Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsShorttracker Kay Huisman scoort bij Invitation Cup

Shorttracker Kay Huisman scoort bij Invitation Cup

DSC03025 svfoto by Shapevisions/KNSB:  Kay Huisman - International Invitation Cup 2021 Heerenveen

Shorttracker Kay Huisman heeft bij de Invitation Cup zeer goed gepresteerd. De Monsternaar bereikte tijdens het zwaar bezette internationale toernooi in Heerenveen op twee van de drie afstanden de A-finale en werd achtste in de eindklassering. Aan de Invitation Cup namen naast Nederland de toplanden Hongarije, Italië, Frankrijk en België
deel.

Hongarije trad aan met de broers Liu, die wereld- en vice-wereldkampioen zijn. Het toernooi is de eerste serieuze internationale krachtmeting. De wedstrijden gelden als selectiemoment voor de aanstaande World Cups en als een indicatie voor selectie voor de Olympische Spelen van begin 2022. Bij de mannen is er in die selectie plaats voor 6 van de 11 rijders van @shorttrackteamnl.

Huisman debuteert dit seizoen in de selectie van Jeroen Otter, waarin ook de Westlanders Dylan Hoogerwerf en Georgie Dalrymple (beiden Wateringen) rijden. Met zijn vijfde plaats op de 1500 meter en zijn vijfde plaats op de 1000 meter – tegen onder meer de Liu’s - gaf Huisman nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Hij onderstreepte dat met zijn tweede plaats bij de gemengde relay en zijn optredens bij de 5000 meter relay.

Voor Dalrymple en Hoogerwerf verliep het toernooi iets minder florissant. Dalrymple werd bij de gemengde relay ook tweede. In het klassement over drie afstanden werd ze gedeeld 9 e /10 e . Die plek dankte ze aan haar vijfde plaats op de 500 meter achter wereldtoppers als Suzanne Schulting, Arianna Fontana en Martina Valcepina. Op de 1500 meter werd ze 18e ; de 1000 meter leverde een 17 e plaats op.

Hoogerwerf, die een week geleden nog ziek op bed lag, werd in de eindrangschikking tiende. De Wateringer werd op de 1500 meter derde in de B-finale en daarmee tiende op die afstand. Op zijn favoriete 500 meter werd hij zesde. Op de 1000 meter belandde hij op de elfde plaats. Op de 5000 meter relay miste Hoogerwerf de A-finale; de B-finale werd wel gewonnen.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords