" in ontvangst mochten nemen. De bokaal is er voor de shorttracker die zich het beste heeft ontwikkeld in het afgelopen wedstrijdseizoen.

Dit jaar is het een uniek moment in het 16 jarig bestaan van de Hogerop Bokaal. Niet een maar twee winnaars met met exact hetzelfde aantal punten en dan ook nog eens broers van elkaar. Een mooi gebaar van de broers volgde even later. Een beetje nerveus vertelde ze dat ze het bijbehorende prijzengeld (50 euro) graag wilde doneren aan een goed doel. Zoiets doet toch wel wat met je, zeker als je het doel hoort, namelijk "Stichting Hartekind".

Een van onze eigen shorttracksters Avalon Aardoom had een hartafwijking. https://www.avalonaardoom.nl/hartoperatie-naar-nederlands-team/ Zij had daar veel last van als topsporter echter de oorzaak werd maar niet gevonden. Regelmatig liep ze met een kastje die haar hart registreerde in de hoop het moment te kunnen vastleggen dat haar hartslag op hol zou slaan tot wel 280. Geen pretje maar wel nodig om de oorzaak vast te stellen. Eindelijk op 16 jarige leeftijd was dat moment daar en is Avalon enige tijd erna aan haar hartje geopereerd. Na zo'n operatie kost het tijd om je lichaam weer te vertrouwen. Dat is niet makkelijk maar naar verloop van tijd durfde Avalon weer voluit te gaan iets wat ze altijd al wilde en haar ster was al snel rijzende. Na opname in het RTC ging ze na enkele jaren naar Friesland om te trainen en niet veel later werd zij opgenomen in de Nationale Trainings Selectie en niet veel later werd ze Nederlands Kampioen.

Met de donatie aan stichting Hartekind kan stichting Hartekind weer andere kinderen helpen.  

avalon stichting hartekind

Foto: Robert Prins

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords