Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsOlen Olsthoorn wint de Hogerop Bokaal 2020

Olen Olsthoorn wint de Hogerop Bokaal 2020

Olen Olsthoorn winnar Hogerop Bokaal, 2e Jeffrey Eijgermans, 3e Zeb Olsthoorn

5 juli 2020, Bowling Westland, de Lier,

De HVHW rookies en shorttrackpupillen sloten het seizoen af bij Bowling Westland. Vandaag ging het niet om diep zitten en goed zijwaarts afzetten om als eerste over de streep te komen. Nee vandaag gaat het er om, om zo veel mogelijk kegels omver te gooien. Ook voor deze sport moet je over bepaalde kwaliteiten beschikken. Heel hard gooien resulteert niet altijd dat er 10 kegels om gaan. Nee net als bij schaatsen geldt dat als je niet over bepaalde basisvaardigheden beschikt, bowlen best lastig kan zijn. Bij hard gooien verdwijnt de bal eerder in de goot dan dat er kegels omvallen. Maar oefening baart kunst zo ook hier. Naarmate het uur vorderde gingen er steeds meer kegels om. Sporten maakt hongerig, zo ook Bowlen. Na een uur ballen smijten verdween het hongerige clubje naar de eetzaal.

Hogerop Bokaal

Voor het eten was er eerst even tijd ingeruimd voor de Hogerop Bokaal. De Brabander Hogerop Bokaal is een enorme beker die uitgereikt wordt aan de shorttracker die zich het beste verbeterd heeft in afgelopen seizoen.
Je hoeft geen wedstrijden te winnen om met deze mooie prijs en bijbehorend prijzengeld aan de haal te gaan. Het gaat er enkel om dat je je gaande het seizoen steeds verbeterd. Dit wordt gemeten in de shorttrackwedstrijden waarvan er gemiddeld 12 in een jaar gehouden worden. Dit jaar zaten er nog een aantal wedstrijden in het vat maar helaas Corona stak daar een stokje voor. Na het klassement opgemaakt te hebben kwam Olen Olsthoorn onze jongste deelnemer als winnaar boven drijven. 2e werd Jeffrey Eijgermans en 3e Zeb Olsthoorn.

Meer over de Hogerop Bokaal en voorgaande winnaars vind je hier.

Na de prijsuitreiking volgende een enorme smulpartij en zat de middag er weer bijna op. Inderdaad, bijna want we wilden ook onze clubgenote Lara van Ruijven een hart onder de riem steken. Lara werd tijdens het trainingskamp van TeamNL in Zuid-Frankrijk begin juli onwel. Zij is opgenomen in het ziekenhuis met een auto-immuun ziekte opgenomen en wordt kunstmatig in coma gehouden. Dit kwam bij iedereen hard aan met namen haar naasten, familie, bekenden en teamgenoten. De steunbetuiging staat inmiddels op facebook en Instagram.
De ingezamelde kaarten, tekeningen en boekwerkjes worden naar Frankrijk opgestuurd en we hopen dat Lara deze binnenkort zelf kan aanschouwen. Jullie filmpje is zeer goed ontvangen bij haar naasten en ik moet jullie allemaal hartelijk bedanken.

 

Geplaatst door Schaatsvereniging HVHW op Dinsdag 7 juli 2020

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords