Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsIn Memoriam Lara van Ruijven

In Memoriam Lara van Ruijven

lara rust zacht 670

Deze strijd heb je niet als winnaar mogen besluiten. In de kracht van je leven, 27 jaar, Nederlands eerste wereldkampioen shorttrack. Als topsporter in hart en nieren wist je op het ijs altijd weer het beste uit jezelf te halen. Immer met een grote lach op je gezicht en altijd fair naar je tegenstanders. Soms leek het er wel eens op dat je het zelf nauwelijks geloofde dat jij daar op het podium stond, tussen de topshorttrackers van de wereld. Maar wij wisten wel beter. Lara is een topper, Lara is een strijder, Lara geniet met volle teugen van de sport. Lara is alles wat een sportvrouw tot een groot kampioen kan maken.

Zoveel was namelijk al duidelijk toen je nog als een klein meisje van 7 in het millenniumjaar 2000 bij onze vereniging kwam schaatsen. Op woensdagmiddag shorttrack en op zaterdag op de langebaan. Het shorttracken vind je echt uitdagend, dus het jaar erop neem je er nog een shorttrack uur bij. Met je goede techniek viel je al snel op maar ook omdat je leergierig, gedreven en bovenal buitengewoon sociaal en vriendelijk bent. Wie wil Lara nou niet in zijn team hebben? De sportieve successen komen dan ook niet als verrassing. De ene na de andere beker en medaille vullen je prijzenkast en al snel weet je de toenmalige gevestigde orde als jonkie het vuur aan de schenen te leggen. Al op 14-jarige leeftijd word je opgenomen in de gewestelijke selectie Zuid-Holland om na drie jaar op 17-jarige leeftijd uitgenodigd te worden voor Jong Oranje. In Heerenveen wist je tussen de andere Nederlandse topsporters een basisplek te veroveren in de NTS van bondscoach Jeroen Otter. In 2011 gaf je met een zilveren medaille op de 500m op het WK Junioren al je visitekaartje af. Met maar liefst 8 medailles op de grote toernooien – waaronder brons op de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang en goud op het WK 2019 in Sofia – en houdster van het wereldrecord op de 3000m aflossing ben je doorgedrongen tot de absolute wereldtop!

Tijdens het trainingskamp in Font-Romeu in de Franse Pyreneeën werd je ziek, en het bericht dat je opgenomen was in het ziekenhuis van Perpignan kwam voor ons als een grote schok. Helaas bleken de ontwikkelingen zich snel op te volgen en belandde je in kritieke toestand op de intensive care. We hebben altijd de hoop en het vertrouwen gehad dat je deze strijd aan zou kunnen. Groot is dan ook onze verslagenheid dat het niet zo heeft mogen zijn.

Lara, we verliezen in jou een absolute top sportvrouw, ongeëvenaard rolmodel voor onze schaatsjeugd, erelid van HVHW, maar bovenal een bijzonder lief mens.

Onze gedachten gaan uit naar Lara’s vriend Ivar, haar vader Gerard, broer Olav en verdere familie en naasten maar ook haar teamleden en begeleiding. We wensen iedereen veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies.

 Namens het Bestuur en alle leden van Hardrij Vereniging Den Haag Westland

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords